Gå til innhold

Pakke PC fra elkjøp


Anbefalte innlegg

Hei på dere forum brukere.

 

Jeg har et lite problem. Jeg kjøpte nylig en arbeids stasjon (data terminal / pc) fra elkjøp sandvika. Da jeg kom hjem, og pakket ut pc'en så den meget mektig og velfungerende ut. Jeg satte meg ned ved terminalbordet og skrudde på vindunderet. Da jeg hadde skrudd på selve databoksen nede på gulvet så skrudde jeg på bildekassa slik at jeg kunne se hva som var inne i pc'en. Da var det nesten som å sitte forrann et solarium med øynene åpne og svi hornhinnene på det sterkeste. Det lyste på en ubehagelig og stikkende måte. Veldig ubehagelig, og ikke å anbefale. Jeg ser fortsatt hvite prikker, og fikk resept på øyemedisin hos legen pga. dette. Det jeg lurer på er hvordan det er med returnering av varen. Jeg kan ikke fortsette å bruke en slik pc som skader meg. Er det bedre å kjøpe de pc'ene i 20 000 -, klassen hos elkjøp, slik at jeg ungår bivirkninger som dette?

 

Da jeg ringte elkjøp og beskrev det sterke lyset som strålte ut av skjermen kalte de det hartss, og at jeg måtte stille på det. Men selv om jeg er siv. øk. og bruker data terminaler mye i mitt arbeid er jeg ikke erfaren nok til å vite hva elkjøp rådet meg til å stille inn på.

 

Jeg lurer på om det er mulig å returnere varen eller bytte den mot en annen data terminal? eller vil elkjøp motsette seg dette? Noen med liknende erfaringer eller viten om hvilke rettigheter jeg har i dette trasige tilfellet?

 

-Venter på svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har 30 dagers returrett på elkjøp. Mitt råd er: returner PCen og spør noen her på dette forumet om de kan sette sammen en PC med greie spesifikasjoner for deg. Deretter bestiller du en PC fra Komplott eller en lignende butikk.

 

http://www.infolink.no er en veldig grei butikk som yter ypperlig service. Veldig bra utgangspunkt for førstegangskjøperen. Sett sammen din PC på nettet, og hvis du bor i Oslo kan du hente den på Ensjø. Litt stive priser, men matcher vel elkjøp.

 

ShakaZulu77

 

[ Denne Melding var redigert av: ShakaZulu77 på 2002-12-12 20:43 ]

Lenke til kommentar

Buk angreretten, anbefaler å kjøpe pc hos dell etter de postene jeg har lest på dette forumet.Kjøpte hos tech og den var også helt fin. ¨

 

Siden du er så fersk i data vil jeg ikke anbefale å bygge en egen selvom det er lett... Har sett noe som heter pcbyggern hos komplett.no og psdata.no men jeg har ikke noe erfaring med dette. Det beste du kan gjøre tror jeg er å få en itdude på jobben til å bygge en mskin for deg. men ettersom du har pengene hos elkjøp så er det litt kjipt...

 

Tenker nok ikke at du skal kjøpe julegaver for 20000 eller noe nemlig, vet ikke om det er en lov som kan gi deg pengene tilbake... Sjekk maskinen før du kjøper den, spør her på forumet om du skal kjøpe den og håp på at det ikke er for mange sure personer her... Pass på miljø. hvis det er kaldt (under25) vær oppmærksom på at viftestøyen øker med temperaturen så hvis det er tolv grader så får du en overaskelse hjemme. Sjekk også at skjermen er riktig.

 

for å stille på hertz må du høyreklikke på skrivebordet egenskaper innstillinger avansert og under monitor/skjerm ligger det, juster til 85hz eller .no.

 

Det ble langt men håper det hjelper, gråter for hver kunde som blir lurt hulk hulk, inkludert meg selv...

Lenke til kommentar

Tusen takk for hjelpen forum brukere.

Jeg tar kontakt med elkjøp imorgen tidlig.

Jeg forstår meg tydeligvis ikke på pc, jeg som trodde jeg hadde snappet opp litt gjennom årene med konstant påvirkning at de IT ansvarlige på arbeidsplassen.

 

Testet det med å skifte ut "hz" som du så fint kalte det. Takk for hjelpen, men det funket ikke. Det kom en "kritisk error - pc'en har utført en ulovlig operasjon og vil bli stengt umiddelbart - kontakt din leverandør for nærmere informasjon". Jeg må si meg mektig missfornøyd med elkjøp, meget!

Jeg kontakter de som sagt imorgen, slik det sto i feilmeldingen det kom da jeg skulle skifte ut "hz", så får vi se hva det blir til.

 

-over og ut

Lenke til kommentar

Er vel ikke en køddemelding?

 

Regner med at når du skriver "skrudde jeg på bildekassa slik at jeg kunne se hva som var inne i pc'en" ikke fysisk åpnet skjermen?

 

Anbefaler deg og heve kjøpet og heller kjøpe datamaskinen din en annen plass. Få feks. komplett.no til å bygge den for deg og kjøp en skikkelig skjerm.

 

BTW: Lysstyrke måles ikke i Hz.

Lenke til kommentar

Hei du.

 

Nei, dette er ikke en kødde melding. Er det virkelig så usansynlig tilfelle at det høres ut som jeg snakker tull? Desverre for meg så er det faktisk et faktum at jeg har skadefro pc, det er desverre ingen spøk. Jeg er nærmest en smule redd pc'en min.

 

Jasså, så lysstyrke måles ikke i hz? ok, da har jeg lært det.

 

Fint at dere gir meg litt informasjon, slik at jeg er litt mer lærd når jeg ringer elkjøp imorgen tidlig.

