Gå til innhold

Ny bærbar + pepsi = sticky icky


hsds

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Satt meg ned i dag for å se på film med en god pizza og en enda bedre Pepsi.. Etter 20 minutter klarte jeg å velte glasset med Pepsi over den bærbare. Fikk tørket alt opp, maskinen funker fint. Eneste problemet jeg har nå er tastaturet som er klissete under knappene.. Kommer klisselyder når jeg skriver og jeg antar at det er så og si størknet etter en natt med søvn ifra min side.. Prøvde å skru ut alt av skruer for å åpne laptopen så jeg kunne vaske tastaturet men til inget hell. Ingenting ville rikke på seg, er vel kanskje litt forsiktig også..

 

Maskinen er en HP Pavilion 6119. Om noen her vet hvordan jeg i huleste får ut keyboardet, hvor jeg kan få nytt tastatur billigst eller hva en rens av tastatur ligger på igjennomsnittet hos en dataforhandler hadde jeg satt stor pris på det! Ser at komplett selger tastatur for 1000 spenn men det er jo 1/7 av hele fordømrade maskinen! Uhørt :/ Ber på mine knær om hjelp fortest mulig, så kanskje jeg får fikset noe før jeg kan kysse dette tastaturet byebye..

 

På forhånd takk for alle forslag :)

 

- hsds

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har nå prøvd enda en gang, skrudd opp alle skruene og nesten fått løs det plastdekselet som er utenpå tastaturet og resten av maskinen.. Jeg tør rett og slett ikke dra i det mer for det virker som at det skal knekke.. Tror jeg ringer til HP i morgen for å spørre hvordan det gjøres.. Tastaturet er veeeeldig seigt nå hehe :(

 

- hsds

Lenke til kommentar

Hei igjen..

 

Nå er tastaturet helt tørket og jeg har prøvd å få det til å funke 4-5 ganger nå. Det reagerer ikke i det hele tatt plutselig. På tastaturet var det en sånn flat ledning som virket isolert. Den var helt limt fast til selve tastaturet, så jeg fikk den ikke av. Kan det være at vannet har drept denne ledningen? Tror ikke det er så veldig lett å få byttet den ledningen, så kanskje et nytt tastatur er eneste utveien her?

 

- hsds

Lenke til kommentar

2 sek der champion... du brukte vann på et tastatur. Som nevnt tidligere i tråden så er det beste å bruke Isopropanol, eller annen type teknisk spirt. Om du er i tvil så spør. Men vann dreper pc deler.

 

Isopropanol får du kjøpt på felleskjøpet, koster ca 80 kr flasken tipper jeg og hadde nok løst problemet ditt.. men nytt tastatur er svindyrt. Du kan selvfølgelig prøve med isopropanol nå, men jeg tror skaden allerede har skjedd når du skylte det med vann.

Lenke til kommentar
Jeg tok tastaturet ut av laptopen.. Eneste elektroniske der var den flate ledningen.. Resten var bare plast osv. Men i bunn og grunn mener du vel at ledningen er kaputt grunnet vannet?

 

- hsds

7748907[/snapback]

 

Så lenge tastaturet var absolutt _helt_ tørt, så ser jeg ikke helt problemet her. Men har det kommet vann der ledningen kobles til, kan det hende det er årsaken. Men forstod ikke helt; har du tatt ut den flate ledningen? Hadde den kontakt, eller kun et punkt hvor du kunne koble den i direkte? Har iallefall selv hatt problemer med flatkabler av den siste typen, ikke så lett å få trykt langt nok inn..

 

Forresten, du drikker feil brus. Det er cola som duger :)

Lenke til kommentar

Lax

 

Selve kontakten som kobler tastaturet til laptopen var knusktørr når jeg koblet det til Der jeg tror det har kommet vann inn er hvor ledningen er koblet til selve tastaturet. Der kan det være det ligger en liten dråpe og ødelegger, men den får jeg ikke ut for det er limt ganske godt igjen.. Håper det ga deg litt mer forståelse :)

 

Og jeg drakk mye Cola før men gikk lei..

 

- hsds

Lenke til kommentar
Jeg tok tastaturet ut av laptopen.. Eneste elektroniske der var den flate ledningen.. Resten var bare plast osv. Men i bunn og grunn mener du vel at ledningen er kaputt grunnet vannet?

 

- hsds

7748907[/snapback]

hele tastaturet er bygget opp av flere lag. tenk på det som en sandwich av plast, aluminium og elektronikk. Mellom disse lagene ligger det nok litt vann som kortslutter litt elektronikk og korrodere metall.

Lenke til kommentar

Miracles do happen? Nå funker deler av tastaturet! Mer og mer funker etterhvert som jeg trykker på det! Så det kan vel være det ligger noe fuktighet i denne sandwichen som ble forklart så fint ovenfor av NoWisee. Skal prøve å få fatt i en hårføner for å speede up prosessen. Hvis jeg får alt til å funke før imorgen så sparer jeg vel kanskje pengene på det tastaturet :D

 

- hsds

Lenke til kommentar

kan også anbefale rødsprit/isopropanol til å begrense skadeomfanget/reparere etter at elektronikk har blitt utsatt for vann. Absolutt verdt forsøket.

 

Skrev ikke dette i mitt første innlegg fordi jeg trodde det var allmennkunnskap, men jeg gjør det altså nå: ALDRI bland vann og elektriske komponenter.

Lenke til kommentar

Det ubehagelige i denne sammenhengen er at vannet på sikt har korrodert overflatene inne i tastaturet. Jeg ville absolutt "druknet" tastaturet i isopropanol/alkohol for å få ut alt vannet og å fjerne "overflatespenningene" slik at det ikke korroderer.

 

Generelt tips til ALLE (det er flere tråder om dette, telefoner også)

 

Isopropanol + drukne=eneste løsning, og det gjelder hele maskinen utenom cd\hdd.

Ta ut batteriet først :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...