Gå til innhold

Logitech G5 - gaming mus?!


Anbefalte innlegg

Hvem var det som fant på å kalle G5 for gaming mus? Det må være verste mus for gaming jeg har vært borte i.

 

For det første, og meste, så er mushjulet JÆVLIG hardt. Når du skal trykke det ned så kan du være sikker på at du kommer til å skrolle enten opp eller ned et par hakk i samme slengen. Det hjelper ikke stort at mushjulet ikke bare skroller i de "hakkene", men også om du bare dytter det litt enten opp eller ned.

 

Tenk deg at du sikter deg inn på en dude i et spill og skal trykke midmouse for å zoome inn - i det du trykker så vil du både scrolle med mushjulet og bevege hele musa fordi du må trykke så hardt på midtre knappen.

 

For det andre så fungerer ikke mushjul-til-side-knappene i alle spill. For å bruke disse må du installere logitechs egen programvare, men da vil andre ting slutte å fungere, som f.eks midmousebutton i firefox til å åpne ting i ny tab vil bli erstattet av det du har satt opp i logitech programmet, som f.eks zoom eller noe sånt tull.

 

For det siste så er side-knappen for tommelen alt for høyt plassert og liten. Må flytte hele tommelen og da mister man fort mye av presisjonen.

 

Det eneste jeg liker er de sensitivity knappene, men bruker det ikke så ofte.

 

Var mye klaging det her. Noen som er enige? Litt kanskje? Er det noen som har prøvd både razor musene og denne G5'en og kan fortelle litt om likheter/forskjeller?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg elsker musa også selvom hjulet er litt hardt,

men men det nytter aldri og klage uansett, prøvde og ringe Logitech support i norge så kom jeg til en indier som sa at det ikke var noen som snakket norsk der for øyeblikket, og han samma mannen var der de 8 gangene jeg ringte.

 

liker du ikke logitech kjøp noe annet :p

Lenke til kommentar
...Var mye klaging det her. Noen som er enige? Litt kanskje?...

7625958[/snapback]

Er akkurat i ferd med å velge en ny mus selv. Liker ikke knappene på Logitech G5; de blir veldig harde oppover mot toppen. Razer liker jeg ikke fasongen på; fingrene må enten hvile på kantene ellers forsvinner de på en måte under musa(jeg bruker tommel og ringefinger til å holde musa og hviler håndbaken på musematta).

 

Ideal musa? Knapper med sånn ca. Razer feeling, tommel og lillefinger støtte i Raptor M2/M3 stil og Logitech eller Razer sensor. Det nærmeste er kanskje en Microsoft Habu? Riktignok bruker Habu den elendige Razer softwaren...

 

Jaggu ikke lett dette her... :hmm:

 

DJ

--

Endret av DrJustice
Lenke til kommentar

Takk og lov så har jeg en kompis som hadde razor musa, men hater den så jeg fikk byttet til meg en diamondback.

 

En verden av forskjell og alle knappene fungerer uten ekstra software. Eneste jeg kan pirke på er at mushjulet er litt langt frem og knappene på siden kan være vanskelige å treffe i starten, men nå etter et par timer WoW så er den finfin!

Lenke til kommentar

Endelig en som har samme problem som meg!

For det første er det idioti å lage en "gamer" mus som ikke har minst 2 tommelknapper. For det andre så bruker jeg midtknappen til å åpne ekstra vinduer i Opera (samme som Taco i Firefox) Det blir da helt på trynet at du ruller en linje opp eller ned når du prøver å treffe en liten tekstlink.

 

Summen av dette fikk meg til å kassere G5 musa må, så den ligger i skuffen, kun brukt i vel 20 timer. Gudskjelov gjennoppsto MSIE 3.0 akkurat på denne tiden så da bestilte jeg meg en slik igjen og er nå 100% fornøyd.

 

Men jeg synes det er synd at denne musa har disse problemene for det er en veldig god mus mtp ergonomi og presisjon, for ikke å snakke om at den virker mye "tightere" skrudd sammen en den litt slarkete IE 3.0'en...

Lenke til kommentar

Har razern og har prøvd g5.... for å si det VELDIG enkelt... jeg gikk tilbake til mx310... Hva i helvette foregår med folka som utvikler "gamer" muser for tia?

 

Om ikke softwaren fucker opp, så hjelper hardwaren til med å mose det meste.

 

Jeg skal ikke kjøpe ny "gamer" mus på leeeeeenge.

Lenke til kommentar

Altså.. Det gjelder hva du selv liker. Jeg er selv kjempeglad i både min G5 og min MX518. Jeg liker formen på begge, og hvis du ikke klarer å flytte tommelen for å så treffe tommelknappen er du ekstremt lat. Selv forstår jeg hvorfor det er sånn, La oss si at du har gitt tommelknappen en funksjon i et spill. Eks. kast granat.. Så flytter du musa hurtig og er nær tommelknappen (hvis den hadde vært lavere.) og vips, er hele laget ditt og deg sprengt i lufta. Liker formen på G5 bedre av en eller annen grunn, men den er bare for bruk hjemme hos meg. Det er derfor jeg har en MX518, Den bruker jeg over alt med skolepc'en og den fungerer på alle underlag, og alle knappene fungerer fint uten programvare. Kan ikke fordra razer muser bare pga formen. Det er som forskjellen på den første xbox kontrollen og xbox 360 kontrollen for meg.

Lenke til kommentar

Men les hva vi skriver da!

Musa er kjempegod å holde i, at tommelknappen er høy for noen er en vanesak som man etter litt bruk ikke vil legge merke til er noe problem lenger.

 

Problemet er at den har kun EN tommelknapp og at scrollhjulet er for unøyaktig. Dette har ingenting med vane å gjøre, jeg er selv tilhenger av MSIE 3.0 men jeg hadde tvert bytta tilbake til G5 hvis den fikk en ekstra tommelknapp og de fiksa scrolleproblematikken.

Lenke til kommentar

Gikk fra MX518 til G5 og er strålende fornøyd. G5 er bedre på alle måter - synes nå jeg. Bedre finish og byggkvalitet. Den er også mer nøyaktig og knappeløsningen er utmerket, noe som kommer til god nytte i FPS-spill som CoD (Har testet den mange timer). Liker også at den har en ru overflate, slik at den ikke blir fettete som MX518. Kort og godt en utmerket mus :yes: Verdt de ekstra kronene kontra MX518.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...