Gå til innhold

Dell og enkelmannsforetak


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Lurte bare på det siden man må betale moms for salg og tjenester.

8428721[/snapback]

 

 

Hehe mva'en må du nok betale ved kjøp, men du får den tilbake fra han stat!

 

Husk også på at som bedriftskunde har "nesten" ingen rettigheter angående garantier.

 

Du får som oftest bare 1 år, ikke 3-5 som en privateperson får. Så tenk deg om, er 25% du sparer verdt tape av rettigheter :D

Lenke til kommentar

Informasjonen som er gitt så langt er ikkje heilt korrekt.

 

Som eit registrert firma er du ikkje "fritatt" fra moms før du har brutt moms grensen, dvs at du har tjent over 50 tusen (Du kan også søke om å bli fritatt med ein gang vist du må gjøre store invisteringer for å starte opp).

 

Før du blir moms registrert vil du ikkje fakturere moms på varer/tjenester som du tilbyr, og du vil heller ikkje få tilbakebetalt moms på varer/tjenester som du kjøper.

 

Fra den datoen du bryter moms grensen (per i dag, 50 tusen) så skal du fakturer moms på varer/tjenester du selger såfremt dei er moms belagt. Og fra denne datoen vil du også få "tilbake betalt" moms på varer/tjenester du kjøper såfremt at dei er avdrags berettiget i henhold til driften din. Det vil sei at du kan ikkje trekke ifra alt på driften av firmaet, det kommer an på kva du driver med osv.

 

Som regel betaler alltid firma moms, pga at dei selger meir enn dei kjøper. Så dei betaler inn den overskytende momsen til staten annen kvar måned. Vist dei har betalt meir moms enn dei har tjent inn, så blir summen betalt til firmaet ca 1-2 måneder etter at dei har innrapportert den til staten.

 

Angående rettigheter som bedrift, så lenge du passer på og får dei rette service avtalene så får du like gode rettigheter som ein privat person. Dell er ein veldeg god leverandør å kjøpe fra som bedrift, pga at du kan for eit lite tillegg i prisen bestille tre års NBS (Next Business Day Service). Så gjør du det har du ein veldeg god garanti på maskinen, og skulle den gå sundt så vil ein servicepartner av Dell komme og fikse maskinen den neste arbeidsdagen etter du ringer inn (cut off time 15.00). Med det sagt personligt ville eg alltid gått får 3 års NBS uansett om eg var ein privatperson eller bedrift, pga at det er ein god avtale for kunden skulle det skje noko med maskinen.

 

Kan også nevne at siden du nevner eit einmannsforetak så kan du faktisk bestille varer i ditt navn og skrive det av på firmaet. Ved å gjøre dette får du både skrivet at kjøpet på regnskapet, får tilbake momsen og beholder rettighetene som eit privatkjøp. Merk at dette er i grå sonen, og uansett om det er mulig så er det ikkje etisk å utnytte dette "hullet".

 

Som vanleg, har du spørsmål angående regnskap så snakk med ein regnskapsfører. Ta alle råd du får via eit forum med ein klype salt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...