Gå til innhold

Er klokkemobil fremtiden?


Maaze

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jasså?  :hmm: Erru sikker?

 

For noen fjols! :hrm: Det er visst ingen som skjønner seg på framtida ...

8013484[/snapback]

Ikke 100 % sikker, men har hørt at butikkene ikke får dem inn lenger, fordi de er trukket tilbake fra markedet (antaglig vis på grunn av batterilevetiden).

 

Sender en e-post til Sony Ericsson og får det avklart ;)

Lenke til kommentar

Hm, batterier ja. Ser jo nå at du hadde skrevet litt om denne klokka tidligere i tråden, jornan. Jeg får skylde på at det var seint på kvelden.

 

Batterier er jo et evig problem, og får klokker blir det kanskje særlig vanskelig for folk å akseptere kort levetid, siden man er vant til at ei klokke kan gå på samme batteri i et par år.

 

Men jeg skjønner deg ikke helt, jornan: Du skrev jo også at du trodde på mobilklokker. Mener du for alvor at en klokke med innebygd gsm-sender, høyttaler og mikrofon, skal kunne ha noe bedre batterilevetid enn ei enkel blåtannklokke man kobler med en handsfree og/eller en mobil.

Lenke til kommentar

Ja, så lenge klokka ikke har kortere batterilevetid enn mobilen synes jeg òg det bør være uproblematisk. Er'e ikke litt pussig at SE tenker på dette først nå, egentlig? Man kan lissom se for seg sjefen: "Hæ? Trenger den batteri? Det var det ingen som fortalte meg! Trekk den fra markedet sporenstreks!"

Lenke til kommentar

Jeg kunne godt tenke meg en klokkemobil. Da ville jeg selvfølgelig ha hatt en bare-bone utgave av mobilbiten. Dvs kun mulig å ringe og motta samtaler. Trenger ikke 3G, GPRS, kamera ++++. Eneste unntaket er kanskje blåtann for headset og SMS input?

 

Hadde vært sjef med en slik klokke hvis en skal ut på treningstur, bytur etc hvor det ikke er like kult med med en stor klumpete mobil. Med mp3 spiller i klokken i tillegg så hadde en hatt det meste. Trenger vel et tvillingabonnement da slik at en i andre sammenhenger kan ta med seg sin "vanlige" mobil.

Lenke til kommentar

Jeg tror det er en gruppe "nøkkler" som må åpnes for at man skal få sukses i mobilverdenen. Disse er:

 

Størrelse og vekt: Skal man snakke om mobiler, klokker, klokkemobiler, data, pda osv, må man definere hva det er snakk om og hva det skal brukes til. Snakker vi om noe et menneske skal kunne gå rundt med over alt, i nesten alle sammenhenger (med fokus på jobb og fritid), ser jeg personlig på størrelse og vekt som avgjørende faktorer for flopp eller pop. Skal utsyret kunne brukes uansett tid, omgivelser eller miljø er det avgjørende at verktøyet er lite og lett. Er det ikke det blir det ikke populært (jeg definerer populært som at f.eks 1 av 20 personer har denne typen dings). Murstener i lommen, eller lenker rundt håndleddet er ikke behagelig. Mennesket foretrekker det behagelige og praktiske. En mobilklokke som veier mer enn et standard metall-håndleddsur vil ikke bli populær på grunn av at ingen vil bruke den siden den vil være ubehagelig. Størrelsen og vekten må ned i et minimum for at nytteverdien skal bli på lik linje som at den faktisk er hendig.

 

Batteri og brukervennlighet: Batteri og brukervennlighet er de faktorene som kanskje i de fleste sammenhenger har høyest verdi hos brukerne. Har ikke mobilen eller klokken god nok batteritid (jeg deffinerer god batteritid som ca 300 timer +. Veldig induviduelt da), ender den opp med å ikke bli brukt fordi den ikke er pålitelig. Mennesket stoler fult og helt på sine elektroniske hjelpemiddler i våre dager og klarer ikke svikt i mange apparater før det er panikk. Brukervennlighet er avgjørende ved at aparatet i visse sammenhenger ikke vil bli brukt i det hele tatt på grunn av at nytteverdien det har blir liten i forhold til strevet den medbringer. Men innen denne delen av mitt resonement er det mer induvidualitet og personlig smak som gjelder enn noe annet sted. Noen syns det er helt ok å lade hver eneste dag, andre ikke. Noen trenger lett manøvrering for svakt syn eller giddeløshet (hehe, bare eksempler), andre vil ha presis nøyaktighet.

