Gå til innhold

Regler for bruk av IS på eit objektiv


Anbefalte innlegg

Får mitt nye Canon 70-300 IS usm ut i neste uke og av den grunn lurer jeg på eit par ting. Har hørt fks. at når man fotograferer sport innendørs eller utendørs for den slags skyld, så skal is være avslått for å få gode resultat. Så jeg lurer på når skal is være slått av og når skal den være slått på, sånn som fks. når kamera står på stativ, skal da is være slått av? Er det noen som har noen gode tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg har et spørsmål som har litt med dette å gjøre...

 

Når man bruker IS, VR, OS skjønner automatikken i kamerahuset at du bruker det? Eller er man avhening av manuell innstilling for å utnytte de 3 ekstra blendertrinnene?

7876770[/snapback]

 

Kameraet skjønner ingenting. Det er du som justerer lukkertiden alt eller om IS er på eller ikke og det er du som må vite hvor stødig du er på hånden slik at du unngår uskarphet pga kamerarystelser :)

Lenke til kommentar

En tanke som slo meg er jo det at hvis en har IS, vil en kanskje benytte seg av mindre blender eller lavere ISO for å få lenger lukkertid..., hvis motivet da er i bevegelse, vil ikke lukkeren være kjapp nok for å "fange" det som beveger seg. ... Når du ikke har IS, blir du nødt til å bruke kort lukker pga. mangel på IS... og får et "fryst" motiv med på kjøpet... :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...