Gå til innhold

AXP som fordampet


culty

Anbefalte innlegg

I går tok jeg julerengjøring inne i pcn (har allerede postet på ett annet forum):

 

Nå i disse juletider.. bruker jo de fleste å ta julerengjøringen. Vel.. jeg å.. INNE I PCN :) Jeg dro på shell, kjøpte 1L isopropanol. Henta en rull dass-papir, og en handfull Q-tips. Renset alt, innvendig ['cpu','gf4','chip','ram'] spesielt deler som snart skal overklokkes. Ett lite problem med det hele, var at jeg ikke fant tuben med artic silver 3. Så nå står de uten no goop i mellom.

 

Etter alt dette var gjort tok jeg å planslipte cpu-kjøleren, chipsetkjøleren, gf4-chipen (var litt ujevn.. tok ikke mye..) og gf4-kjøleren.

 

Når alt var sammen igjen, kan jeg med sikkerhet si at guiden om å rydde i kabinettet på en OCside var totalt elendig. Mitt er _helt_ strøkent innvendig. =D

 

Skulle ønske alt sluttet her. Når jeg slo på.. skjedde det ingenting. Etter litt feilsøking, fant jeg ut at det hadde med strøm å gjøre. Fordi den startet når jeg tok ut strømmen til cdromene, harddisken og floppyen (alt utenom hovedkort). Når den så startet hørte jeg med jevne mellomrom gnistrelyder så jeg dro ut kontakten relativt fort. Så begynte det å lykte svidd! Argh.. julestemningen er ødelagt for meg nå. Er dere klar over hvor lang tid det kommer til å ta å fikse den igjen ? Personlig håper jeg det er GF4-kjøleren som har tatt dagen, eller at det er hele kortet. Da kan jeg bytte det inn. (Passe på å ikke nevne at jeg planslipte greia :)

 

Surt ?

_________________

True gods deserve free coke!

- <b>Culty</b>

 

Back to top

 

 

culty

 

 

 

Joined: 26 Apr 2002

Posts: 35

Location: Kirkenes, Norway

Posted: Wed Dec 25, 2002 8:14 am Post subject:

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Uhm.. Jeg fant feilen. Var ikke akkurat gf4 kortet eller kjøleren. Min splitter nye Athlon XP 2000+ har brent opp under min 500 grams store kobberkjøler! Hvordan i helvete noe sånt skjer, må dere spørre AMD om. Fy fan. Den har "fordampet". Når jeg tenker tilbake skulle dette egentlig ikke komme som noen overraskelse. Jeg har nemlig underklokket den for at den skulle kjøres stabilt. Den nektet å kjøre stabilt på den orginale hastigheten (1,667 ghz), men med en fsb på 100 mhz (1,25 ghz) gikk det bra å spille. Kanskje mye støttet av gf4. Jeg skal skaffe bilder av denne hendelsen til dere. Men da må jeg først finne vårt digitale kamera..

 

yeah.. nå 10 min etter er kjøleribben nesten fått romtemperatur ;)

 

Uff.. Nå får jeg bare håpe på at hovedkortet overlevde. Dere som har sett TomsHardware video 1 vet at deres hovedkort ikke gjorde det. Man får erstattning right ? (For hk hvis cpu ødelegger det ?)

 

Nåvel.. go jul alle sammen

 

-Culty

_________________

True gods deserve free coke!

- <b>Culty</b>

 

At en AXP fordamper under en thermaltake sk-6 ribbe med en 80mm sunon på toppen, skulle vel nesten være umulig :p men det skjedde alikavel. Når jeg sitter her å studerer cpu'n nærmere, ser det ut til at noe skjedd under kjernen. Eller kanskje inne i den. Den ser værst ut under nemlig. Lurer på om dette var høyere makters verk. Fordi det er bare 1 dag siden jeg så den videoen hvor Athlonen gikk opp i røyk.

 

Det jeg er har for.. er fordi jeg lurer på om andre har hatt samme symtomer (at den ikke kjører stabilt på org. hastighet feks), eller opplevd det samme.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det at cpu'n din smelta rett etter du hadde rengjordt maskina har vel ikke tilfeldigvis noe med at du faktisk akkurat hadde klådd oppi der med diverse rengjøringsmidler? (helt litt mystifistisk væske nedi cpu sloten f.eks) Samma faen kan det være, du får sikkert ny når du forteller at cpu'n tok kvelden plutselig en dag du satt og spillte et uskyldig spill uten at du hadde gjordt noe som helst med pc'n den dagen annet enn å slå den på :p

Lenke til kommentar

Den første xp2000 min tok kvelden på samme måte som din første gang jeg startet maskinen. Hovedkortet tålte støyten og har senere overlevd nok en xp 2000 "meltdown" :D jeg har ennå ikke funnet ut hva som skjedde, men jeg mistenker at mine overdrevne mengder med artic silver hadde skylda. eller rett og slett en defekt cpu.

Det var også tydelig på kjøleren at den var blitt plasert rett da den hadde et helt jevnt avtrykk av kjernen.

Fikk selvfølgelig ny cpu.

Denne var imidlertidig aldri helt stabil og røyk etter ca 2 uker.

Igjen fikk jeg ny, denne gangen oppdaterte jeg biosen i hk og har ikke hatt et problem siden.

PS, det kan umulig ha vert høy temp da den ble målt til 35C. (vannkjøling).

