Gå til innhold

Astonia - 35 MB mmorpg spill! Trenger nordmenn!


Anbefalte innlegg

ASTONIA III

 

Astonia er et MMORPG spill, som kjøres av 2D motorer, men kan oppfattes som 3D. Spillet er produsert og lansert av et tysk firma kalt "Intent Software". Spiller ble laget i 1997, og den tredje versjonen av den kom ut i 2002.

 

Grunnen til at jeg lager denne posten, er for å fange folks interesse i det, og samtidig få flere nordmenn inn i spillets-spenning! Det ca. 5 Nordmenn som jeg vet om som spiller det.

 

How to get started...

 

1: Gå inn på www.astonia.com

2: Trykk på "Account management".

3: "Create new account"

3.5: Skriv inn mail adresse og sånt.

3.9: Motta en mail, og logg inn med ID og password.

4: Trykk "Create a new character".

5: Trykk "Download"

 

Etter du har lastet det ned (etter 5 minutter), installer det. Det tar mellom 20-40 sekunder. Finn så mappen du installerte det i, og gå inn på "Astonia III Client (eller Backup)". Skriv inn Username og Password. Passordet kan endres i Account Management (ved å trykke Edit, helt på toppen).

 

Hvorfor spille dette spillet?

 

Grafikk

 

Dette spiller handler ikke om grafikk. Som sagt er det i 2D, men er av den grunn ikke kjedeligere.

Overview.jpg

Slik ser det ut (bildet ble litt uskarpt av ukjente årsaker).

Grafikken gjør at dette spillet krever nærmest minimal ytelse av maskinen din, så uansett om du har en veldig gammel PC, eller en høyteknologisk datamaskin, passer dette spillet for alle.

 

Raising your character

Det som fasinerer de fleste spillerne i spillet, er måten du blir sterkere på.

Bases.jpg

 

Her er et bilde av noen av tingene du kan oppgradere. Til forskjell fra WoW, hvor du bare kan "raise" èn skill per level, kan du her oppgradere fra mellom 1 til 100 per level, avhengig av hvor høy den allerede er i forhold til ditt level.

 

Levels

 

Dette spillet har hele 200 levels. Dette kan ta litt tid å komme til (rekorden er på 6 måneder), og det er kun 14 personer som er på det høyeste levelet. Man får levels når man får experience, gjennom quests og "farming".

 

Equipment, inventory and depot storage

itemsinventorydepot.jpg

Her set du depot (nedre venstre), inventory (nedre høyre) og items (helt øverst).

"På deg", kan du ha 11 items (utstyr). Warriors BØR ha harde items (som armor på der de kan ha det), mens mager kan bare bruke "Soft-items".

Det spesielle med dette spillet og equipment, er at du kan legge akkurat på hva du vil på de forskjellige itemsene.

 

Et item kan holde 3 forskjellige statser. For eksempel, Attack/Parry/Immunity på ett item. Det er også forskjell på hvor gode itemsene er. For eksempel kan en ring være attack/parry/immunity +10. Det vil si at den ringen gir deg +10 i det den har på seg. Man kan også bruke "Orbs" til å "enhance" denne ringen. Det gjør dem bedre, ved at de får høyere + på seg. Man kan også bruke sølv og gull til dette. Maks + er +20.

 

Inventorien din (lommene, ryggsekken din liksom) kan holde 80 forskjellige items. Depot, som er stasjonært overalt, kan også holde 80 items.

 

Fighting

 

Slåssingen i spillet, er forskjellig fra hvilken rase man velger å være.

 

Warrior fighting:

Er man en warrior, har man åpenbart et sverd. Man kan også ha andre våpen, som dagger, hansker osv. En warrior er veldig avhengig av hitpoints, og en skill som heter "Warcry". Denne brukes ved hjelp av ALT + X. Når en warrior bruker Warcry, får warrioren et slags skjold, som kalles "Life-shield" i spillet. Når Lifeshield har gått ned, går all damagen utover hitpointsene. Når warrioren slåss mot flere samtidig, kan "Surround Hit" komme til hjelp. Dette er en skill du må oppgradere.

