Gå til innhold

Klokking:Villig skjermkort men cpu stoppa fort :/


Anbefalte innlegg

Hei..

 

Snekra meg ny maskin og dumpa støy/varmekassa av en barebone :p

 

Specs: MSI K9N Diamond

AMD X4200+ 2.2GHz

Corsair Twin2x 6400 CL5

Gainward Geforce 7950GT 256MB 1.2ns

 

Lekte meg litt med overklokking i går. Har vært borti det før men er en del år sida.

Kjørte vel egentlig på bare, skrudde opp litt her og der og kjørte 3dmark06. Cpu stoppa på 2352MHz ca. Mer enn det så låste maskina seg under cpu benchen i 3dmark, og hele maskina ble forsåvidt bare ustabil. Kom ikke inn i windows xp etter det igjen(blåskjerm under loading). Selv om jeg satte vcore opp i "hele" [email protected] hjalp det ikke noe. Prøvde disse "ferdig" klokk kategoriene til msi i bios med 1% 3% 5% osv. 7% gikk.. men 10 og 15 nei. Holdt meg unna minne foreløpig så den kjører standard.. selv om jeg satte vcore til [email protected] for å være på den sikre siden ang stabilitet.

 

Skjermkort derimot er en annen story. Den putrer og går på 580@640gpu og 750@855 på rammen. Føler det er mer å hente men har grublet mest på hvorfor cpu stoppa så fort :hmm:

 

Stock kjøling men foreløpig åpen pc uten sidedør. Også 2 120mm vifter som snurrer(en 3. i sidedør kommer når den settes på etterhvert)

 

Hva gjør man med cpu? Noen andre som har samme hovedkort og kan dele sine erfaringer?

 

edit: hvor har det blitt av det man i "gamle dager" kalte front side bus(fsb)? Nå er det bare cpu, ram og pci-e hver for seg. Kom på nå at jeg klarte boote xp med ustabil setting men lyden funka ikke.. da kom jeg til å tenke tilbake når man klokket fsb. Er nå cpu frekvensen det samme som fsb? hehe

Endret av Clintern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Var borti noe av det samme på en 4600+ for noen uker siden. Kan HT link være svaret her også? da snakker vi cpu som ligger på 2.4 ghz, og som ikke ville over ca. 2485 mhz.. RAM'en skulle tåle det, Geil pc6400 minne med 4-4-4-12 timing :D Kjøpte inn en zalman kjøler til cpu'en som fader'n skal få til jul, får se om det blir klokking da..

Lenke til kommentar

Har nå satt ned HT til 600MHz, også satt ned RAMen. Men det stopper fremdeles på omtrent samme sted :( Er nok FSB som begrenser det hele. Hvordan låse denne? Finner ikke noe valgmulighet for det(?) CPU ratio? da synker MHz og man må bare klokke mer.

Henger ikke helt med her jeg.

 

Edit: Overklokkingstest av hovedkortet jeg har. Her greier de hele 10x293 FSB.

Endret av Clintern
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...