Gå til innhold

Ett bra objektiv til Nikon D70, maks 3-4 tusen.


Anbefalte innlegg

Har kjøpt Nikon D70 kamerahus og etter at jeg har skrapt sammen litt av studielånet vil jeg ha meg étt bra objektiv, optisk og byggemessig sett.

 

Ønsker å bruke maks 3-4 tusen på noe som er ordentlig kvalitet og som gir bra bilder.

 

Har med interesse sett på et par 18-50 mm zoomer i nevnte prisklasse. Dette er det området jeg bruker mest på kompaktkameraet mitt. Imidlertid er dette ikke orginaloptikk så da blir jeg litt skeptisk. Kanskje vil jeg få mer glede av mer lyssterk og orginal men fast optikk? F.eks 28, 35 og 50 mm...

 

HAR noen et bra tips og komme med? Er zoomalternativet det beste eller et fastobjetkiv, som fordrer større kreativitet, vel så bra?

 

Jeg er klar over at Nikon solgte D70 med en kitlinse på 18-70 som selges fortsatt, men er dette et godt valg?, den koster ca. 3000 ny. Tviler på at denne utmerker seg veldig positivt til tross for at jeg har hørt bra om den.

 

På forhånd takk for tips og synspunkter.

 

Hilsen en fersking som ikke har lyst til å ødelegge iveren med billig plastdritt... :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig synes jeg alle bør ha et Nikon 50mm f/1.8 i kameravesken sin - koster en drøy tusenlapp og er er mye for pengene.

 

Men du bør nok ha en zoom i tillegg - 18-70'en du nevner er god til å være en del av et kit (mye bedre enn de fleste andre 'standard' kitløsninger og selvfølgelig en kjempedeal hvis man som en del av et kit gir litt over en tusenlapp for den), men er vel kanskje i overkant dyr å kjøpe i løsvekt - da ville jeg heller gått for en Tamron (som nevnes ovenfor) eller Sigma 18-50 f/2.8.

 

Nikon sin originale 17-55/2.8 synes jeg er altfor dyr i forhold til hva en får (selv om den nok ganske sikkert er bedre teknisk enn de to alternativene jeg nevner, men så koster den jo 3x så mye og...).

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Se nøye på Nikons AF-S Nikkor 24-120mm 1:3.5-5.6G VR ED. Fint lite objektiv som standard med rimelig gode makro og tele egenskaper, spesielt fint om du bare skal ha ett objektiv.

Er veldig godt fornøyd med mitt. Og prismessig skulle det ligge omtrent der du anslo.

Endret av shonny
Lenke til kommentar

Dette var så billig at jeg ikke klarte å la være, selv om jeg på ingen måte har råd til dette..

 

Klarte ikke å bestemme meg mellom 17-50 eller 28-75.. "Heldigvis" ble 17-50 utsolgt mens jeg tvilte så endte opp med 28-75.. Noen som har erfaringer bortsett fra de som er i produktguiden?

 

Forhåpentligvis kan jeg leke med det noen måneder mens jeg spiser nudler og selge det igjen uten store tapet..

Lenke til kommentar

Jeg bestilte samme objektivet, men for Nikon. Tok et raskt søk på nettet først og fant mye skryt. Den største ulempen for meg var at objektivet kun går ned til 28mm, men til den prisen er det lite å lure på - blir jeg ikke fornøyd kan jeg sikkert selge til kjøpspris (eller med fortjeneste).

Lenke til kommentar
Tamron 28-75/2,8 selges såpass billig fordi de fleste kjøper 17-50/2,8 i stedet da det passer mye bedre til DSLR. Men 28-75'en er et knallobjektiv hvis man ikke trenger vidvinkelen ned til 17mm, eller dekker dette området på annen måte.

8275060[/snapback]

 

Nå pushet de jo også 17-50mm for drøye 1900 kroner. Det er jo en fryktelig fin pris. Bare så "synd" at jeg allerede har en 17-55mm IS.

Lenke til kommentar

Interessert i vidvinkel? I såfall kan du ta en titt på Tokina 12-24mm f4. Optisk er det på høyde med Nikons 12-24mm (som koster 9000,-) og Tokinas objektiver er kjent for sin solide byggekvalitet så her får du noe som både er og føles proft. Her går Tokina både Tamron og Sigma en høy gang. Objektivet får du hos Japan Photo for 5000,- eller du kan bestille det fra B&H til en enda billigere pris.

Lenke til kommentar
Interessert i vidvinkel? I såfall kan du ta en titt på Tokina 12-24mm f4. Optisk er det på høyde med Nikons 12-24mm (som koster 9000,-) og Tokinas objektiver er kjent for sin solide byggekvalitet så her får du noe som både er og føles proft. Her går Tokina både Tamron og Sigma en høy gang.

Har det objektivet der jeg jobber... føles solid som en tanks, og byggekvaliteten virker mye bedre enn Tamron og Sigma. Kan absolutt anbefales fremfor originaloptikk om man vil spare litt penger... du ser neppe forskjellen uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...