Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har et lite problem her jeg regner med at lett kan løses med de riktige kommandoene..

 

Har an 802.1q trunk inn på la oss si port Gi0/1 som bærer data for vlan 101 og 102, hvordan kan jeg angi at vlan 101- skal ha direkte kontakt med/ være lik/peke mot/være mappet mot -vlan 1?

 

På forhånd takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

en måte å gjøre det på er å ta ut en accessport på vlan 101, og kjøre en kryssakabel over til en accessport på vlan 1. Denne formen for vlanmapping har jeg brukt selv, og det funker fint. Men det finnes sikkert en bedre måte å gjøre det på!! Er litt nysjerrig på akurat det selv.

Lenke til kommentar

JKJK, stemmer, er det jeg bruker i dag, men begynner å bli dårlig med porter. ;)

 

Finnes det ikke noen måte å bare peke VLANene mot hverandre? Må da være et normalt problem det at eksterne VLAN ikke altid matcher lokale?

 

laaknor, route, tja.. Men hvordan, dette er jo egentlig samme ipnett, eneste grunnen til at vi bruker 101 og 1 her er at det er en linuxmaskin med vlan på i andre enden og den hadde problemer med id 1 så vi satte den på 101 for å få det til der.

Lenke til kommentar

Native/default vlan er jevelens verk.... etter min mening bør du heller konfigurere alt UT av vlan 1, og benytte aksess/trunkporter riktig.

 

Men du om det, kommanduen du leter etter er:

switchport trunk native vlan <vlan-id>

Altså blir det for deg: switchport trunk native vlan 101

 

Cisco's side om vlan-config på 3560: http://www.cisco.com/en/US/products/hw/swi...00802b7cc8.html

 

|2mmy|

Lenke til kommentar

Les hos Cisco på linken ovenfor under avsnittet "Configuring the Native VLAN for Untagged Traffic".

A trunk port configured with 802.1Q tagging can receive both tagged and untagged traffic. By default, the switch forwards untagged traffic in the native VLAN configured for the port. The native VLAN is VLAN 1 by default.

 

switchport trunk native vlan <vlan-id> Configure the VLAN that is sending and receiving untagged traffic on the trunk port.

 

Så nei, det kommandoen sier er at utagget trafikk (altså vlan 1 trafikk) skal på denne porten transporteres inn/ut av vlan <vlan-id>. All trafikk som er tagget styrer du jo med hvilke vlan du allower på porten.

 

|2mmy|

Lenke til kommentar

Definere native vlan vil ikke hjelpe deg i dette tilfelle. Som default er dette vlan 1. Har du to forskjellig native vlan på hver side av dot1q trunken vil trunklinken feile. Noe av meningen med native vlan er utagget traffik skal forbli utagget etter å ha passert trunken. Du vil feks ha utagget traffik itilfelle en hub ikke skjønner tagget trafikk -PVID. Etter som jeg har lest deg riktig vil du at host på vlan 1 skal snakke med host vlan 100. Da må du på lag 3 og rute imellom vlanene som 3560 er supereffektiv til. Du lage en virtuell interface SVI og mappingen er hardware basert (CEF) og nesten ingen delay. Hvis du vil kan jeg gi deg typisk config for det.

 

Om jeg leste deg feil så definer vlan 1 til nativ vlan 100. Viktigste er at native vlan må være lik på begge sider av trunken.

Endret av Happyone3
Lenke til kommentar

Problemets kjerne er nok enklere å løse. Linuxen hadde nok ikke problem med vlan 1, men native vlan vil jeg tippe.

Når du konfigurerer vlan1 på Linuxen må dette komme tagget, noe det per fedault ikke gjør. Benytter du interfacet direkte uten å definere vlan får du vlan 1 (eller et annet du velger som native). Løft linuxen over til vlan1 eller den andre enden over til 101, alt ettersom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...