 

Mage fighting:

Mage's er avhengig av spells - magi. Hold inne ALT, og en liten liste over ting du kan gjøre, kommer over Chat-baren. ALT + E gjør at du bruker Lightning Flash. Denne anbefaler jeg dere å bruke. En mage er også avhengig av mana. Du har 10 mana når du begynner, og en lightning eller fireball koster 3 mana, så bruk dem nøye i krig. Når du ikke kjemper lengre, tar det ett sekund før du begynner å få mana igjen. Det går fort, ta det med ro - er ikke slik som WOW :)

Mage sitt forsvar, er Magic Shield. Det er den gule linjen under den røde (som er livet ditt), under navnet ditt. Den blå er mana. Når den gule er lav, hold inne ALT og trykk S. Du kan også bruke tall i stedenfor bokstavene, men det velger du selv.

 

Åpne dører, kister, gi ting osv.

 

For å åpne en dør, kan du egentlig bare gå gjennom den. Hvis du skal åpne noe, en dør eller en kiste, holder du inne SHIFT og trykker Venstre-muse-klikk på døren/kisten. Da åpner den seg, eller du tar noe ut av kisten. Får å legge noe ned i inventory-en, eller ta noe ut derfra, hold inne SHIFt og venstre-muse-klikk igjen på itemet. For å gi et item til noen, må du holde itemet i hånden som jeg forklarte nettopp, og holde CTRL og venstre-klikke på personen du skal gi det til.

 

Hva skjer hvis du dør?

 

Astonia III er kjent for å være det spillet hvor det er verst å dø i!

Man kan velge når man begynner, om man vil være Hardcore eller Softcore. Softcore har 10 saves (Som vil si at du kan dø ti ganger, uten at noe skjer med deg. Jeg mister dem aldri utenom når jeg vil). Hardcore ble introdusert senere i spillet. Dem som velger å være denne typen, har ingen saves, og når denne typen dør, får han veeeldig mye negative experience. Men denne typen har også mulighet for å bli mye sterkere senere i spillet.

 

Når man er død, mister man alt man har. Din kropp ligger der du døde, og du har 30 minuter på deg å hente den før den forsvinner for godt. Dette er vanligvis ikke noe problem, for det er alltid folk som hjelper deg med slikt. Dør man flere ganger på en Softcore, kan man mister noen leveler av experience.

Dør man på en Hardcore, da har man mistet 6-8 levels allerede, avhengig av hvilket level du dør på. Men det er måter å få experiencen raskere tilbake.

 

Medlemmer

 

Siden dette spillet ikke reklamerer så stort, annet enn at det er på KingsofChaos og på Outwars sine nettsider (eller var), så har spillet kun ca. 400-600 spillere.

 

Community

 

Til tross for at spillet bare har rundt 500 medlemmer, så er community-et, sammen med gameplay, det beste med spillet. Hele tiden er krangling, enighet, uenighet i alle offentlige kanaler, noe som alle elsker!

 

Chat Channels

 

Spillet har mange forskjellige kanaler du kan snakke i. Her er noen:

 

Information: Spør om hva som helst, og få svar.

Gossip: Prat om hva du vil.

Auction: Selg og kjøp

Clan: Recruit-, war-, spawnerprat.

Clan2: DIN clan sin egen kanal.

Masse andre.

 

For å full liste over kanaler, skriv /channels. Da kommer det opp numrene deres også. Får å "Joine" en av dem, skriv /j # (f.eks /j 5, som er clan channel). For å skrive, skriv /c5 eller /clan <melding>, om du skal skrive i den.

 

For å skrive en privat melding til en, skriv /t (t = tell) navn.

F.eks: /t Nightscream Hei.

 

Clans/Clubs

 

Syntes man ikke å queste er det gøyeste i spillet, så har man alltids clans eller clubs. Clubs er ikke noe spesielt, bare et sted hvor venner kan være sammen og ha sitt egen kanal og snakke. Spillet har 31 claner. Om en person er i en clan eller ikke, vises ved fargen navnet hans er skrevet i - alle klaner har sin forskjellige farge. Selv er jeg med i den beste klanen :)

 

For at en clan skal overleve, trenger den "Clan jewels". Disse får man i "Clan arenas", som foregår gjennomsnittlig ca. hvert 50. minutt. Da samles alle de klanene som vil, og kjemper mot de andre.

 

Who may enter the clan arena?

 

Spillet har 29 clan arenas (om jeg ikke tar feil), som kalles spawners. Hvert av disse, har en egen "Maximum level to enter". Dvs. at en "Spawner" kan for eksempel bare slippe inn folk som er level 50, og en annen slippe inn kun de som er 76.

