Gå til innhold

Hjelp til å åpne Acer TravelMate 660


Cloud

Anbefalte innlegg

Faren til en kamerat av meg har en Acer maskin som nekter å loade windows. Tenkte da å innstalere en ny windows verson, og flytte over alle filene som han trenger i jobb sammenheng. Men den vil ikke prøve å starte opp fra cd'en, og siden boisen er passordbeskyttet og han ikke husker passordet så må jeg åpne den. Får det fungerer vel å ta ut batteriet, og hk batteriet som på en stasjonær pc?

Så hvis noen har gjort dette før, eller åpnet en TravelMate før så kom gjerne med tips. Har så å si aldri vært borti en bærbar før så er på gaske tynn is.

Endret av Cloud
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

fjern alle synlige skruer og let etter deksler som kan "smettes" av ved hjelp av ett skrujern. Deretter begynner du forsiktig med skrujern å splitte dekselet på en side og jobber deg rundt (kabinettet er vanligvis klipset sammen i tillegg til skruene). Vanskelig å forklare uten bilder og i hvertfall uten at jeg har sett denne laptopen, men med litt fingerferdighet og rett verktøy (skrujern av den bittelille typen) og tålmodighet er det ikke vanskelig. Vær ekstremt forsiktig med tilkoblingskabelen til tastaturet og skjermen, dette er skjøre saker. Det trengs også litt fingerferdighet for å få ut hovedkortet da dette på grunn av portene ikke kan løftes rett ut, men må lirkes litt fra side til side.

Lenke til kommentar

Da fikk jeg tatt noen bilder av pc'en. Beklager den heftige sensureringen, men dette med kjøpe pc er jeg ikke så kjent med og all den infoen som står bakpå veit jeg ikke hvem som skal lese og ikke skal. Men får vel forklart selv om det er noen flekker her og der håper jeg.

 

Siden de er så store så linker jeg til siden jeg har lagt dem ut på.

 

brbarpenen5.th.jpg

 

brbarbakkl6.th.jpg

 

brbarvenstrenedezy0.th.jpg

 

brbarhyrenedezz8.th.jpg

 

brbarhyreoppegg6.th.jpg

 

brbarvenstreoppeek5.th.jpg

 

brbarside2mf2.th.jpg

 

brbarside1jt9.th.jpg

 

brbarbakutenbatteriss7.th.jpg

Endret av Cloud
Lenke til kommentar

Hovdekortet må ikke nødvendigvis ut, men det hender batteriet ligger på undersiden. Dette finner du fort ut. Merk at en del bærbare ikke har ett slikt 'klokkebatteri' slik som stasjonære, men kan ha en batteripakke som ligger løst og er koblet til hovedkortet med en ledning.

 

Av bildene tipper jeg at det kommer ett par skruer til syne når du trekker ut dvd-romen, og at du ved å skru ut de to skruene som ligger under lydtilkoblingene får trekt ut harddisken. Jeg tror også at det dekselet som ligger 'adskilt' fra resten av toppdekselet, ovenfor tastaturet, kan vippes av med ett skrujern og der kommer du til og får løsnet tastaturet og under det kan du kanskje til og med være så heldig å finne hk-batteriet under en eller annen luke.

Lenke til kommentar

Var ikke så lett som jeg håpet på det her. Legger ut noen bilder, og forlkarer problemene.

 

hpim6122zg0.th.jpg

 

Først og fremst lurer jeg på hvor jeg skal "åpne" maskinen. Er det et stort fint deksel jeg kan ta av, eller er det noe annet hack?

 

hpim6123ym4.th.jpg

 

Her er et bilde av pc'en tom for skruer. Ikke tatt av de 2 dekslene, men tror ikke det trengs. Er et wan kort under det ene, og minne under det andre tror jeg.

 

hpim6124yo2.th.jpg

 

Tipper på at jeg må ta ut dvd-spilleren, men får den faen meg ikke ut. Har ikke lyst til å dra i stykker noe, så lurer på om det er en spesiel måte å få ut disse djevelene på.

 

hpim6127ky2.th.jpg

 

Her er der skjermen er festet. Ser en del skruer her, og håper for guds skyld at jeg slipper å skru løs skjermen. Stemmer dette?

Lenke til kommentar

på det første bildet er du absolutt på sporet, men det kan være flere skruer, bla under dvd-spilleren. Syns tydelig jeg så en smekklås av samme type som den som løser ut batteriet, plassert midt under omtrent der bakkanten av dvd-spilleren er. Hjelper det ikke å skyve på denne for å få ut dvd-romen?

 

Du må sannsynligvis løsne skjermen, det må jeg på min. Dette er ikke så vanskelig (på min i hvertfall, det er ett par skruer i bakkant av maskinen og under som fester den, når disse er borte løfter jeg skjermen lodrett opp). Du må altså ikke dele hengslene. Det er faktisk ikke sikkert du trenger å løsne alle de skruene du ser der en gang.

 

Har du prøvd å løsne tastaturet? Jeg ser for meg at det KAN være noe nyttig under her.

Lenke til kommentar

Fikk løs dvd'rom'en. Var på akkurat samme måte som med batteriet ja. Prøvde å ta opp tastaturet, men kom mye "knekke" lyder så ga faen. Skrudd sammen maskinen nå, og skal få en kamerat som satt sammen sin egen bærbar til å hjelpe meg for å være på den sikre siden.

Men tusen tusen takk for svar. Deilig å ha at forum med hjelpsomme mennesker når problemer oppstår :)

Lenke til kommentar
Det er vel heller ikke sikkert det er noe bios batteri i den.

Men siden det er en eldre modell øker sjansen for det.

7711208[/snapback]

Må si meg enig. En god del bærbare må du faktisk finne frem loddebolten for å få tatt ut batteriet. Men dog, nesten alle maskiner er lagd med en annen måte å resette CMOS på. Noen har egen knapp, noen har jumper, mens noen har pinner du må kortslutte (f. ex. nyere toshiba har to pinner synlig under tastaturet du må kortslutte for å resette (hurra for service manualer :w00t:)).

Lenke til kommentar

Ikke noe biosbatteri nei som skal huske bios innstillinger.

 

De fleste nye bærbare pcer kjører en eprom brikke som husker alle bios innstillinger uavhengig av strøm, så denne må resettes mens det er strøm på maskinen.

Jeg driver å låser opp bærbare pcer som er passordbeskyttet i bios, jeg har vel låst opp over 30 pcer av forskjellig merker i 2006.

 

INGEN bærbare som jeg har sett av nyere modeller har noen jumpere eller mikrobrytere som styrer disse tingene. Dette er mere standard på stasjonære, og var vanlig på eldre bærbare før (lenge siden).

 

IBM har en teknologi som ikke lar seg resette på denne måten, den må enten leses med et egnet verktøy, eller skiftes fysisk med en ny brikke og flashes opp igjen.

 

Når dette er sagt kommer jeg over innimellom nyere bærbare som har et biosbatteri som styrer disse tingene, feks noen Compaq og HP modeller.

 

Håper dette virker klargjørende for enkelte derute.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...