Gå til innhold

Hjelp til MIDI-problem mellom 2 synther


riktig

Anbefalte innlegg

Mornsann!

Jeg trodde jeg kunne alt dette, men har kommet fram til et lite problem. Dette gjelder 2 synther, en Korg Triton og en Alesis Andromeda. Å bruke den ene til å styre den andre via midi er null problem, men jeg har nå revet meg i skjegget når det gjelder VST-instrumenter. Jeg bruker Native Instruments B4 II til orgelllyd, og vil gjerne spille med begge synthene, slik man gjør på det originale orgelet, altså manual 1 på Alesis og manual 2 på Triton. Merkelig nok får jeg ikke dette til.

 

Har noen av dere midi-huer noen tips? Jeg har jo kunnet dette før, det må være noe banalt jeg har oversett? In, out, thru om hverandre, jeg finner ikke den riktige kombinasjonen. Midi-kanaler er satt riktig og alt er fint, men jeg får ikke spilt med begge synthene.

 

:blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan går midien inn i pcen din?

 

 

Slik jeg har forstått det, så mottar de 3 forskjellige manualene i b4 midi på kanal 1 2 og 3. Hvis jeg husker riktig, så er den øverste kanal 3, den i mellom kanal 2 og gulvpedaltingene kanal 1.

 

Koblingen må da bli noe slikt:

 

Synthen du vil spille på øverste manual med satt til å sende midi over kanal 3 fra MIDI OUT til MIDI THROUGH på synthen du vil ha til å kontrollere den andre manualen, satt til å sende midi over kanal 2. Midi OUT på denne sender du til MIDI IN på lydkortet/midi interfacet til pcen din.

 

Hvis du bruker cubase eller nuendo, så må du sette et midispor i record enable/monotor og sette dette til å motta midi på alle kanaler. Midien sendes videre til b4.

 

 

Hvis ikke jeg er helt på viddene, da..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-pJI1Oyc6
Slik jeg har forstått det, så mottar de 3 forskjellige manualene i b4 midi på kanal 1 2 og 3.  Hvis jeg husker riktig, så er den øverste kanal 3, den i mellom kanal 2 og gulvpedaltingene kanal 1. 

8593105[/snapback]

 

Det er helt riktig, de tre manualene mottar på hver sin midikanal. Jeg tror imidlertid at den øverste manualen bruker kanal 1 og gulvpedalene 3.

 

Etter dette er det bare snakk om en programmeringssak.

 

Mvh Bjørn

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...