Gå til innhold

Minne til hovedkort: Asus A8N-SLI Premium


Zupermartin

Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

Maskinen min begynner å bli litt for treig med gammel no-name minne fra min forrige PC og jeg driver derfor og lurer på å kjøpe meg noe helt nytt minne. Hovedkortet jeg har er altså ett Asus A8N-SLI Premium men jeg lurer på hva slags minne jeg burde kjøpe. Ser at det ikke er DDR2 på hovedkortet, men kan jeg kjøpe slike brikker uansett for å være litt framtidsrettet? Synes det er litt dumt å bruke penger på minnebrikker jeg uansett må bytte når jeg kjøper meg nytt HK i framtiden. :) Noen som kan komme med noe tips og råd?

 

Mvh Martin

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Maskinen min begynner å bli litt for treig med gammel no-name minne

8198369[/snapback]

 

Det er så og si ingen merkbar forskjell i ytelse på billig value ram eller dyrere brikker. Scorer nok litt høyere i benchmarks, men ikke noe du merker i praksis. Men dersom du tenker på å klokke, kan det lønne seg å gå for dyrere og bedre brikker.

 

Så dersom maskinen er treg pga lite minne, og du ikke skal overklokke. Kan det gi omtrent like stor ytelses økningen å skaffe mer "no-name" ram. Antar da at brikkene du har fra før er minst PC3200 (tregere brikker vil derimot være en flaskehals), og at du kun har to.

Lenke til kommentar

Har selv Corsair og er fornøyd, kjører på 400MHz stabilt Prime95 24t whatsoever ...

 

Hadde OCZ xtc pc3200 men de bytta jeg inn etter ett år da jeg fant uta at de bare kjørte 200 MHz (trodde det var 400MHz DDR :blush: )

 

Har Corsair XMS 3200C2, kjører 4x512 på 400Mhz med 2.8V.

 

Vil anbefale 1 Gb brikker, noe jeg ikke fikk siden de ocx brikkene var 512 Mb ...

Lenke til kommentar
Bra sjerm Deepsearch? Lurer på om j skal annskaffe ny lcd. Er helt mongo min gamle NEC FE991 nå ... Bilde forvinner oppe og nede og streker ruler opp og ned og jeg veit ikke hva. :thumbdown:

8199411[/snapback]

 

Joda er fornøyd med den jeg. Lekkert design og kan ikke se noe etterslep i spill. (Har bare spilt far cry, bf2 og litt strategi enda). Litt dumt den ikke har høydejustering imidlertid. Eneste feilen jeg har funnet er når jeg scroller http://www.livescore.com/default.dll?page=home

Da blir det noen forstyrrelser i bildet. Ser ut som horisontale streker. Men ingen nettbutikker har den visst inne for tiden.

Endret av Deepsearch
Lenke til kommentar

Okei, takk for svar så langt :)

 

Men, hvis jeg nå kjøper meg 2GB DDR minne (2x1GB), blir de brikkene da en flaskehals senere på ett hovedkort som kjører DDR2?

 

Brikkene jeg har fra før er to slike fra Komplett.no. Hvis jeg nå f.eks kjøper disse (bare ett eksempel, men jeg har hørt mye bra om OCZ) kan jeg kjøre de sammen med de jeg har fra før? Eller blir det dumt siden det er forskjellige produsenter, pluss at OCZ-brikkene er bedre?

Jeg vil gjerne ha noe som holder en stund uten at jeg må bytte dem ut :) Dette ble mange spørsmål så jeg håper noen har svar på dem.

 

Mvh Martin

Lenke til kommentar

Nyere hk har ikke støtte for ddr som du har tenkt å kjøpe. Tror jeg bare ville kjøpt 2 like brikker som du har fra før istedet. Blir billigst slik. Du får jo ikke brukt dem i en fremtidig maskin uansett. Dessuten kan det jo være at det er andre ting som gjør maskina di treig. Hva slags cpu og gpu har du da?

Lenke til kommentar

Det blir kanskje litt feil å si at maskinen er blitt treig i det siste. Den har nok alltid vært litt treig pga. bare 1g minne, men jeg har egentlig ikke brydd meg noe videre om det før nå. Jeg multitasker flere forskjellige programmer og opplever ofte at alt låser seg i flere sekunder og lignende. Men for å være enda litt masete; noen som har noe billig minne å anbefale? Har 512MBx2 fra før. Takk for all hjelp så langt! :)

 

Mvh Martin

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...