Gå til innhold

Biltur i sommer


Bergch

Anbefalte innlegg

Vi tenkte å reise en guttegjeng ned i europa med bil.

 

Siden dette er våres første skikkelige biltur, lurte jeg på om det var noen som hadde noen erfaringer/tips fra tidligigere eurotripp'er?

 

Vi tenker å ta en 2-3 uker lang tur, der vi får dekket en del av europas areal.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi tenkte å kjøre 2 og 2 i hver bil.. Dette er kun for å ikke ha en som kjeder seg i baksetet i 4-6dager..

 

Vi har planlagt første stopp i Amsterdam hvor vi tilbringer noen dager før vi kjører videre sørover. Vi kjører til Barcelona og har noen dager før vi kjører via frankrike evnt. italia til tyskland og hjem til Norge.. Selfølgelig har vi et par netter på hotell langs ruten.

 

Turen ble tatt opp for noen uker siden, så overnatting er ikke planlagt ennå.

 

Hvor mye ligger bensin prisene på cirka i tyskland/benelux/frankrike?

Hvor mange personer hadde dere i hver bil, og funket dette?

Visst du har kjørt på samme strekning som vi planlegger, er det noen hotell osv du anbefaler å svippe innom?

Er det mulig å ta med et telt og pakke opp i ødemarken kun i nød?

Lenke til kommentar
Hvor mye ligger bensin prisene på cirka i tyskland/benelux/frankrike?
Mener å huske at det ikke er så veldig mye billigere enn i Norge, et par kroner kanskje. Det lønner seg å kjøre dieselbil dersom dere har mulighet til dette. Kan kjøre lenger på en tank + at det er billigere. Og det er jo en stor fordel så lenge det er bilferie.

 

Dersom dere kjører en stor og god familiebil må det vel være bedre å sitte alle fire i samme bil? Da sparer dere drivstoffutgifter + det er mer sosialt. Men er det en liten bil med dårlig bagasjeplass og dårlig benplass i bagsetet er det vel kanskje en fordel med to biler.

 

Hvor mange personer hadde dere i hver bil, og funket dette?
Jeg reiste i lag med familien. Dvs to voksne forran og 3 unger bak. Funka helt greit det når vi var på den alderen. Er selv 19 år nå så jeg blir ikke med på bilferie, men resten av familien skal kjøre til Italia til sommeren. (Bruker to dager på å kjøre til Italia, + båtreisen fra Norge. Kjører da ca 11 timer per dag, altså 22 timer tilsammen.)

 

Visst du har kjørt på samme strekning som vi planlegger, er det noen hotell osv du anbefaler å svippe innom?
Den tyske boken Links und Rechts er god å bruke for å finne overnattinger. Den konsentrerer seg om overnattingssteder som ligger nær motorveien. Fåes kjøpt hos NAF. NAF har også en veldig bra Europaguide som bør kjøpes før en slik ferie. Der får du praktisk reiseinformasjon om alle land i Europa. NAF har generelt sett veldig god reiselitteratur for bilferier i Europa.

 

Er det mulig å ta med et telt og pakke opp i ødemarken kun i nød?
Det har jeg ikke prøvd, men ville vel heller vurdert en campingplass. Er ganske rimelig. NAF har egen guide om campingplasser i Europa.

 

Du bør altså ta turen til en NAF-butikk og spandere et par hundrelapper på et par Europabøker. Kjøper du gjennom et NAF-medlemsskap (dersom foreldrene er medlem) får du bøkene til en rimeligere pris.

Lenke til kommentar

Noe av greia med biltur er jo å flytte på seg når man selv ønsker. Så det går jo ann å bruke den ruten du har lagt opp som utgangspunkt, men være åpen for endringer underveis. Ellers ser det ut som en flott rute!

 

Vær klar over at det kan medføre en del køkjøring i helgene (fredag - søndag) da dette er store utfartsdager. Så ideelt sett bør man være mest mulig i ro i helgene, og forflytte seg i ukedagene.

