Gå til innhold

-designer & Webutvikler


sample

Anbefalte innlegg

Hei, hva er Webmaster, Webutvikler, Webdesigner?

 

Ser på så rare stillingsannonser..

 

I et av webutvikler stilling står det:

- krever: ASP, php, html, css, xml,

 

i den andre står det Webdesigner

- html og css, asp.net c#, vb.net, photoshop og andre verktøy

 

Hvis man vil være webutvikler eller en av delene, er det mye rart man må kunne!?

 

Hvordan vet en at jeg er Web.......er?

Vet ikke om jeg klarte å utrykke det jeg mener.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Desto større en organisasjon er desto smalere er omfanget av stillings tittelen. Er man ett enkeltmannsforetak med en egen webside så er man jo alle tre. Men jobber man for ett firma med tusen ansatte og alle har sine spesifike roller så beyr de ca dette:

 

Webmaster:

Redaktør stilling. Annsvarlig for å publisere og vedlikeholde en site. Kan også være en utvikler som er ansvarlig for å laste opp innhold om man ikke har et enkelt publiserings system.

 

Webutvikler:

En programerer som jobber med web. Bør kunne ut i fingerspissene HTML, CSS, Java, ASP, PHP, XML osv osv osv. Masse programerings språk altså. Dette inkluderer også Flash og ofte å knytte database innhold opp mot flash og programere avansert innhold.

 

Webdesigner:

Her er det mange overlappende kompetanse områder. Men i sin reneste form er denne jobben en som hovedsakelig jobber i Photoshop/illustrator og designer hvordan websider skal se ut. Kan også derfinere hvordan bruker opplevelsen skal være og sender så alt det til en webutvikler som så koder det og setter det sammen. Jobber også en del med Flash og lager reklame bannere og animasjon osv.

 

Men alle disse tre kan overlappe hverandre avhengig av hvor dyktig man er og hvor stor eller liten organisasjonen man jobber for er.

 

AKIRA

Endret av AKIRAx24
Lenke til kommentar
Webmaster:

Redaktør stilling. Annsvarlig for å publisere og vedlikeholde en site. Kan også være en utvikler som er ansvarlig for å laste opp innhold om man ikke har et enkelt publiserings system.

7542053[/snapback]

 

Webmaster og Webredaktør er ofte to helt forskjellige funksjoner. Webmaster-funksjonen er ofte teknisk rettet, men fordrer kunnskap innenfor webdesign og innholdsproduksjon. En Webmaster har oftest ansvar for drift og forvaltning av et nettsted.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...