Gå til innhold

Proteiner i havregryn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tidlig oppe i dag så da har jeg til og med tid til et kjapt svar! :)

 

Du har helt rett i at havregryn har en lav biologisk verdi, og av den grunn er det ikke en optimalt proteinkilde. Havregryn mangler en del aminosyrer som kroppen trenger i proteinsyntesen, men selv om dette er tilfelle, så er kroppen så snill med oss at den godtar at vi mikser og trikser litt! :)

 

Havregryn + melk = sant! Melk er en meget god proteinkilde, og dette gjør at proteinene som finnes i havregryn blir nyttegjort så lenge man spiser dette i samme måltid.

Uansett så bør ikke havregryn være hovedkilden for proteiner, men havregryn + melk om morgenen er en veldig god start på dagen både mtp proteiner og karbohydrater. (sitter faktisk og spiser en skål nå!)

 

Grunnen til at jeg skriver sammen med melk (eller en annen god proteinkilde) er fordi det er veldig mange som ikke drikker melk av ulike grunner og derfor spiser havregryn blandet i vann. Uten en proteinkilde vil ikke proteinene i havregryn bli nyttegjort.

 

Merk dog at det er en del mennesker som ikke teller proteinene fra havregryn! Dette spiller ikke så stor rolle egentlig med mindre havregryn er dominerende i kostholdet ditt.

 

Gode proteinkilder med høy biologisk verdi:

Kasein 77

Kylling 79

Biff 80

Fisk 83

Sojabønner 85

Melk 91

Eggehvite 88

Egg (hele) 100

Myse 100+

 

Når man blander ulike proteinkilder stiger den biologiske verdien.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...