Gå til innhold

Rykte: Nye Nikon-objektiver på vei


Anbefalte innlegg

Jeg vil absolutt ikke gå god for dette, men har bare lyst til å være litt ryktespreder:

Nytt Nikon-hus og to nye AF-S-objektiver 50/1.2 og 24-120/2.8, sies det. Særlig det siste kan jo bli ekstremt populært til reportasjebruk, men mange lurer på om det kan være mulig. Både så stort zoom-område og fast, høy, lysstyrke på en gang. Hva blir det av bildekvaliteten da? Uansett, blir det en diger kladd - men det er jo både AF-S 28-70/2.8-Nikkoren og tilsvarende objektiver, som Sigmas 24-70/2.8 også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når dette settes på kameraene, får vi altså et zoomområde tilsvarende 36-180mm. Dette kan vise seg å være et perfekt allround-objektiv for seriøse fotografer. Dagens 18-200mm (27-300mm) er rett og slett ikke lyssterk nok (eller skarp nok) til å brukes i krevende situasjoner.

 

36-180mm dekker alt fra eventfotografi til portrett og action/sport. Man kan da dekke alle behov, selv for proffe brukere, med ekstremt få objektiver. Sleng på en ultravidvinkel ala 12-24mm til arkitektur og landskap, og med en 1,7x eller 2x teleconverter så har man lange nok brennvidder til fugler og dyr. To objektiver og en teleconverter til alle behov (unntatt macro). Fantastisk.

 

Håper bare det får VR, og at det blir et DX-objektiv slik at størrelsen, vekten og prisen kan holdes noenlunde lav (billig blir nok ikke dette uansett). Ser ingen grunn til at Nikon fortsatt skal produsere 35mm-objektiver.

Lenke til kommentar
Noen som tør gjette på pris på den 24-120?

8073976[/snapback]

 

Det blir bare spekulasjoner. Helt håpløst å si.

For det første er bare et rykte foreløpig

For det andre kommer det ann på byggekvalitet (om Nikon setter gullring på som indikerer proffopptikk).

For det tredje om det blir med VR

 

Time will show :)

 

Gleder meg til PMA starter

Lenke til kommentar
Når dette settes på kameraene, får vi altså et zoomområde tilsvarende 36-180mm. Dette kan vise seg å være et perfekt allround-objektiv for seriøse fotografer.

 

Vel- det kan jo faktisk hende dette blir et objektiv for Nikons semi-fullformat (x1.1 crop) og da blir det vel i mine øyne et enda mer anvendelig brennviddeomfang.

Lenke til kommentar
24-120/2.8....hva blir filterstr der a? 100mm? Høres ut som litt for mye av det gode!

8073263[/snapback]

Filterstr på 70/80-200/2.8 er jo 77mm, så det bør være muligheter for å beholde den. Tamron har jo hatt en 28-105/2.8, så det er jo ikke _så_ enestående heller. Men inntil videre er dette rumorware! Virker som en veldig god ide, da. Tenk f.eks FF-hus med 17-35/2.8 og DX-hus med 24-120/2.8, eller FF med 24-120/2.8 og DX med 70-200/2.8. Med tre objektiver og to hus dekker en da hele området tilsvarende 17-300mm (FF) med f/2.8-optikk. Da kan det godt koste litt. (Som det sikkert vil gjøre...)

 

Edit: Forummoderatorene på photo.net har sletta innholdet i den opprinnelige posten. Det skjedde etter ganske få timer. Dette behøver ikke være tegn på at det stemmer, for både Nikon og forumet kan ha policy mot sånne lekkasjer, enten de er oppdikta eller ikke. Men det er ikke noe tegn på at det ikke stemmer heller. Personlig setter jeg sannsynligheten for at det stemmer til 0.1-0.25. Når det gjelder 24-120/2.8, er det en rapport fra Tyskland om en pressefotograf som har testa et sånt objektiv. Som sjølsagt kan være oppspinn, men som photo.net-posteren kan ha plukka opp, sånn at det ser ut som om det kommer fra flere kilder..

 

Uansett hvordan en vrir og vender på dette, så er det jo denne typen objektiver (også 50/1.2 AF-S) som Nikon må lansere dersom de vil vise at de henger med i proff-segmentet. Derfor kan dette også være planta av Canon, for å vise at Nikon _ikke_ henger med ;)

Endret av capricorny
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...