Gå til innhold

for lite for pengene, hw feil?


Anbefalte innlegg

hallo.

 

for snart ett år siden kjøpte jeg nesten en helt ny pc i deler, og han som ekspederte meg (datakjeden) sa at det var det beste til den dags dato (7900gtx var helt nytt, kjøpte også ny psu, cpu, hovedkort, og hdd) han mente det skulle kjøre f.eks. TES 4: Oblivion max'd. uten antydning til lag eller noe som helst. når jeg satte det sammen så var det ikke så bra som han skulle ha det til, og har egentlig ikke tenkt noe serlig mer på det...

 

men så i dag har jeg lest litt om overklokking, for jeg tenkte jeg kanskje kunne skvise litt mer ut av kortet mitt, tenkte jeg skulle kjøre 3dmark for første gang med den pc'en. jeg syns faktisk at min score var veldig lav, hadde nesten bare 20fps gjennom hele greine (aner ikke åssen det funker, men vurderer det som litt dårlig(?) spesielt til min pc) og når det kom til cpu testene så stoppa nesten pc'en opp! totalt hadde jeg vel 40 bilder eller noe på hele testen, var nesten oppi 1 fps en gang på en av de 2..

 

jeg trudde før at cpu'en min var flaskehals (amd athlon 64 2,2Ghz 3700+) men nå lurer jeg på om cpu'en er litt defekt? (fant ut med 3dmark at cpu'en min hadde "External Clock 200.0 MHz", er ikke det lite?) eller er skjermkortet mitt litt defekt? kan rammen ha noe med det å gjøre? (forresten, å øke ram fra 1gb til 2gb var ikke noe performance increase i det hele tatt...) jeg syns nesten faktisk mitt gamle 6600gt kort var nesten like raskt som det nye 7900 gtx... så det må ha vært noe galt inni her.. jeg har satt sammen pc'en selv, og har ikke hatt noen problemer med den, så regner med at jeg har gjort en god jobb. men føler at jeg har brukt for mye penger for ingen ekstra ytelse..

 

skjermen kan vel ikke gi noe ytelse effekt eller hva?:p (har max 1280x1024 på crt skjermen min nå og vil gå opp til enten 1600x1200 eller 1680x11xx, men da vil det vel bli enda mer laggy med høyere oppløsning eller hva?:p

 

visste ikke helt hvor jeg skulle putte denna posten heller, siden pc'en funker, og jeg "tror" jeg vet hva problemet er (cpu?) håper jeg kom riktig, og håper jeg får ordentlige svar, for jeg vil endelig få ordentlig bruk for de 10.000kr jeg føler at jeg sløste på det systemet:P

 

takk for alle svar! mvh profanity.

 

Edit:

her er 3dmark resultatene mine, vet ikke hva slags info som er riktig så poster bare bilde:P

3dmarksru7.jpg

Endret av Profanity
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om scoren er riktig for ditt system kan jeg ikke svare på, men den virker ikke så gale. Jeg har ett 6600GT kort og fikk vel rundt 2000 poeng i 3dmark06. Denne testen er utrolig krevede og i mange av testene får man meget lav frame rate.

 

Når det gjelder uttalelsen om at den pc'en klarer Oblivion på max, så tviler jeg på det. Den bør klare 1280x1024 på middels grafikkinstillinger.

Endret av Signatur
Lenke til kommentar

Velkommen til forumet

 

Det var ikke den beste scoren jeg har sett med 7900GTX, om du lurer på hva andre folk får kan du se denne tråden:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=525520

Mye av grunnen til den lave scoren din er nok CPUen, jeg tror ikke den er defekt med rett og slett ikke helt på høyde med skjermkortet.

External Clock 200.0 MHz stemmer nok også (HTT=200MHz, Multiplier=11) 200MHzx11=2200MHz ;)

 

Skjermen i seg sjøl har ikke noe og si på ytelsen nei, men høyere oppløsning betyr i de alle fleste tilfeller lavere FPS på de samme instillingene ellers.

 

Forresten rart om du ikke merker noe forskell på 1 og 2GB RAM, var det i spill eller 3DMark? tror det skal være merkbart på FPSen i spill som TES 4

Lenke til kommentar

oblivion har jeg vel på ca 40fps eller noe tenker jeg, og da kjører jeg det meste på fullt, da ble jeg vel bare lurt til å kjøpe ett dyrere kort da kanskje?:p men får vel clocka en god del mer ut av det, ettersom jeg hørte noen klarte å få over 1ghz ut av minnefrekvensen på det:P

 

det med rammen min, jeg har bare testa ut og prøvd å sammenligne bare ved å spille wow, der har jeg konstant 60fps overalt, men i litt store steder så dropper det til 40-50 (og da mener jeg at hvis pc'en bare skal ta så mye så syns jeg det var veldig lite ekstra for så mye mer penger) men etter å ha satt i 1 ekstra gb ram så gikk ikke frameraten noe serlig mer opp heller. kan ikke si jeg lot merke til forskjell, loading tar fortsatt like lang tid, men har ikke testa ut noe mer enn wow da som jeg prøvde å sammenligne, prøvde ikke andre spill før en periode etterpå, men kan likevel ikke legge merke til noen forbedring.

 

men da vet jeg i hvert fall at det ikke er noe galt i systemet mitt:P da er det bare å clocke i vei da (bør kanskje kjøpe noen vifter først) kjøpe ny cpu også kanksje. forresten, hva ville dere foreslått? helst ikke noe som går drastisk ned i pris i løpet av en måned:P men noe som jeg kanskje tydelig legger merke til foskjell med. hvis det ikke blir tydelig bedre (gjelder også hvis/når jeg overklokker gpu) så tror jeg ikke jeg gidder å bruke penger på det.

 

takk for svar!:p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...