Gå til innhold

Får ikke oppdatert/installert ubuntu(Edgy)


Anbefalte innlegg

Mitt problem begynte da jeg for en stund siden skulle oppdater min ubuntu Dappery Drake til Edgy. Oppdateringen gikk fint, helt til jeg skulle starte pcen på ny. Det første jeg ser er en veldig deformert Ubuntu logo, og en typisk oransj loading linje med svart bakgrunn. Etter en stund og loading linjen har kommet helt bort, kommer det noen grønne og blåe streker midt på skjermen. Dette er alt så skjer, og der står den. Jeg prøvde å trykke på alle mulige taster men ingenting funket. Da kom jeg på at jeg hadde hatt noen problemer med skjermkortet første gangen jeg installerte ubuntu, men da klarte jeg å fikse det med å komme inn i "safe graphics mode" ved hjelp av Live CD. Av den grunn lastet jeg ned en Live CD (med Edgy), og prøvde igjen. Men denne gangen skjer akuratt det samme og jeg kommer ikke inn på live cd menyen en gang...

 

Er det skjermkortet Ubuntu rett og slett ikke takler? Er det et kjent problem? Er det en løsning? hvis nei, må jeg formatere hele harddisken for å legge inn en ny distro?

 

Btw.: Jeg har et Ati x850 skjermkort.

 

Takk for innspill!

Endret av Ozwald
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok nå har jeg prøvd litt til og har funnet ut at jeg kommer inn på Live CD menen, men det er der jeg ikke kommer lenger. Jeg kan velge "Safe Graphics Mode" men da kmmer d en loading bare som aldri blir ferdig(stått på i hele dag) og så kommer det noen pixlererte blåe og grønne streker.

 

Jeg prøvde å skrive inn det roberth1990 fåreslo, men jeg kommer ikke inn på noe når jeg trykker Alt+ ctrl + F1. Jeg kan heller ikke skrive tekst.

Hvis jeg trykker Enter, forandres strekene på skjermen litt, noe som kan antyde at det egentli står noe der, men noe annet forårsaker at jeg ikke kan lese det.

 

Noen andre forslag til hva jeg kan gjøre? :no:

Lenke til kommentar

wehey! Nå fikk jeg det til, jeg måtte sette oppløsningen til 600x400 x 32 og etterpå sette xorg til vesa! :) Tusen takk for hjelpen Roberth1990! :D

 

Eneste problem nå er at jeg ikke får startet min tiligere Ubuntu installasjon. Det enste jeg kan gjøre er å installere på ny..:/ Har det skjedd noe galt under oppdateringen? eller går det ikke an å komme til den gamle installasjonen ved hjelp av live cd?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...