 

==========================================

 

Har ikke tid til å skrive mer om spillet akkurat nå, men legg gjerne igjen spørsmål, så kan jeg svare på alt. Du kan også snuse litt rundt på siden deres, og lese litt :)

 

Kan være jeg glemmer å komme innom, så send meg gjerne en mail eller PM på [email protected] :)

Endret av Toppris
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil bare si at det virker kanskje kjedelig i begynnelsen. Grafikken er jo heller ikke noe å rope hurra for. Men jeg har spilt dette i snart 4 år, og tror det kan bli en god stund til jeg slutter.

Helt til du begynner å skjønne selve spillet, så virker det veldig kjedelig. Så hvis du er interessert i MMORPG's, så anbefaler jeg å prøve dette (Litt lengre enn til level 2).

 

Tro meg, du vil virkelig ikke angre, selv så har jeg slutta med WoW for dette spillet.

Endret av Exes
Lenke til kommentar
Tomk1, ikke tenk på det. Jeg HATER runescape. Det har minimal sammenheng med dette spillet å gjøre.

 

Jeg har spilt dette i litt over tre år. Har også sluttet med WoW for å spille dette. Gi det en sjanse, kom deg til level ca. 14 og moroa begynner!

8234636[/snapback]

 

 

 

Ja da får jeg vel prøve litt.=) har sluttet med wow for 2 uker siden så leter etter noe nyttt å spille.

Lenke til kommentar

Har hjulpet to stykk med å komme i gang allerede, og en venn av meg hjalp en også. Ser ut som om de liker det, så hvorfor ikke prøve det dere da?

 

Edit: Jeg la til "Fighting", hvordan å snakke (som ligger under Chat channels) og "Hvordan åpne dører, kister og gi ting osv." i mainposten. Det er essensielt viktig at dere forstår det. Er veldig slit å prøve å forklare det in-game, når en ikke vet hva Shift og CTRL er :)

Endret av Toppris
Lenke til kommentar

Problemet med spill som dette er at det er altfor lite "nybegynner vennlig". Man må spørre og grave for å finne ut hvordan man åpner kister, looter lik, levere inn quest items osv.

 

Husker jeg testet dette spillet for en del år siden, jeg logget av etter 1min eller noe. Skal prøve å gi det en sjangse. Vet om folk som har slått av AO etter 1 min, så man skal ikke skue hunden på hårene :p

Lenke til kommentar

Sitter og tester det nå, man må jo finne ut hvordan man looter noe før man kan holde noe i hånden :p. Brukte unødvendig lang tid på første questen, og når den var ferdig får jeg ikke igang neste quest :p.

 

Spill som dette krever gjerne en del mer av Ola Gamer enn spill som WoW o.l. Dette gjør at mange logger seg av før det i det hele tatt har startet spillet.

Lenke til kommentar
Minner meg om.. Runescape... Kjedligt for meg

8234510[/snapback]

Samme her, enda et Runescape-aktig spill dreper meg... Ser ikke bra ut i det hele tatt...

 

Desverre så klarer jeg ikke Click and move.;(

8235319[/snapback]

Hmm, ja det er jo helt idiotisk for min del, herregud hvorfor skapte Gud piltaster/wasd når han skapte tastaturet? :dontgetit:

Lenke til kommentar
For de av dere som prøver dette ut, kan jo legge igjen et character navn her, så kan jeg hjelpe dere når jeg og dere er på :)

8236234[/snapback]

 

Legg igjen navn på karakterene deres, så vil Toppris og jeg sjekke om jeg finner dere, og kan hjelpe dere med det meste. Evt. skriv "/c1 Toppris or Exes on?".

Lenke til kommentar

Har spillt astonia i over 4 år nå, tar bare omtrent et kvarter å forstå basics når man bare gidder å lese hva folk sier, og spørre litt på /c1 (info channel).

 

De som sier det ligner rs.. sorry, det er egentlig bare helt i starten, når du begynner å komme inn i det, ser man nye dybder :) Spesiellt klansystemet er unikt, fordi det er begrenset antall klaner, og de må kjempe mot hverandre pvp for å overleve.

 

Jeg spiller vel egentlig litt for mye.. men om noen trenger litt hjelp eller info,

 

"/c5 Firena?" og om jeg er på så er jeg på vei :p

Endret av Firena
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...