 

Funksjonalitet og teknologi: Første bit er Skjerm. En klokke vil selfølgelig ha en litenn skjerm. Hvis ikke blir klokken stor. Blir klokken stor, blir den tung og ikke lenger en ekel sak under jakken, eller genseren. Skjermen er altså liten i utgangspunktet, men om man finner en enklere løsning med en utbrettbar skjerm f.eks kan man kanskje fjerne dette problemet og ha mye høyere brukervennlighet i klokkemobilen. Men uten større skjerm en det vi ser i dagens digitale klokker tror jeg ikke ting som SMS, Video, Foto eller bilder av noe slag har noen plass i klokkemobilen. Tastatur: Skriving er kanskje den viktigste og mest brukte funksjonen i dagens telefoner, datamaskiner og mye annet. Altså deling av informasjon eller meninger osv. Hvordan skal man kunne skrive på en mobilklokke? En trykkfølsom skjerm med standar klokkestørrelse er utenkelig fordi skrivingen blir vansklig og kronglette siden man ikke kan skrive ord sammenhengene. Her er en utbrettbar skjerm nøkkelen, eller et tastatur som via laser vises på en flate og med kjent teknologi kan skrive inn en sms med. Men først må prosjektoren bli liten nok og bruke lite strøm. Jeg har ingen tro på verken prosjektor eller utrbrettbare skjermer i klokkesammenheng. Her er total talestyring eller "tankestyring"/øye-styring tingen. Med førstnevnte trenger man et gigantisk bibliotek med variasjoner i språk, dialekt, tone osv osv for å klare å få til en fullverdig styring. Dette har jeg ikke per dags dato hørt om at noen har klart å utvikle fult og helt, ennå, men dette kommer med 100% sansynlighet. For å bruke tankestyring må man inplantere sendere i nervesystemet, noe som er litt vel drastisk når man skal gå til innkjøp av en klokke:P. Dette kommer aldri i verden til å slå ann i en sådann sammenheng (jeg står på mitt). Øye-styring hvor man bruker et kamera/lasermålere som registrerer øyets bevegelser og omdanner det til data er en teknologi som kommer til å bli stor innen de neste 100 årene i sammenehenger som bil, fly og våpen. SKulle man klare å få teknologien som registrerer øyets bevegelser til å bli lite og billig nok kan dette gå, men jeg tviler på at noen velger å satse på dette.

 

Design og mote: Stadig flere legger klokke på hyllen og bruker mobilen som en "alt mulig dings" i sammenhenger som kommunikasjon, musikk, kamera, orientering, kart, avis osv osv. Spørsmålet om smak og behag melder seg raskt. Min personlige mening er at skulle man klare å lage et brukervennlig alternativ eller suplemang til mobilen i klokkeversjon så er det for mange krav og standarer vi må stille oss etter for at vi kan klare å tillate oss selv å bruke dette i hverdagslig sammenheng. Spørsmål som; Hvor mye penger vil jeg bruke?, Hvor mange dingser vil jeg ha?, og hva er grunnen til å kjøpe det?. Penger er alltid et sprøsmål, men dette løser seg alltid, men med tiden som rente. I våre dager ser jeg ingen fullverdig mobilklokke som sannsynlig (ihverfall ingen med suksess på et globalt marked), men dette vil med stor sansynlighet bli mulig i fremtiden en eller annen gang når teknologi er liten nok, pris er lav nok og brukervennligheten er dekket. En annen moderne tedens som kun i senere tidsalder er blitt relevant, er den at folk ønsker funksjonaliteten av alle deres dingser i en og samme ting, om de har muligheten til å få et fullverdig alternativ til sine kameraer, klokker, pcer, mp3 spillere osv. I våre dager finnes ikke noe slikt alternativer, men alikevell har digitalkamera-markeddet sunket betraktelig etter at mobilkamera startet å bli en verdig utfordrer. På kamerafronten er det kun elektronikkens fysiske størelse som er avgjørende for hvorvidt man kan inplantere den i dingser. Er elektronikken liten nok til å passe, og like god så vil folk ta det i bruk. Ikke før. I tillegg til alt det praktiske kommer design og utsende. I våre dager er det først og fremst dette som avgjør hvorfor noen kjøper akkurat den klokke de gjør. Design er blitt viktigere enn funksjonalitet på de områder der funksjonalitet er uvesentlig. Et slikt område er klokken. De fleste med mobiltelefon "trenger" ingen klokke fordi de allikevel har en klokke i lommen fra før av. Klokken er en pryd gjennstand, ikke et verktøy. Hvis dere er skeptiske kan dere jo stille dere spørsmålet: Hvorfor selges det fortsatt klokker som ikke er digitale? Hvorfor selges det klokker av tunge metaller fremfor klokker med lette gummireimer?

