Gå til innhold

Noe vits for meg og kjøpe vannkjøling?


Anbefalte innlegg

Som topic sier, vurderer litt og skaffe meg vannkjøling til pc'n nå som sommervarmen kommer og viftene plutselig ikke kjøler så bra..

 

Hadde for en tid tilbake det berømte BigWater settet som så mange hade feil på, men hos meg varte det vel ca 1,5 år før pumpa tok kvelden. Stille var det, men kjølte ikke særlig bedre enn Thermaltake Volcano kjølern jeg hadde fra før av..

 

Sitter nå inne på tanken og kjøpe meg ny vannkjøling til den nåværende pc'n min..

 

Tenker det er rundt 20 grader i rommet nå og har følgende temperaturer.

 

Idle

 

CPU: 32

Hovedkort: 46

HDD'ene mine ligger på 33, 29 og 25 grader.

GPU: 57

Ambient temp på grafikkortet: 45

 

Disse tempraturen er under Idle, vel media player og Opera kjører men disse sluker jo ikke akkurat CPU kraft.. Og som sagt, temperaturen er vel ca 20 tror jeg, har ikke temp måler her for øyeblikket. Kan fikses ved en senere anledning

 

Load

 

CPU: 40

Hovedkort: 52

GPU hadde peak på 78

Grrafikkortets Ambient Temp hadde peak på 60

 

Disse er under load med 3dmark 06 da jeg kjørte alle testene. Rom temperaturen er det samme som i Idle. Hvor hovedkort temperaturen blir avlest veit jeg faktisk ikke helt..

 

Sånn bortsett fra det så bråker ikke pc'n så mye, hører godt det brummer noen vifter der, men den forstyrrer ikke natteroen min heller, bare dama sin, dvs ingen nattaktiv pc :(

 

Men nå som sommeren kommer så blir rommet mitt veldig varmt pga at jeg har svart tak og rommet mitt får sol hele tida omtrent.

 

Så temperaturen blir av og til godt over 30 grader her inne, og det liker ikke helt pc'n.. :thumbdown:

 

Og overklokking er heller ikke å forakte, har drevet med det litt av og til, men har som regel ikke hatt kjøling til det..

 

Snusa litt innom microplex og sjekka ut vannkjøling der, falt litt pladask på for Aqua Computer sine løsninger med Aquastream pumpe, Aquaero kontrollenhet og vannstands målern dems.. Nå skal det sies at jeg liker veldig godt tekniske ting og automatikk. Og automatisk vannkjølesystem som styrer radiator vifter og måler vannstand, gjennomstrømmingshastighet med mere hadde jo vært rått :dribble:

 

Men dette koster jo penger, mye penger.. Er det verdt det?

 

Burde kanskje også nevne hvilket utstyr jeg har..

 

Asus P5W DH Deluxe ( De som har dette kortet vel vel at det kanskje kan være knotete og montere NorthBridge kjøler her?)

XFX 8800 GTX

Pentium E6600

 

Ram og harddisker trenger nok ikke store kjølinga.. Da HDD'ene har 12 cm vifte og Rammen har passiv kjøling, sånn med flagrende lys på fra Corsair.

 

Kabinettet er et old school CM Stacker.

 

Noen som har noen formening om hva jeg burde gjøre her? Er det verdt og satse på et vannkjøling her? Vil temperaturen kunne bli noe bedre under sommervarmen? Bedre overklokkingsevne? Er aquacomputer noe bra?

 

Beklager et langt innlegg om en liten sak, men var i skrivehumør i dag :)

 

Til sist vil jeg på forhånd si takk for alle innspill, synspunker, efaringer og tanker rundt dette :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke helt hva slags forventninger du har, men så lenge det er over 30c blir det varmt nesten uansett. Ser ut som om du har ganske lav temperatur på cpu(core temp?), og skjermkortet har ganske normal temperatur det og. Men du vil nok tjene mest på å vannkjøle skjermkortet, tjener raskt 20-30c på det. Litt usikker på hvor mye du vil tjene på å vannkjøle CPUen, men hvis du overklokker vil det også hjelpe en del.

 

Personlig synes jeg det blir litt for mye gimmick med de AC-produktene som skal kontrollere viftene, pumpa osv. Med en god radiator trenger du bare noen stillegående 120mm vifter som kjører på 5V, og det vil du knapt høre likevel. Kjøp en stillegående(men driftsikker!) pumpe, det er ikke nødvendig med ekstrem flow likevel.

