Gå til innhold

Søker en veldig modifiserbar telefon!


MiF86

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har hatt SE K700i ganske lenge nå, men nå begynner den å falle fra hverandre på mange måter, og det er på tide en ny mobiltelefon. Det var en flott telefon, men hadde sine begrensninger.

Så, for min nye telefon har jeg i allefall ett ganske sært krav som jeg skulle ønske kunne blitt oppfylt:

 

Det største kravet er at den skal kunne kjøre Linux eller et annet åpent operativsystem som gir meg så stor frihet som mulig til å endre på saker og ting, slik jeg vil ha dem, og som helst gir så nær tilgang til hardware som mulig.

 

Jeg er klar over at det finnes et nytt system kalt OpenMoko som ville vært midt i blinken, og at det snart kommer en telefon som kjører dette. Men den er ikke til salgs riktig enda, og det er fare for at den blir litt dyr i Norge (?), samt den manger noen få fristende features.

 

Så jeg lurer på om det fins noen andre telefoner som er i nærheten av hva denne har å tilby, eller kanskje også tilbyr mer enn den. Da tenker jeg på 3G, WLAN, kamera, FM-mottaker og slike ting.

 

Hvis ikke, fins det i det hele tatt noen telefoner som kjører Linux skikkelig, men ikke nødvendigvis har så veldig hi-tech hardware?

Da tenker jeg på en telefon som er populær i open source miljøer, og har blitt reverse-engineeret fullstendig.

 

Hvis ikke, fins det en telefon som kjører et annet operativsystem som lar en endre på nesten hva en vil, samt skrive lavnivåprogrammer i C og slikt? For så vidt jeg vet har man oftest kun muligheten til å bruke Java til egne programmer på mobiltelefoner, og at det er ikke all-verden man kan gjøre, pga. begrensede APIer og slikt. (?)

 

På forhånd takk. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

MiF86: Jeg tror Harald Welte og folka bak f.eks. OpenEZX har forsøkt å reverse-engineere et par Motorola-telefoner samt noen har prøvd seg på blant annet dytte inn OpenMoko-distribusjonen på en eller annen HTC-telefon (husker ikke modellnavnet). (Sjekk forøvrig noen OpenMoko-bilder her, mer info på http://openmoko.org/ evt. http://wiki.openmoko.org/wiki/FAQ )

 

Jeg tipper du kan treffe de rette folkene for om du stikker innom IRC-kanalen #openmoko på FreeNode-nettverket, selv om du ikke er helt gira på Neo1973 (den første OpenMoko-telefonen), ettersom de fleste av folkene som tidligere har jobbet med reverse-engineering av de lukkede telefonen følger med på Neo1973/OpenMoko også.

 

Selv venter jeg på å bestille meg en sølvsvart Neo1973 når salget starter nå snart i april. Btw, prisen vil bli $350 + (mva + frakt). (ca 2700 NOK?). Den mangler noen hardware-features, men til gjengjeld er den helt åpen, så den vil få veldig mange bra software-features :-D

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg kan jo føye til at Neo1973-telefonen har blitt en del forsinket. I beste fall vil salget starte for utviklere nå i slutten av mai [1].

 

Den gode nyheten er at FIC vil inkludere WLAN i Neo1973 , samt oppgradere CPUen. OpenMoko-distribusjonen går sakte fremover, men er et stykke igjen til alt er finpusset og klart.

 

Har du funnet deg en telefon ennå, Mif86? Det kunne vært interessant å høre hva du landet på.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Hei igjen og takker så mye for svar kommers. Sorry for at jeg ikke har svart på laang tid. Trodde denne tråden forble død.

 

Uansett, jeg fikk låne en qtek 9100 (htc wizard) som jeg brukte i noen måneder, men det er en av de verste telefonene jeg har vært borti. Veldig dårlig og lite brukervennlig UI, den kræsjer hele tiden, den er lite modifiserbar etter min mening, og mange av de nye programmene man kan legge inn fikk telefonen til å kræsje og henge seg hele tiden.

Den hadde ekstremt dårlig dekning sammenlignet med andre vanlige telefoner (dårlig RF-enhet antar jeg), og den hadde veldig dårlig mikrofon.

All-in-all, en dårlig telefon som kun har en ting som trekker den opp; hardware features. Den har WLAN, den har touch-screen, den har qwerty-keypad, kamera og USB-port. Alt man kan ønske.

 

Men altså hovedproblemet; den kjører microsoft windows, og det kan ikke byttes ut med linux, pga griske mennesker som ikke vil gi fra seg hardwarespesifikasjoner/kildekode.

 

Jeg byttet den nettop ut med nokia 2626 som jeg også bare låner. Og den funker mye bedre til vanlig telefonbruk.

 

Det blir vel kanskje til at jeg går for OpenMoko etterhvert, når de slipper ut den nye versjonen med WLAN og software har kommet såpass langt at en kan bruke den som en vanlig telefon (ringe med, sende sms osv.) så kanskje jeg kjøper det. Eneste haka var at den sku bli relativt dyr, og dårlig batteritid, mener jeg å huske.

 

Kort sagt: nei, jeg har ikke landet på noe ennå, får se an litt til. :)

Lenke til kommentar
Men altså hovedproblemet; den kjører microsoft windows, og det kan ikke byttes ut med linux, pga griske mennesker som ikke vil gi fra seg hardwarespesifikasjoner/kildekode.

Jeg er så enig så enig :D

Gta2.0 av Openmoko kommer til å bli super, masse HW features og et etterhvert ganske stort community. Den er jo faktisk fullt brukbar som vanlig telefon som du sier, og det er før det har kommet en public versjon.

Ang. prisen blir den mye mindre enn feks HTC mobiler. Med dagens dollarkurs blir den ikke kostende mere enn omtrent 2500kr, det er billig for en linuxtelefon, proppet med hw, til og med gps!

Lenke til kommentar

Husk å medregne merverdiavgiften da! For ikke å snakke om forskjellen i pris grunnet konsumprisindeks. Vi har bedre råd i Norge, dermed er ting dyrere her. Så man kan for tiden som regel gange de amrikanske prisene med ti for å få norske priser. Synd men sant. Dette gjelder da prisen norske butikker kommer til å holde om den lanseres i norske butikker i det hele tatt da.

 

Om man importerer fra USA slipper man vel unna med MVA og frakt, og jeg regner med at den blir noen hundrelapper dyrere enn i USA isåfall.

Endret av Snorre
Lenke til kommentar

Ja, det tar nok litt tid før norske butikker får ut finger'n og begynner å selge en open source telefon, hva fanken skal liksom vanlige folk med det..

 

Må nesten prøve å få bestilt direkte fra de som lager den, ja. Ikke pokker om jeg gidder å betale dobbelt så mye som andre bare fordi jeg bor i norge.

 

Og NgZ:

Målet er vel at etterhvert kommer det såpass mye enkel programvare til denne telefonen at man kan helt glemme at det er linux som kjører, altså man trenger ikke ha noe peil på linux for å bruke den. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...