Gå til innhold

Bråkende harddisk på Acer Aspire 5600


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte meg en Acer Aspire 5600 for noen måneder siden, jeg husker ikke om den bråkte sånn når jeg først fikk den, men lydene fra harddisken (tror jeg) har blitt veldig plagsom, går meg på nervene når jeg bruker pcen. Det kommer på en måte en "knudre" lyd, vet ikke hvordan jeg helt skal forklare det, det er ingen ulyd, men den er plagsom da det nesten er som om den går med klokken, lyden kommer ca hvert sekund når jeg gjør helt enkle ting (eller ingenting) på pcen som internett o.l, når jeg gjør mer krevende ting så er lyden konstant (f.eks laster over filer)

 

Jeg har denne harddisken, ser til min forskrekkelse at jeg bare har 5400rpm, kan det være derfor?

Har ingen prosesser som ikke skal være der, har til og med uinstallert alle prosesskrevende programmene som fulgte med (acer recovery, performance og annet dilldall). Bruk av CPU er likevel aldri null, lyden kommer i takt med at "bruk av CPU" på taskmanager forandrer seg. Da er det bare essensielle ting som hopper opp og ned på lista på taskmanager som explorer o.l, ikke noe spyware eller annet tull.

 

Er det noen som har liknende pc og som har eller ikke har denne lyden eller er det det noen som vet om dette er naturlig eller om det skyldes noe?

 

Alle svar setter pris på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

harddisker lager av og til litt knatrende lyd når dem jobber, men hvis det skjer ofte og mye er det litt rart. Det er absolutt ikke noe å være forskrekket over at den er på 5400, det er tross alt den mest vanlige hastgheten på disker i bærbare.

Prosessene du har har liten innvirkning på diskbruken, så de trenger du ikke bry deg med. Det du kan se etter, er om disken din begynner å bli full, eller om den trenger å defragmenteres.

Lenke til kommentar

Ja, den knatrende lyden er der nesten hele tiden.

 

Nei disken er langt fra full. Har reinstallert alt med acer recovery dvden, men det ble ikke bedre da, men ved å bruke recovery dvden så blir bare en av to partisjoner "renset", den andre partisjonen er urørt. Har ikke tenkt på å formatere fra windows før, kan prøve det - nei får den samme lyden. Er ikke helt sikker på at det er harddisken som bråker heller i og med at lyden går i takt med variasjonen i "bruk av CPU" på taskmanager, har ikke så mye peiling.

 

Takker for svar!

Endret av MokkaKaffi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...