Lenke til kommentar
Ser ut som om du har ganske lav temperatur på cpu(core temp?), og skjermkortet har ganske normal temperatur det og. Men du vil nok tjene mest på å vannkjøle skjermkortet, tjener raskt 20-30c på det. Litt usikker på hvor mye du vil tjene på å vannkjøle CPUen, men hvis du overklokker vil det også hjelpe en del.

8600302[/snapback]

 

Ifølge Everest så har CPU'n min 3 forskjellige temps;

CPU :37

Kjerne 1: 41

Kjerne 2: 40

 

 

Hvis jeg hadde anskaffet vannkjøling så hadde skjermkortet blitt vannavkjølt det også, men det hadde jeg tatt etter at lommeboka hadde vokst litt.. Sitter og venter til feriepenger osv kommer inn :)

Endret av Ascubal
Lenke til kommentar

tror ikke at det er så mye vits i å investere i et vannkjølingssett utenom hvis du har tenkt å overklokke!

Men skjermkortet kunne du ha gjort noe med temperaturene!(enten gå for vannkjøling med gbu blokk, eller å kjøpe en ny vifte\kjøler til skjermkortet)

 

Om du kjøper vannkjøling så kan det være like så greit å kjøpe med nb og gpu blokker ;)

Lenke til kommentar

Tja, hadde ikke gjort meg noe og fått ned temperaturen på skjermkortet litt.. Hvis jeg kjøper vannkjøling vil jeg nok først gå for CPU kjøling og månenden etterpå GPU blokk.. Grunnet lønninger osv :p

 

Northbridgen tror jeg kan være litt vanskelig og kjøle ettersom det er noe Heatpipes fra Northbridgen opp til noe som sitter ved siden av CPU'n.. Hva er det? Spenningsregulatorer? Mosfet? Hakke peiling jeg :tease:

 

Overklokking vil jeg nok gjøre, har klokka cpu og gpu av og til, men veit ikke hvor langt jeg tør og dra det..

Lenke til kommentar
Tja, hadde ikke gjort meg noe og fått ned temperaturen på skjermkortet litt.. Hvis jeg kjøper vannkjøling vil jeg nok først gå for CPU kjøling og månenden etterpå GPU blokk.. Grunnet lønninger osv :p

 

Northbridgen tror jeg kan være litt vanskelig og kjøle ettersom det er noe Heatpipes fra Northbridgen opp til noe som sitter ved siden av CPU'n.. Hva er det? Spenningsregulatorer? Mosfet? Hakke peiling jeg  :tease:

 

Overklokking vil jeg nok gjøre, har klokka cpu og gpu av og til, men veit ikke hvor langt jeg tør og dra det..

8612329[/snapback]

Det er selve radiatoren til heatpipes'a :thumbup:

Lenke til kommentar
Joa, men under den avlange samlingen kobberfinner så er det vel noe Mosfet eller lignende?

8620034[/snapback]

Ikke så vidt jeg veit...

Har ikke turt og ta av min enda, men det skal være en sølvfarga "radiatorlikndendeting" under/over CPU, som det somregel står ASUS på, den er for MOSFET (er sånn på mitt hvertfall) ;)

Lenke til kommentar

Etter litt krangling med meg selv så har jeg funnet ut at jeg får prøve vannkjøling.. Og skal kjøpe én del denne mnd ÉN del ja :p

 

Og lurer på hva jeg burde kjøpe først..

 

Aquaero og Aquastream er litt for dyre til og ta denne mnd..

 

Så da står jeg igjen med Tubemeter, vanntanken og CPU kjølern.

 

Evnt radiator, slange og nipler tar jeg seinere.

 

 

Tubermeter'n er mest for morro egentlig ;)

 

Aquatube skal jeg nok kjøpe før eller siden da tubemeter'n skal inn der.

 

Men aner ikke hvilken av dissen CPU blokkene jeg skal kjøpe.

Står mellom Cuplex Pro og Cuplex XT.

 

Har også hørt at kobber korroderer med annet metall i kjølesystemet, riktig?

 

Edit: Kunne kanskje vært artig og lagd en liten worklog når dette begynner og nærme seg ferdig :)

Endret av Ascubal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...