 

-koslig

Lenke til kommentar

før du sender den tilbake kan du jo prøve å stille opp Hertz'en, jeg også får veldig vondt i hodet om jeg kjører den på orginal-innstillingen som er 60Hz (60Hz vil si at bildet oppdaterers 60 ganger i sekundet, noe som er ALT for lite om du ikke har en flatskjerm. anbefaler 85Hz).

 

desuten kan ikke hellkjøp nekte deg å få igjen pengene dine, i allefall i følge kjøpsloven. :smile:

 

så mitt råd er også å retunere den (om det ikke hjelper å stille inn skjermen) og få en her fra forumet til å bygge/stille inn en PC til ditt behov. de fleste her på forumet vet hva de driver med når det gjelder bygging av PC'er. :smile:

 

Mvh, Jan Erik

 

btw. var dette innlegget egentlig seriøst?

Lenke til kommentar

Grattis Logaz!

 

Når det gjelder hartsen på bildedelen/skjermen av maskina kan ikke denne bli høyere enn 50 Hz. Dette fordi norske strømleverandører ikke leverer høyere frekvens for tiden. Bilde vil derfor flimre uansett hva du gjør. At bildet lyser for sterkt kan lettest begrenses ved å "rånesote" selve glasset. Blir som en slags solbrille utenpå skjermen.

 

At Elkjøp ikke har informert deg om dette vitner nok en gang om deres ekstremt dårlige datakunnskap. For all del benytt 30 dagers retur-rett, og la deg ikke lure en gang til. Få pengene tilbake, HP, Siemens og IBM lager bare dritt, så hold deg langt unna "ferdigmaskinene". Har lest her i forumet at de sender med kun 60 Gb hdd i noen av "topp" modellene, og dette holder til maks 10 dager med bredbånd. Sleng gjerne en komentar til vaskemaskinselgeren om å holde seg unne dataavdelingen neste gang du kommer. Hvis du bygger PC selv, som noen her anbefaler, vil du nok komme mye bedre ut av det. Anbefaler da at du bruker en pære i skjermen som ikke yter mer enn rundt 60 W. Dette vil gi en litt dusere skjerm enn den du fikk av El-Kjøp. Kald katode skal også kunne gi et behagelig lys har jeg hørt. En "plasmasjærm" vil også kunne hjelpe.

 

Ønsker deg lykke til videre, og god jul :smile:

 

" Jeg har tidligere jobbet ved EL-Kjøp, men er på ingen måte et talerør for dem. Alt jeg skriver er mine private tanker og meninger"

Lenke til kommentar

Tusen takk for rådene deres!

 

Som sagt, prøvde å stille på hz, men da kom det en feil melding.

 

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...s_vartypes_text

 

Ovenfor er link til pakke pc jeg kjøpte.

 

Jeg valgte pakke pc fordi det var med en del ekstra software som jeg syntes så nyttige ut.

 

Dere som lurer på om dette er et useriøst innlegg, hva kan jeg si? NEI, det er desverre ikke useriøst tull jeg sitter her og skriver.

 

-håper på flere svar fra dere :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-12 20:29, skrev Logaz:


Men selv om jeg er siv. øk. og bruker data terminaler mye i mitt arbeid er jeg ikke erfaren nok til å vite hva elkjøp rådet meg til å stille inn på.


 

Du er siv.øk og du vet ikke at lysstyrke ikke måles i hertz? Lysstyrke måles i candela såvidt jeg vet..

 

Tvilsomme saker..

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-12-12 21:03, skrev Logaz:

Jasså, så lysstyrke måles ikke i hz? ok, da har jeg lært det.


Fint at dere gir meg litt informasjon, slik at jeg er litt mer lærd når jeg ringer elkjøp imorgen tidlig.


-koslig



 

hehe, om du er aktiv her på forumet i ca en måned eller to har du lært deg nesten alt du trenger å vite om PC'n..

det er aldri for sent, en lærer så lenge en lever! :smile:

Lenke til kommentar

"Takk" for tipset med sort spray. Synes det var veldig lite soldært gjort. Nå har jeg så og si en sort flekk oppe i venstre hjørne av skjerm boksen, på størrelse med hånden min. Jeg trodde glasset i skjerm boksen var løsemiddel avstøtende, slik som sånne tusjtavler er. Så jeg prøvde meg med en liten flekk med spraymaling først, bare for å se om det gikk, men da jeg tok en våt klut fopr å tørke det bort så satt det dønn fast i skjermboksoverflaten. Nå antar jeg at det vil bli mye vanskeligere å få byttet pc'en om jeg også leverer inn skjermboksen.

 

Noen som vet om det fungerer med terpentin /whitespirit eller rødsprit for å fjerne sortmaling?

 

-faen, mildt sagt!

Lenke til kommentar

Noen som vet om det fungerer med terpentin /whitespirit eller rødsprit for å fjerne sortmaling?

 

-faen, mildt sagt!

 

_________________

Erik Alverud Erickson

Om det blir spriten eller skjermboksen som gjør deg blind spiller egentlig ingen rolle i disse tider. Prøv om det fungerer, hva galt kan skje som enda ikke har skjedd? Og en ting til. Jeg sa aldri noe om svart spray. Bruk søk funksjonen i forumet, og let etter eiere av rånebiler. Finn bilen, og riv av et passe stykke av deres sorte film fra bakruta eller.no. Fungerer det på en bilrute, bør det også gå på en skjerm. Hvis du ikke får returnert maskina vil sikkert gutta på overklokking.no ha kloa i den. Kunne blitt et spennende prosjekt. Klokker du skjermen kan den kanskje fungere som videokanon...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...