Gå til innhold

Delt skriver, utskrift gjennom SSH-tunnel


Anbefalte innlegg

Jeg har en litt spesiell problemstilling som jeg ønsker litt hjelp med. Saken er den at jeg ønsker å kunne skrive ut dokumenter på en skriver som er koblet til en maskin med Windows 2000. Skriveren er delt, så det er ikke noe problem å skrive ut på maskiner som er innenfor nettverket. Problemet er at maskinen (forøvrig med Windows XP) som jeg ønsker skal kunne bruke skriveren befinner seg utenfor nettverket.

 

Spørsmålet mitt er da som følger: Går det an å gjøre skriveren tilgjengelig via TCP/IP, slik at jeg f.eks. kan opprette en SSH-tunnel til maskinen med skriveren (med win2k) og skrive ut fra maskinen utenfor nettverket?

 

 

Maskin 1 -> SSH-tunnel -> Maskin 2 (med printer tilkoblet)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Burde gå an.

Har ikke testet med skrivere, men for fildeling (samba), så lager man bare et loopbackadapter på klientmaskinen, og gir det en privat IP (f.eks 172.16.1.1). Dette disabler man sharing på, men lar "klient for windowsnettverk" være aktiv.

Deretter setter du opp i SSH-klienten at 127.0.0.1:139 (for server-enden) skal portforwardes til 172.16.1.1:139. Når så dette er oppe, skal du kunne skrive \\172.16.1.1 i utforskeren, og skriveren vil komme opp i listen over resursser, og du kan da koble den opp og skrive ut.

 

Har som sagt ikke testet dette for printere, så det er mulig flere porter må forwardes, men for fildeling er dette alt som trengs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...