Gå til innhold

Hvilken bærbar skal jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe en bærbar pc som skal brukes til:

-Dreamweaver

-Photoshop

Ellers vanlig bruk, som surfing og skriving av dokumenter.

 

Trenger altså ikke tungt grafikkort eller slikt, men stor skjerm er ønskelig.

Har aldri eid en bærbar, så er litt grønn på det området.

Kan noen hjelpe meg med å foreslå en bærbar eller to?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil ikke råde deg til en fabrikkprodusent. Den avgjørelsen må du ta selv.

Men du kan jo sjekke litt om bærbare på komplett.no mpx.no og etc.

 

Men du bør kreve minst 1 gig ram, dualcore, ellers bestemmer du om hvor mye den skal koste og hvor stor harddisk og grafikkort du trenger.

Men om du kommer med alternativer til bærbare du liker, så kan jo folket her komme med råd om hvilke maskiner du bør satse på.

 

Lykke til med ny bærbar snart ihvertfall.

Lenke til kommentar
Har du et budsjett til maskinkjøp? Du sier stor skjerm, 15 eller 17? Bør uansett ha god oppløsning hvis du skal bruke PS en del. Noe mer du ønsker at maskina skal ha av hardware, diskstørrelse, bluetooth, osv?

8398980[/snapback]

Det skal ikke stå på pengene. Bruker 12-14 om jeg må.

 

120gb harddisk skal holde, 1gb ram, gjerne stor skjerm ellers ingen spesielle krav

Trenger jeg særlig kraftig grafikkort til bildebehandling?

Lenke til kommentar

Jeg har en IBM/Lenovo x60s, 12,1" (1024x768) og trives godt med den. Dog er det kanskje litt liten skjerm, mangler DVI og kanskje litt mer spark i CPUen, ellers er jeg svært fornøyd med den.

 

Jeg jobber en del med foto og da er denne lett å ta med seg rundt, koble opp til kameraet og få en preview av bildet med en gang. Grei nok til de lettere operasjoner i Photoshop, men kunne godt også spandert på den 7200rpm disk og 2GB-RAM. Det som er i er 5400rpm og 1GB-RAM.

 

Den koster omlag 15.000 sist jeg sjekka. En annen ting er at den ikke har CD-ROM, men docking-stasjon evt ekstern USB-CD-ROM kan kobles til.

 

Kjører også Ubuntu Edgy (blir oppgradering til 7.04 den 19.) og The Gimp. Svært fornøyd.

Lenke til kommentar

Noe annet som kan anbefales et Lenovo Thinkpad T60 med 14,1'' skjerm (1400 x 1050). Lett, glimrende batteritid, bra ytelse. Betalte 15 000 inklusive 2 GB minne for min.

 

Fungerer ypperlig til Photoshop og Dreamweaver. Faktisk vil jeg si at dersom du skal bruke den uten ekstern skjerm mye av tida, er 1400 x 1050 eller 1680 x 1050 nesten minimumskrav til oppløsning for Photoshop og Dreamweaver.

 

Men skal man primært bruke ekstern skjerm, da klarer man seg med lavere oppløsning.

Lenke til kommentar
Den første er ikke i salg ennå etter som jeg skjønte. Begge er bra spesifisert, men er litt skeptisk til bare 1440-oppløsning på en 17. Synes det er lite når PS er bruksområde.

8401497[/snapback]

 

Gikk på prisguiden på hardware.no, men ingen pc'er har 1600x1200 og 17" skjerm.

Lenke til kommentar

Om du vurderer å bruke maskinen andre steder enn på pulten, anbefaler jeg helt klart at du stikker inn i en butikk å løfter og kjenner på en 17" før du bestiller. Jeg har jobbet med et par Acere samt Dell 9400, og det er heftig størrelse. Selv om skjermene er store, er de enda ikke helt på høyde med en ok Samsung eller Dell stasjonær. Disse velger du om du vil spille på hytten.

 

15" og 14" med 1280 x 800 er billige, relativt portable, og funker like greit som min stasjonære 19" til å kode på. Brukte selv 14" 1024 x 768 før. Adobe funker også greit.

 

12" 1280 x 800 som jeg bruker nå er jeg meget fornøyd med. Vekten merkes ikke over skuldra og størrelsen er som damas håndveske. Dokumentbehandlig og koding går veldig bra, men å treffe de bittesmå ikonene til Adobe krever litt aim, særlig med touchpad. Dette gjelder forøvrig en Fujitsu 15" med 1400 x ? jeg også har prøvd. Riktig oppløsning er viktigere enn mest oppløsning.

 

Tror de fleste laptoper støtter ville eksterne oppløsninger på opp mot 2600 x 1900 eller noe slikt, så det er neppe noe problem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...