Gå til innhold

XNA - Lag ditt eget 360-spill


Cryovat

Anbefalte innlegg

post-77306-1176237289_thumb.png

 

Et av Microsofts store satsningsområder både for 360en og Windows er XNA, et rammeverk og verktøysett spesiallaget for å gjøre utvikling av spill enklere og mer effektivt, og med mål om at spill skal kunne kjøres på begge platformer uten å porte en linje med kode. I en satsning på "amatører" har Microsoft gjort disse verktøyene gratis tilgjengelig for alle. En kan også laste ned "Starter Kits" som er fullverdige småspill en kan bygge videre på eller plukke fra hverandre for å lære av.

 

For å kunne kjøre egnge spill på 360en må en imidlertid ha Xbox Live Gold og være medlem av Creator's Club (~400 for 4 mnd, ~800 for et år). Med dette får en tilgang på en Game Launcher på 360en en kan bruke til å overføre spill fra PCen og verktøy som gjør en 360 fra Elkjøp til et ganske komplett devkit. Medlemsskapet inkluderer også lisens på en kommersiell spillmotor, og et løfte om flere eksklusive ressurser i fremtiden.

 

Microsofts langsiktige mål er at amatører en gang i fremtiden skal kunne få distribuere egne spill over Xbox Live og har brukt ordleggingen "YouTube of Games" om visjonen sin. Per dags dato kan imidlertid bare Creator's Club medlemmer kjøre egne spill på 360en.

 

Å lage spill med XNA krever programmeringserfaring, men flere tredjeparts firmaer jobber med å lage drag-n-drop løsninger som kan gjøre det tilgjengelig for et videre publikum i fremtiden.

 

Gjennom XNA har en tilgang til alle tre kjerner på maskinen og full tilgang på GPUen. XNA spill har imidlertid ingen nettverkstilgang per dags dato, dette har blitt lovt til et senere tidspunkt.

 

Bruk i "ekte" 360 titler

 

Det kommende Xbox Live Arcade spillet Schizoid er bygget ved bruk av det gratise XNA Game Studio Express og de medfølgende verktøyene.

 

Stor utviklingskonkurranse på gang

 

For å kickstarte bruken av XNA holder Microsoft i disse dager en konkurranse kalt DreamBuildPlay. Vinnerne vil presenteres på Games Fest 2007, og førsteplassen vil få tilbud om en Xbox Live Arcade kontrakt og premier verdt godt over 100 000 kroner.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...