Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan vise at man forstår en jente? God lytter?


Gjest Gjest_Gjest_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Gjest_*

Heisann!

Skal være med en jente snart en dag. Hun har lovt meg å fortelle meg noen kompliserte ting som har skjedd. Problemer og sånn, som hun helst ville fortelle til meg ansikt til ansikt eller over telefon. Hvordan kan jeg vise at jeg forstår henne og være en god lytter? Kan ikke bare svare ja og nei til alt liksom. Har ikke så mye erfaring med å snakke over telefon eller snakke om slike ting. Noen som har erfaringer med dette? Hva gjør meg til en god lytter? Vise at det hun sier bryr meg, og klare og vise litt følelser. Få henne til å fortelle meg hva hun føler og alt sånn? Gruer meg litt til dette siden jeg ikke har vært oppe i denne situasjonen mange ganger før..

Håper på seriøse svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sånn jeg veit, så er det å være en god lytter ikke noe alle kan være. Du må vel ha personligheta til det. Men det at du faktisk spør her viser jo at du faktisk bryr deg. Det viktigste du må gjøre er vel sånn sett å ikke buse ut med det du får vite til alle og enhver, men holde tett. Å bygge opp en tillit gjør ting lettere å forstå. Er ikke alltid man har noe fornuftig å si, men det kan hende at det kommer seinere når man får tenkt over det. Pass bare på å være seriøs, ikke kødd.

 

*my two cents* :)

Lenke til kommentar

Kanskje du har feil fokus? Når du snakkar med ein kompis må du vel ikkje "prøve" å virke interessert i det han prater om og tenkje gjennom om det passar med eit "ja" eller "mhm"?

Berre lytt til det ho seier, og sett deg inn i det. Er det noke ho seier du ikkje forstår, så er det berre å spørre. Det viser faktisk at du får med deg det ho seier og er interessert. Men det beste er uansett å vere genuint interessert i det den andre seier, spesielt om det er personlig og viktig for den andre.

Sånn tenkjer vertfall eg.

Lenke til kommentar
hør på henne, tenk deg om før du svarer, unngå å si det samme flere ganger, prøv å komme med løsninger om å forbedre situasjonen. :) lykke til.

7559934[/snapback]

Nei! Absolutt ikke kom med forslag til løsninger! Det er slett ikke bra. Det mange av mine venninner ikke kan fordra med gutter er at de alltid vil finne en løsning på alt mulig. De vil ikke ha løsninger, men heller sympati.

Lenke til kommentar
Nei! Absolutt ikke kom med forslag til løsninger! Det er slett ikke bra. Det mange av mine venninner ikke kan fordra med gutter er at de alltid vil finne en løsning på alt mulig. De vil ikke ha løsninger, men heller sympati.

7563714[/snapback]

Det spørs vel om de spør etter løsning eller ikke. Sympati og løsninger er ofte bra :thumbup:

Lenke til kommentar
Er enig med Fidel_Castro, de vil ikke høre løsninger, de vil høre at du bryr deg og syns synd på de. Når du kommer med masse løsninger, kan det lett virke som om du ikke tar så tungt på det, og at du ikke helt ser problemene hennes.

7564724[/snapback]

Vil påstå at det er helt hendelsesbetinget...Bajs, gidder ikke forklare, egentlig, for jeg har min erfaring, og den er etter sigende bra.

Lenke til kommentar

Det kommer an på situasjonen. Noen ganger vil vi bare ha sympati og støtte, andre ganger er det mer konkrete ting vi lurer på og vil finne en løsning på. Men jeg liker best, hvertfall når det er jeg som er den "lyttende" parten, å prøve å få folk til å tenke ut løsninger selv. Så stiller jeg heller ledende spørsmål så de får følelsen av at de tenkte det ut selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...