Gå til innhold

Ny maskin i bedriften


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er på utkikk etter en ny maskin til bruk i bedriften og har med det følgende spørsmål: Hvilken maskin gir mest "bang for the bucks"? Det er noen forutsetninger. Det må være fra Dell, den skal helst ikke være større enn 15,4" formatet og helst ha litt grei levetid. Blåtann er veldig (la meg understreke veldig) kjekt. Det er til det man liker å kalle en mellomstor bedrift og pris kan oppgis eks. MVA. :)

 

Takker for vink og råd.

 

Mvh,

 

Rasgar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vel uten at jeg kan anbefale en spesiel maskin (går ut i fra at du jakter på en laptop pga skjermkravet ditt) så vil jeg anbefale 2gb ram (selv om det er litt dyrt nå) og en kraftig prosessor.

 

en 7200rpm disk kan også være noe å vurdere, da de yter noe bedre enn 5400 som er vanlig på laptoper.

 

btw, kan være en ide å informere om hvor mye du er interessert i å bruke på maskina, gjør det lettere for folk å komme med spesifike forslag ;)

Lenke til kommentar

Hehe, ja, det stemmer nok at jeg er på jakt etter en laptop da jeg la inn emnet på bærbar-delen av forumet. :)

Bruksområder skal bli. Den kommer nok hovedsakelig til å bli brukt til kontorapplikasjoner, mobiltelefonsynkronisering/backup, photoshop, og noe musikkproduksjon (Cubase SX Prod. ed.) . Kanskje en runde Aq2 eller noe sånt. Det er viktig at den er driftssikker og grei på multitasking. :)

 

Hittil har jeg siktet på en D820 Latitude med Core Duo T7600 med NVS Quadro NVS 120M (selv om jeg kanskje er litt usikker på ytelsesforskjellen på dette og NVS 110M), 2gb ram (677mhz), 80Gb 7200rpm HDD, og 9-cellers batteri (85WHr). og blåtann. Kjipt kjøp? :)

Endret av rasgar
Lenke til kommentar

NVS 120M er nok ett betydelig løft fra NVS 110M, som er budsjettmodellen i Quadro-serien basert på mye av den samme hardwaren som Geforce Go 7300.

 

D820 er en bra maskin, ville anbefalt å oppgradere til 100GB 7200rpm harddisk og WSXGA+-skjerm (1680x1050, nydelig på en 15,4" skjerm med mindre den skal brukes av noen med svakt syn). 1920x1200-skjermen som den og kan leveres med er litt overkill på 15,4" størrelse og blir FRYKTELIG smått.

 

Hvis 3D-ytelse ikke er viktig kan du jo og se på D620, som med 14" skjerm blir betydelig mer "nett" og bærbar, men som altså ikke kan leveres med Quadro 120M.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ville bare informere folket om at maskinen er mottatt, og tatt i bruk av en godt smilende meg.

 

Min (kanskje midlertidige) konklusjon:

 

Flott maskin.

Det som slår meg mest er den gode ytelsen (se specs i trådens første post) kombinert med usedvanlig ålreit batterilevetid. Batteriet kneler ikke før etter 4-5 timer med aktivt, men variert bruk på middels lysstyrke, og det er noe jeg ville kalt absolutt godtkjent.

 

I bruk så fungerer den upåklagelig på alt fra Outlook til tyngre lydredigering. Den fungerer også brillefint til litt lett spilling. (til og med grafikkintense spill som Oblivion gikk greit på lav oppløsning med bittebittelittegranne eyecandy) :)

 

Ellers er tastaturet fryktelig godt å skrive på, varmenutviklingen virker å være lav, selve kabinettet solid og grundig satt sammen, og støyen er nesten fraværende.

 

Med andre ord, en arbeidsmaskin jeg trygt kan anbefale. :thumbup:

 

Noen som har andre eller lignende erfaringer å komme med?

Endret av rasgar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...