 

Er også kjekt å få med seg en fornøyelsespark i feks Tyskland. Anbefaler Heidepark som er den største fornøyelsesparken i nordtyskland. Jeg var der rett etter skoleslutt og opplevde derfor minimalt med kø. Men på tiden dere reiser på må dere regne med en del kø på slike attraksjoner.

 

Ellers er jo Grand Canyon du Verdon i sør-øst-Frankrike verdt et besøk. Dette er verdens andre største kløft etter Grand Canyon i USA.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt et par slike eurotrip'er som du kaller det. Allikevel har jeg tilbrakt mest tid sør i Tyskland. I Nederland ville jeg kjørt så jeg hadde kommet noen av de store dikene før dere kommer til Amsterdam. Dette er utrolige byggverk som bør oppleves. Rhindalen og Mozeldalen i Tyskland mener jeg er et must. Veldig fine daler med vinranke på vinranke i dalsidene og lekterne som sliter seg opp elvene. I Rhindalen spesielt er det mange flotte borger eller slott om du vil, som iallefall gir meg en litt middelalderfølelse, å som jeg har likt å besøke. Om dere er litt interessert i arkitektur ville jeg fått med meg Kölnerdomen i Köln. Et nydelig stykke byggverk.

Er det en tysk by jeg vil anbefale så må det bli München. München er trolig den triveligste storby jeg har besøkt. Her må jeg få anbefale Hofbräuhaus, hvor de selger pretzel og Hofbräu, det beste ølet jeg har smakt (her serveres ølet kun i 1-liters glass). Jeg er glad i øl å anbefaler også at dere smaker på Paulaner-ølet. Dette er bayer med stor B :thumbup: Rundt i Bayern finner dere noen av de største bilfabrikkene. Audi, BMW og de andre fabrikkene holder guidede turer til rundt 350kr pr. pers. Jeg syntes dette var veldig interessant, og til og med min ikke fult så autofile kjæreste be imponert.

 

Uansett hvor dere drar så sett dere ned på plasser der det allerede er folk. Kom i snakk med folk, det er halve gleden med reisen. Det "levende" klokkespillet i rådhuset i München må dere også se. Det er så mye å se i München og i disse landene generelt at det kommer an på hva man selv tar seg tid til å se. Jeg mener personlig de italienske og østerriske alper er utrolig flotte. Få med dere Grossglockner og Passo del Stelvio eller noe slikt. Svimlende høyder, utrolig utsikt.

 

Som tidligere nevnt her i tråden så må dere regne med en del kø. Rundt storbyene er det umulig å unngå kø på autobahn, å spesielt ikke i rushet selvfølgelig. 2-3 mils køer er ikke uvanlig på disse veiene. Kan dere ikke kjøre på motorvei, kommer dere fort inn i det på autobahn. Dvs. hold til høyre så lenge du ikke skal forbi. Å skal du forbi, så peis på før du får en i 220 i ræva.

Kan anbefale å ha ett sett walkier i med på turen om dere skal kjøre flere biler.

 

Det jeg kan anbefale av overnattinger er lite. Hiv dere in på hvilket som helst gjestehus (gästhaus). Her får du som oftest frokost inkludert og hyggelig vertskap.

 

Søk opp Hotel Carmen i München om dere vil dit. Et greit hotel til en rimelig pris. 5 minutters gange fra U-bahn som tar deg dit du vil hen i byen. U-bahn er den mest effektive måte å forflytte seg på i München.

 

post-97251-1172263844_thumb.jpg

Rhindalen med bilen parkert ved vinranker.

 

post-97251-1172263932_thumb.jpg

Hofbräu-ølkrus 1 l only.

 

post-97251-1172264023_thumb.jpg

Rådhuset i München.

 

post-97251-1172264283_thumb.jpg

Passo del Stelvio, Italia.

 

post-97251-1172264379_thumb.jpg

Vend dere til synet av kø om dere skal ferdes spesielt i helgene. Selvfølgelig lurt å høre på radio. Bruk TRAF innstillingen - denne er svært mye brukt i Europa å du får fort beskjed om "staur"/kø

 

 

Om dere trenger noen flere tips er jeg mer enn gjerne behjelpelig :)

 

- Jens

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...