Gå til innhold

En windowscd på to dell-bærbare


Anbefalte innlegg

Jeg har en Dell PC og en kompis av meg har en Dell PC. Jeg har glemt WinXP-cd'en min hjemme (men koden står under PC'en). Men av erfaring vet jeg at den under installasjon ikke spør om kode (tror jeg). Leses koden av fra CD'en, eller fra PC'en min. Jeg vil ikke at han kompisen min skal få trøbbel når han også skal formatere, men det hadde vært greit å slippe å vente til jeg kommer hjem (om tre uker) med å formatere og legge inn på nytt...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken CD er det da? Er det en helt vanlig Windows XP cd? Eller står det noe Dell Recovery på den? Har kompisen din en CD-key på maskinen? Hvis ja, kommer det nok at du må skrive inn.

Men ærlig talt er det ikke sånn at så fort maskinen går på kommer Microsoft hjem til dere å sier "heihei". Det skader nok ikke å prøve å innstalere, og om ikke CD-kode inntastingen skulle komme sørger du bare for å ikke surfer 24/7 på Windows Update. Da burde det gå greit. Ikke bruk Windows Update, aktivering eller lignende. Da burde det gå greit.

I ditt tilfelle hadde det nesten vært lettere å lastet ned ett kopi. Jeg oppfordrer deg selvfølgelig ikke i henhold til retningslinjene til diskusjon.no..

Lenke til kommentar

Vet at det er koden på pc'en jeg skal bruke, men vil installasjonsprogrammet "lese" av en kode lagret i PC'en, eller en kode lagret på CD'en?

 

Hvis sistnevnte er sant, er det da mulig å endre koden før jeg registrerer med Microsoft?

 

Poenget er jo at begge har hvert sin ekte key, men ligger keyen på recoverycd'en eller på maskinen?

Endret av erlber
Lenke til kommentar

Så lenge det er samme type bærbar, er det ikke noe problem. Dells windows cder er bundet opp mot Bios og modelltype. Du slipper også aktivering med XPpro. Er ikke sikker på hvordan det forholder seg med XPhome

 

Det er koden som står på PCen du skal bruke. En hvilken som helst WinXP-cd kan brukes. Mener tilogmed at man kan bruke XP Pro, selv om man har XP Home.

 

Dette er en sannhet med modifikasjoner. Dell, HP ++ opererer med preaktiverte lisenser, og lisensnumrene på Dell og HP stickere vil som oftest bare fungere med deres egne plater.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...