Gå til innhold

650i vs. 680i


Matriac

Anbefalte innlegg

Sitter å pusler litt om dagen med noen konfigurasjoner på ny pc.

 

Begynner å bli passelig bestemt på de fleste ting.

 

Men er fortsatt usikker på HK. Har foreløpig sikta meg ut et EVGA nForce 680i SLI

Men da forskjellen til et 650i kort ligger på rundt tusenlappen føler jeg meg usikker. Spare penger er ikke negativt. Eller kanskje mer riktig er hvis man sparer litt her dytter man litt mer på andre komponenter.

 

Jeg sier rett ut at jeg har ikke peiling. Hva er forskjellene på 650i chipsettet og 680i chipsettet?

 

(Jeg vet jeg kan spare litt penger ved å gå for Asus P5N32-E SLI framfor EVGA sitt men da jeg har lest om flere med problemer med Asus sitt kort og Corsair minne går jeg foreløpig for EVGA sitt alternativ siden jeg er litt corsair fanboi.)

 

Jeg er ingen hard klokker, faktisk har jeg vel egentlig aldri klokket.

Alt jeg vil ha i et HK er 1-2 nettverksporter, sli, 2-4+ sata, noen usb porter, integrert lydkort ikke noe must da jeg liker å ha eget lydkort for min surround pakke. 4 minne porter (støtte over 4gb trengs ikke, men 8gb med tanke på oppgradering om ting skulle endre seg drastisk på noen år.selv om jeg tviler?)

 

Og sist men ikke minst.. Hva har skjedd? Hvorfor er standarden nå som regel 2 PCI porter. Riktignok.. pci-e sli/crossfire tar opp plass og man trenger ikke like mange pci produkter lengre. Men lydkort tar opp en slot. Hva hvis man vil ha et s-ata kontroller kort, pci vifte, ekstra usb porter, osv osv osv..

for å ikke snakke om ledige plasser mellom for de tingene som tar plass og med tanke på kjøling.

Mulig jeg er dum, og jeg skjønner jo at SLI på atx standard tar opp mye plass, men alikevel? Er jeg alene i ønske 3-5 pci porter på et hk?

 

 

Uansett. Hva er dommen? 650i vs 680i? Og hvilket kort velger du? (Jeg går nok for en C2D E6600 (eller en drøyere en) 8800GTS/X og en 2-4gb ram. Ikke erfaren klokker men ønsker å prøve. Da er jo stabilitet og slikt viktig?) Takk for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ikke svare på spørsmålet men jeg går i alle fall for EVGAs 680i. Ser helt topp ut med specs, og plutselig er man bitt av basillen og da må man vel ha det hotte stæsjet. Har også lest mye bra om kortet, og gode tilbakemeldinger er et godt tegn....

 

Skal prøve å klokke den litt, har bestilt en 6600 og en 8800GTS320 (må vel ha en til av sistnevnte siden jeg har kjøpt et SLI-hk...

 

Har du tusen spenn så spend it...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...