Gå til innhold

Ny kriseberedskap i Norge?


Anbefalte innlegg

Innledning:

Ekstremværet på Sørlandet de siste dagene viser at det er behov for større beredskap i Norge som er i stand til å hjelpe folk og holde en del trafikk oppe. Utviklingen tyder på at det ikke blir mindre av slikt vær i tiden fremover, så kanskje Norge som har råd til det bør lage bedre nødberedskap?

 

Så jeg tenkte det er nødvendig med en debatt rundt hva slags beredskap Norge bør ha.

 

Forslag:

Mitt forslag er at Norge bør ha stasjonért store mengder beltekjøretøy, brøyteutstyr, snøscootere, helikopter og diverse annet 2-3 steder i landet. Utstyret bør kunne flyttes til den rammede landsdelen i løpet av få timer. Beredskapen bør kunne håntére større ulykker, kriser (skip og tog), ras (snø og leire), ekstremvær og mye mer. Jeg foreslår at millitære/hæren har administrasjon over dette, og at mannskap er kontinuerlig i beredskap. (Dette vil forøvrig øke behovet for rekrutter, noe som er positivt nå som kanskje jenter skal få verneplikt. Men den debatten holder vi utenfor denne diskusjonen)

 

Beredskapen bør kunne ta seg av alt som er viktig i større og mindre kriser, som å redde folk, rydde veier/jernbane, bistå elverk, fjerne snø, frakte medisiner og mat, og annet livsnødendig.

 

Jeg har på ingen måte fasitsvar på hvilke løsninger som vil være best, men jeg tror det er sunt med debatt rundt temaet. Jeg er nok ikke den rette til å lede en slik debatt, men jeg håper at personer fra ulike parti vil uttale seg.

 

Jeg håper at alle som deltar i debatten vil skrive seriøse innlegg, og holde seg til tema. Alle, uavhengig av standpunkt, er selvsagt velkommen i debatten. Jeg kan godt legge til gode forslag i dette innlegget om noen ønsker det.

 

Jeg tar forbehold om skrivefeil, og vil rette de om noen gjør meg oppmerksom på slike.

Endret av efikkan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...