 

Jeg ser ikke på klokkemobilen som en praktisk eller salgbar ide i vår tid eller nærmeste fremtid. Teknologien som er ment å erstatte mobilen er ikke liten nok til at den kan inplanteres i en liten og hendig klokke. SKulle man snakke om mobilklokker så mener jeg det er uvesentlig å trekke frem SE klokke. Jeg ser på den som en tamacochi:P. Hva kan den egentlig gjøre? Den kan vise meldinger og styre musikk, samt vise batteritid og annen "små info". Dette er ikke nok til at den skal slå ann tror jeg. Hva er vitsen? Er det virkelig så vansklig å dra opp mobilen fra lommen at man velger å brette opp ermet/hele jakka for å se hva klokka er/lese en melding når man kan gjøre det samme på en skjerm med høyere oppløsning og bedre kvalitet i form av en standar mobiltelefon som ligger i lommen? Er man villig til å betale for dette?

 

Kunne godt tenkt meg å skrevet litt om digitale klær, bøylige skjermer, personlig datamemory osv, men orker ikke. Klokka er halv 5 nesten så... ehm:P

men men, håper ikke dette bare var til rot og mas. Skriving av lengre innlegg om natten har en tedens til å bli fulle av skrivefeil og rot, men men. Du har jo tydligvis lest helt hit så:p

 

Altså, Konkl; Klokkemobil= Ikke før teknologien er liten nok og billig nok (sikker over 10år til), Klokke som kommuniserer med mobilen= Nei og hvorfor?

 

natta;)

Lenke til kommentar

He he, skrivefeil var'e nok av, Olaff, men det var da mye annet enn rot og mas òg! Hyggelig å se at noen gidder å skrive ut ei såpass lang tankerekke i et nettforum.

 

Et par kommentarer,

 

om klokker:

Mange sier at de ikke trenger klokke siden de har klokke på mobilen. Jeg har nettopp kjøpt meg mitt første armbåndsur på flerfoldige år, og jeg hadde helt glemt hvor praktisk det var. Nei, det er ikke vanligvis ikke så vanskelig å plukke mobilen opp av lomma, men hvem har ikke opplevd å være så stressa at du plukker den opp annahvert minutt for å se om du rekker hva det nå er du skal rekke? Tilgjengeligheten til et armbåndsur er uslåelig. I noen situasjoner.

 

Derfor tror jeg også SE's klokke (som noen i en sjefsstol tydeligvis mener har floppa) ikke blir den siste av sitt slag. Særlig fordi jeg tror iPhone heller ikke blir den siste av sitt slag, og da har vi plutselig telefoner det ikke er så lett å ha i lomma lenger.

 

om alt-i-ett dingser:

Jeg tror ikke denne trenden vil fortsette. Som nevnt tror jeg vi i økende grad vil se at alle de funksjonene vi i dag prøver å presse inn i en mobil, vil være spredt over flere enheter som kommuniserer trådløst med hverandre (og som kanskje og kanskje ikke vil bli solgt i samme pakke). Og at det er så latterlig vrient å få seg tvilling-sim kommer heller neppe til å vare. Forbrukerne kommer snart til å kreve at det blir lettere å ha en stor fancy mobil med seg på jobb, og en liten kul en på byen.

 

Economist formulerte like før nyttår dette bedre enn jeg kan gjøre. En del av artiklene er kun for abbonenter, men de oppfordrer til å sende artiklene deres videre på mail, så hvis noen er interessert, send meg en privat melding med mailadresse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...