Gå til innhold

Hvordan ta gode bilder i mørket?


Anbefalte innlegg

Kan jo ta et eksempel.

 

I kveld tok jeg et bilde av stjernehimmelen og toppen av noen trær nederst i bilde, og jeg hadde 60sek lukkertid og f/2.8 lukker, og jeg fikk med mere stjerner enn øyet klarer å se og jeg fikk trærne litt lysere enn jeg klarer å se selv. Så lang lukker er lurt på objekter som står stille.

 

Jeg brukte selvfølgelig stativ, Kan legge inn et par eksempler når jeg får lagt bildene inn på pcn.

8481861[/snapback]

Ulempen er at stjernene beveger seg over himmelen, faktisk fort nok til at de vil bli striper i stedet for prikker hvis du bruker teleobjektiv og litt lang lukkertid (60sek er mer enn nok)...da hjelper det ikke at kameraet/objektivet står stille!

Det kan løses med en motor som følger jordas rotasjon best mulig, slikt er det vanlig å bruke på foto av planeter og stjerner med teleobjektiv.

8482219[/snapback]

Når jeg ikke bruker noe zoom og har 60sek så ser jeg ikke at stjernene er strukket ut i bilde. hvis jeg zoomer inn på bilde etterpå ser jeg heller ikke noe problem med det, så det er ikke nok når jeg tar et bilde uten zoom. :thumbup: Det blir ganske bra. Blir ikke helt klare bilder, Det er tross alt et kompaktkamera jeg bruker. Er et Casio Ex-P600 6 megapixel kamera som jeg kan stille blender og lukker på manuelt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...