Begge gangene hadde kjernen vert hundre prosent i orden, i følge komplett som jeg sendte dem inn hos.

Lenke til kommentar

En gang jeg bytta cpu vifte på min athlon t-bird 1,33ghz smurte jeg litt for mye goop på kjerna. Da jeg skulle fyre maskina igjen var skjermen svart. Jeg skjønte ikke bæret, men gjettet at cpu'n hadde tatt kvelden av en eller annen grunn. Da jeg tok av kjøleren igjen så jeg at goopen hadde blitt smurt utover ved siden av kjerna, noe hadde kommet på de kontaktpunktene man kan kortslutte for å bl.a fjerne multiplier sperra (husker aldri hva de duppedittene heter :D ) Jeg gjetta at feil kontaktpunkter hadde blitt kortslutta og prøvde å smøre det vekk, smelle på kjølern igjen og fyre pc'n. Skjermen var like svart, så jeg tok den med til en pc forhandler for å finne ut om mine mistanker om at cpu'n var død var rett. Han dytta inn et skrujern mellom to punkter på hk'et (reseta biosen). Trykka på knappen, biip (har aldri vært så glad for å høre den lyden noen sinne 8) ) og maskina var like fin. Har ikke hatt noe problem med den etterpå.

 

Vet ikke om du har klart å kortslutte noe, eller om du rett og slett bare har vært uheldig med cpu'n. Merkelig at den kun gikk stabilt på 1,25 ghz i alle fall da... har du prøvd å oppgradere biosen?

Lenke til kommentar

Tanken på at noe rengjøringsveske var kommet inn i cpu'n er umulig.

 

1. Alt var demontert.

2. Jeg hadde papir fuktet av isopropanol for å fjerne dritten.

 

Men pga frykt av fukt lot jeg alt stå i ro i over 24 timer. Derfor kan jeg med sikkerhet si at det ikke var isopropanoens skyld. Alle delene var ubrukt på julaften. (jeg sov og åpna gaver). Putta alt sammen først i dag mårrest (kl5! ) å slo på. Det kan heller ikke være kjølepasta, fordi jeg ikke hadde noe på. Skulle sjekke temperaturen uten, ettersom jeg hadde planslipt ribba litt.

Lenke til kommentar

Ren isoprop. fordamper fort som bare f.... så det har neppe vært noe igjen på hk. Imidlertid så sier du at du kjøpte ispopropanolen på en bensinstasjon. Jeg har ikke sett ren isopropanol solgt på bensinstasjoner, det jeg har sett er en guffe med 90 - 95% isopropanol som skal blandes kraftig ut å brukes som vindusspyler veske. Denne guffen inneholder bla. såpestoffer ol... Du har ikke brukt noe slikt ? :o

Uten at jeg har prøvd, så vil jeg tror at det er fare for at det kan ligge igjen "slagstoffer" fra såpen etter isopropanolen har fordampet.

 

Sikkert et skudd i blinde, men det var det første som slo meg.

Lenke til kommentar

Har bare et lite spørsmål til deg "culty"

Hvorfor rengjorde du under kjøleribben på CPU'en, chipsettet og GPU'en ?

Trenger man virkelig det? Bare lurer :D

 

Jeg personlig tar aldri av kjøleribber på hovedkort og skjermkort. Stoler på at produsenten gjør en god nok jobb fra før.

Har et ASUS P4S8X HK, Intel Pentium 4 2.53 GHZ "Northwood" Boxed PC533 CPU og et Creative GeForce 4 TI4600 skjermkort. Disse har jeg betalt dyre dommer for, så jeg liker ikke å tukle med dem.

PS Jeg får frysninger ved tanken på at du sliper ned den GF4 chipen. Den er jo bygd på 0,15 micron teknologi!! Veldig sensitive greier spør du meg! Vet ikke om det flere som føler det samme som meg her på forumet.......

Men det er jo mine meninger da :D

 

Venlig hilsen Zuul

Lenke til kommentar

Til ettereting vet jeg nå at den "rene" isopropanolen jeg fikk på shell, kanskje ikke er så ren alikavel. Men pytt..

 

Svar på spørsmål:

-Jeg rengjorde fordi jeg skulle planslipe, og fordi jeg skulle bytte chipset-kjøler.

-Nei, jeg hadde ikke kjølepasta på noe (fordi jeg ikke hadde noe).

-Bios var oppdatert.

 

Jeg har i ettertid funnet ut at cpu'n tok hk'et med seg! Det er dødt. Planslipingen av gf4 gikk bra, jeg bruker det nå i en annen pc, og de grafikk-feilene jeg før hadde (når gpu ble varm) er borte.

 

Alt i alt må jeg sei at dette gikk bra til slutt. Fordi nå er jeg kvitt alt som er AMD relatert, å kan bytte til Intel. Uten at det går for kraftig ut over lommeboken. (hovedkort er det eneste som må kjøpes)

 

- Culty

Lenke til kommentar

*Lurer på om jeg skal ignorere MrA|'s newbie tendenser, eller om jeg skal svare..*

 

Hallo? Den brant opp på under 30 sek. Var slik: Slå på, høre rare lyder, se inni kabinett, lukte svid lukt, trekke ut strømmen.

 

Og hva AMD sier om at man MÅ ha kjølepasta, er bare ren bullshit. CPU'n kan godt kjøre uten kjølepasta, men du _kan_ (mest sansynlig vil) få bedre kjøling med.

 

"Den som intet våger, intet vinner"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...