Gå til innhold

Hva skal i omslagsarket?


Gjest Slettet+9817234daf

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9817234daf

På onsdag får jeg dette omslagsarket som jeg skal sendes inn med diverse ting inni seg. Jeg vet at det hovedsaklig er vitnemålet som skal inn, men så er det en ting til: skal tjenestebevis fra militæret med? Er det eventuelt andre ting som skal inn?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Minner på om at alle papirene, slik som vitenmål og tjenestebevis fra militæret, må være i rett kopi. Det betyr at du har fått kopiene sjekket, godkjent og stemplet for å være ekte kopier. Slik får du hos biblioteker, VGS-skoler, politiet, Aetat, et cetera.

 

For å ta en rett kopi må du kopiere orginalene. Kopi av kopi vil de ikke godkjenne. :)

 

Edit: Fant denne tråden med google.

Endret av skag1
Lenke til kommentar
Da er jeg offisielt fucka. Finner ikke vitnemålet. Hva gjør jeg nå?

8513573[/snapback]

Du ringer din tidligere videregående skole og sier du trenger en ny utskrift av vitnemålet. Om det haster med fristen for omslagsarket kan du spørre pent om de kan sende en rett kopi til samordna opptak for deg om det ikke ser ut til at posten vil rekke å levere vitnemålet ditt til deg slik at du kan sende det selv. Du kan også ringe samordna opptak å snakke med de om du ikke rekker å sende det inn med omslagsarket.

 

Når er siste dag for å sende inn omslagsarket?

 

Da jeg skulle søke hadde jeg misforstått og sendte inn kompetansebeviset istedet for vitnemål med omslagsarket. Fikk da et brev fra samordna opptak om at jeg måtte ringe skolen min å be dem sende en rett kopi av vitnemålet til samordna opptak asap, og det gikk i orden.

Endret av skag1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Fristen er 10ene mai, men jeg skal på et Marinearrangement i Fredrikstad frem til da. Får ringe Samordna Opptak i morgen.

Lenke til kommentar

Har du ingen venner/familie i huset som kan hente posten og putte kopien av vitnemålet i omslagsarket og poste det for deg mens du er borte? Du kan jo bare fylle ut hele omslagsarket slik at det bare er å legge ved en kopi av vitnemålet og poste det. :)

 

Når du ringer skolen du gikk på for å få ny utskrift av vitnemålet bør du huske å be om få en rett kopi i tilleg, så sparer du litt tid på det.

Endret av skag1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Jeg bor i Bergen ettersom jeg er i Forsvaret og derfor kommer all post hjem til Sandnes. Omslagsarket er sendt opp hit, men kanskje jeg skal sende det ned igjen og få foreldrene mine til å skaffe vitnemål?

Lenke til kommentar

For å være sikker: du har fått vitnemålet utstedet tidligere, sant? Hvis ikke kan det bli litt mer komplisert enn å bare ringe å be de sende ny utskrift + en rett kopi til hjemmeadressa til foreldrene dine.

 

Men det burde gå fint å sende omslagsarket ferdig utfylt til foreldrene dine, og be skolen sende vintemål og kopien til adressen til foreldrene dine slik at de kan sende det inn ja.

Endret av skag1
Lenke til kommentar

Må jeg sende inn vitnemålet mitt på nytt sammen med årets omslagsarket dersom jeg sendte inn vitnemålet i fjor. Studerer nå, men har søkt på et nytt studium. Jeg har ikke gjort noen forbedringer på VGS vitnemålet mitt i løpet av året.

Endret av Loeb
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Puh, i dag fikk jeg ordnet mye. Jeg sendte tjenestebevis hjem, bestilte nytt vitnemål og nytt omslagsark hjem. Så skrev jeg en fullmakt slik at mamma kunne skrive under for meg og sendte et eksemplar til Samordna Opptak og et hjem som skal i omslagsarket.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Hva skal jeg egentlig skrive på omslagsarket?

 

Skal bare sende med en kopi av vitnemålet og en karakterutskrift fra noen fag jeg har tatt på en annen skole.

 

Skal jeg markere vedleggene vedlegg 1 og vedlegg 2?

 

Vet ikke helt hva jeg skal kalle vedlegg nr. 2 (karakterutskriften) heller.

Lenke til kommentar

Da jeg søkte våren 2006 var omslagsarket stort sett bare avkrysningsgreier. Det jeg kommer på i farta som jeg måtte skrive var hva jeg gjorde i militæret, samt at tjenestebevis var vedlagt. Jeg husker ikke helt om jeg nummererte vedleggene, men dersom det ikke er noe felt for nummerering av vedlegg i omslagsarket (mener det er ei "liste" i omslagsarket hvor du skriver opp alle vedleggene) vil jeg tro det går greit å ikke nummerere.

 

For å være på den sikre siden vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Samordnaopptak på telefon: 815 48 240 (kl. 9-15); eller epost: [email protected].

Endret av Skagen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...