Gå til innhold

Hvilken 21"-22" er best til gaming i 1600x1200


loddebolten

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takker for responsen. Har kikket litt på den Samsung 21"og lurt på hvor god den er til gaming egentlig.Får google litt å se om det fins noen tester. Samsung 204b ligger faktisk i en eske som går tilbake til leverandør her i morra..Den hadde knallfint bilde men ga meg et 3 dagers mareritt med feilsøk og styr så jeg orker ikke synet av den selv om jeg vet det skal være en god skjerm.Den var steike håpløs,DVI virka bare på enkelte maskiner og den gikk i svart i hytt å pine mm.Fant ut at visse kvanta av dem nærmest er feilprodusert så den tør jeg ikke våge meg på igjen.Ikke fra nettbutikk iallefall.Finner jeg den i en lokal butikk som kan gi meg en ny "på flekken"hvis den er gåen så kansje jeg prøver igjen for det var en nydelig skjerm,helt klart.Har heldigvis god tid å tenke på.. :)

Lenke til kommentar

Begge dissse to er fullgode alternativer til Samsung skjermen, om enn en smule tregere:

https://prisguiden.no/product.php?productId=42710

https://prisguiden.no/product.php?productId=47185

Flatpanels.dk har testet alle tre (altså disse+204b):

http://www.flatpanels.dk/tests.php

Har en dell, den er knall. Merker null niks til både etterslep og inputlag, men fant ca. 25 ms. inputlagg sammenlignet med en CRT.

 

20" er en mye mer brukt størrelse enn 21"

 

LG skjermen har ikke inputlag, da den er S-IPS, og har dermed også bedre innsynsvinkel.

Lenke til kommentar

Den Sony skjermenvirker som ett veldig godt tilbus akkurat nå. For meg ser det ut som en skjerm som egentlig har kostet 5000 kroner nå er på billigsalg. Sony skal slutte med LCD skjermer, og både AMentio og komplett har tatt inn over 2000 eksemplarer. Tror de skal kvitte seg med lagerne. Så også Den ble solgt i England for langt mer enn 3000 kroner når tilbudet kom.

 

Men denne har ikke vært spesielt interesant før nå, og har derfor sett lite tester av den, kan derfor si lite om hvordan den egentlig er. Den er definitivt ett godt kjøp hvis du vil ha en billig 20" LCD, men med litt høyere krav som loddebolten har, ville jeg helt klart ventet på en test.

Lenke til kommentar

nå har vel de fleste lcd-skjermer 75Hz, noe som ikke egner seg noe særlig til spilling. om det er snakk om quake, counter-strike, og lignende fps-spill, så anbefaler jeg rett og slett en crt-skjerm med 100Hz.

 

de fleste crt-skjermer kjører 1600x1200, og er glimrende både når det gjelder sortkontrast, farger, og oppdateringsfrekvenser.

er kanskje en liten ulempe om du skal på lan, eller har lite plass, men det er virkelig verdt det.

Lenke til kommentar

LCD skjermer kjører generelt best med Vsync på og 60 Hz, noe som selvsagt går litt uter over frameraten. Vil likevel si at etterslep og inputlag er større ulemper enn det. De fleste legger ikke merke til slikt.

 

Og nei, hvis noen spør, du merker ikke flimmer i det hele tatt på en 60Hz TFT lCD. (TFT er teknologien som fjerner flimmer, alle LCD PC skjermer har det i dag)

Lenke til kommentar

Å sammenlikne oppfriskninghastighet på en lcd og en crt skjerm er lite hensiktsmessig.

 

fra wikipedia: Much of the discussion of refresh rate does not apply to LCD monitors. This is because while a phosphor on a CRT will begin to dim as soon as the electron beam passes it, LCD cells open to pass a continuous stream of light, and do not dim until instructed to produce a darker color.

Endret av Odd Logic
Lenke til kommentar

Kan garantere deg at du må gå på kompromiss på flere områder.

 

Xmir:

Sitter på en LCD nå, hvis det var meg du mente, uansett unødvendig kommentar.

 

PÅ en CRT vil man få flimmer ved lave oppdateringsfrekvenser, det unngår man når man kjøper LCD. Men kombinasjonen 60Hz og Vsync vil gjøre sitt for fpsen. Med Vsync på, noe som gjerne gir bedre bilde, vil man gå ned til 30fps, med en gang man ikke klarer 60. Likvevel, vil man da gjerne klare 30 gjevnt, noe som er raskere enn en vanlig film. IKke noe stort problem.

Lenke til kommentar

Den var nok rettet mot Hekkerboi. Det å si at lcd ikke egner seg til spilling er jo bare vås. Kan være enig i at de ikke egnet seg før nec 1770nx :love: kom på markedet.

 

Som odd logic selv påpekte :

Å sammenlikne oppfriskninghastighet på en lcd og en crt skjerm er lite hensiktsmessig.

 

Godt mulig at du merker forskjell på lcd og crt, men for min del så er det aldri mer crt.

Hvorfor?

 

- Jo, fordi: (dette er hva jeg synes, spør ikke om din mening)

 

a) Bildet oppleves mye skarpere

b) Mer naturtro i fargene

c) Enklere fysisk innstillinger

d) Vekt, størrelse og varme

e) Du slipper å føle at øynene dine blir grilla av skjermen

f) Det er rett og slett en bedre opplevelse både i film, desktop og spill.

 

eg har hatt flere lcd-skjermer, ja. selv merker jeg stor forskjell hvis jeg spiller med en lcd-skjerm med 75Hz mot en crt-skjerm med 100Hz.

 

Selvfølgelig gjør du det: crt er jo direkte vondt å se på :tease:

 

Det var ikke noe vondt ment med kommentaren, men crt hører til fortiden

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...