Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kjøpsloven: Forventet levetid på router


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Har en 3 år gammel D-link DI-624+ router som tok kvelden i helgen. D-link kundeservice sier at de bare har 2 års garanti. Hva sier kjøpsloven om dette?

8245043[/snapback]

 

Man må ikke forveksle garanti med reklamasjonsrett.

 

Garanti er noe som produsent eller butikk setter på produktet. Garanti pleier å dekke enda mer enn det reklamasjonsrett/kjøpsloven tilsier at en forbruker har krav på.

 

Reklamasjon en enten 2 eller 5 år. 5 år om produktet er beregnet til å leve vesentlig lengre enn 2 år. Reklamasjonsretten dekker mangler eller feil på produktet grunnet konstruksjonsfeil, produksjonsfeil, transportskader. Hvorav f.eks at om en router ikke har blitt utsatt for ytre påkjenninger og plutselig dør innenfor 2 eller 5 år (avhengig av hvilken tidsramme) så kan man reklamere på enten produksjonsfeil eller konstruksjonsfeil da det tydligvis er en svakhet på noen kretser. Dette regnes som en mangel.

 

Jeg vil mene at en router har en beregnet levetid på vesentlig lengre enn 2 år og derfor er det 5 års reklamasjon som gjelder, sammen med 2 års garanti. Så om den plutselig er død så ville jeg reklamert i henhold til forbrukerkjøpsloven.

 

PS forbrukerkjøpsloven gjelder private forbrukere kun, ikke firmakjøp. Så om routeren er kjøpt til ett firma så er det kun Garanti man har å støtte seg til.

Lenke til kommentar
Har en 3 år gammel D-link DI-624+ router som tok kvelden i helgen. D-link kundeservice sier at de bare har 2 års garanti. Hva sier kjøpsloven om dette?

8245043[/snapback]

D-link gjør ingen feil når di sier det er 2 års garanti på den.

Men reklamasjons rette kan være 5 år vist produktet er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år.

Etter min mening så burde den vare mye lenger enn 2 år.

 

Så si at du reklamerer på routeren.

Lenke til kommentar

Kjøpsloven sier ikke noe om garanti på produkter, da dette en er en tillegstjeneste produsent tilbyr.

reklamasjon som dette eventuelt ville gått på sier så mye som

§ 27. Reklamasjon

 

      Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen.

 

      Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Fristene etter første og annet punktum gjelder heller ikke dersom det foreligger en mangel etter § 15 annet ledd bokstav g.

 

      Reklamasjon kan i stedet fremsettes overfor den som etter avtale med selgeren har påtatt seg å avhjelpe mangler.

 

      Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren har opptrådt grovt uaktsomt eller for øvrig i strid med redelighet og god tro.

 

det store spm. er om routere har en forventet levetid på 5 år eller mer eller om den går under 2 år

 

her var vist Zimon og taz raskere enn meg gitt =p

 

kilde for lovdata: http://www.lovdata.no/all/tl-20020621-034-006.html#27

Endret av Frohike
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...