Gå til innhold

Hvordan overklokker man egentlig RAM


Teemeister

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Antar at du har en AMD prosessor, siden du sier FSB er 266. Imidlertid er jeg temmelig sikker på at du egentlig mener å si at CPU'en din har en FSB på 133MHz - AMD har nemlig ikke laget noen prosessor ennå som tar 266MHz i front (200MHz er grunnfrekvensen til den nye prosessorserien som kommer over nyttår..)

 

OK, men til ditt egentlige spørsmål: Det er du ønsker å oppnå er at CPU og minne er i sync slik at det er minimalt med waitstates per minneaksess, samt at reell båndbredde til minne (dvs CPU > Northbridge) er maksimal.

 

Her er nøkkelen å øke FSB på CPU fra 133MHz til 166MHz. Dette tilsvarer at CPU og minne er synkront siden minnet går på 2x166MHz=333. Det er tre forutsetninger som skal til for å få til dette:

 

1. Northbridge-chippen må tåle å kjøre på den økte FSB'en. Nyere chipsett skal takle dette fint (NForce2 kan faktisk gå opp til 200MHz), men eldre chipsett vil ssv kreve bedre kjøling ettersom du i praksis har overklokket chipsettet med 25%.

 

2. CPU må settes til en lavere multiplyer enn ut av boksen. Med Thoroughbred-prosessorer og nye hovedkort kan du gjøre dette direkte i BIOS, men eldre prosessorer må først låses opp vha sølvlakk og superlim eller en goldfinger/afterburner. Dette er beskrevet i detalj på de fleste overklokkersiter.

 

3. AGP & PCI-bussen kjører som regel på en brøk av FSB, ergo vil en overklokking fra 133 til 166MHz på FSB også føre til at disse bussene overklokkes med 25%. Dette må kompenseres enten ved å endre til 5/1 eller ved å låse (hvis hovedkortet støtter dette) bussen på 33.3MHz. Dersom du ikke har mulighet til noen av delene vil neppe maskina boote på den nye hastigheten, så dette er et stort nota bene.

 

Håper dette var nyttig info.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...