Gå til innhold

Rimelig hovedkort (med SDRAM) + prosessor


anders02

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg trenger et rimelig hovedkort og prosessor. Hovedkortet må ha støtte for SDRAM, og må ha integrert lydkort. Jeg har sett litt på Microstar K7T TURBO2 sammen med en AMD Athlon XP 1800+ til totalt 1263 kroner hos PS Data.

 

I tillegg trenger jeg ei prosessorvifte. Jeg har sett litt på Titan TTC-D5TB(A) til 149 kroner.

 

Er dette ok ting til ok pris? Jeg har ikke lyst til å bruke så mye mer penger på det, ettersom resten av komponentene er 2,5 år gamle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+891234

Morn.

 

Har en kamerat som har akkurat de samme delene som du har tenkt på. [bTW, mener nicket hans på forumet er Alexio, kanskje du kan lirke noe ut av han med en privat melding...]

 

Hovedkortet er stabilt og bra,men ach, det er jo SD-RAM :smile: Han har ikke, så langt jeg vet, opplevd noen problemer (da hadde jeg nok fått høre det...) og jeg har heller ikke hatt noen problemer med mitt MSI KT3 Ultra Aru kort.

 

Jeg har en Xp1800+ og den er jo grei. Ikke den raskeste CPUen lenger, men systemet mitt er stabilt. Temperaturen min ligger (med Taisol ribbe med kobberbunn og Globalwin 25dB 60mm. vifte) på ca 40 grader.

 

Mener at det med den kjøleren du har valgt ut vil oppstå enkelte plassproblemer med noen kondensatorer o.l. Det var visstnok trangt om plassen med den kjøleren.

 

Håper dette gjorde deg litt klokere :wink: .

 

//sindre

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger. Tror jeg går for Microstar-kortet. Ser at to stykker har skrevet at de har gode erfaringer med det (erfaringene på hw.no burde jeg naturligvis sjekket før jeg skrev her, men glemte det desverre).

 

Men jeg skulle helst hatt ei vifte som de selger på PS Data (fortsatt til Socket A). Det blir unødvendig mye porto å bestille fra to steder. Kan noen anbefale ei rimelig vifte derfra? Støynivå er ikke så viktig, for PSU-vifta bråker så mye allikevel.

Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg har samme hk og cpu som du nevner over. Kjøpte disse for å få en litt bedre pc, men skal ha ny når Hammer kommer.

Jeg har ingen dårlige erfaringer så langt, så jeg tror du trygt kan gå for denne.

 

Viften jeg bruker er en Glacial IGLO 2320. Denne er nesten helt lydløs, og kjøler helt greit. Temp på cpu er mellom 50 og 60 grader.

 

[ Denne Melding var redigert av: andreasn på 2002-12-07 18:45 ]

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+891234

Hei igjen.

 

Som sagt er Taisol vifta og anbefale(Taisol-CGK-760). Denne selger de riktignok ikke på PSdata, men på den lokale databutikken din har de den nok.

 

Test av den på Overklokking.no. Hvis du bor i Oslo solgte de den forrige gang jeg var innom Komplett Data i sentrum. Da selger de den nok i andre Komplett-buttiker og, og du sparer evnt. porto.

 

Jeg mener i allefall at den er et meget godt og relativt rimelig alternativ, som man også kan montere en 80mm på hvis du modder/monterer et fanadapter. Temp: ca. 39 idle +- med 30 grader i kabinettet.

 

Isj, den bråker jo 32dB, men støy var tydligvis ikke noe problem for deg... :smile:

 

//sindre

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...