Gå til innhold

Magisk flyttemleding fra posten.no


tunheim

Anbefalte innlegg

Her om dagen fant jeg ut en fiffig liten ting. Posten har en automatisk flyttemeldingstjeneste som er veldig fin. Her kan du skrive inn adresser og navn på folk, og så sender den ut en standardbrev til venner og bekjente. Imidelrtid er det ganske pes å skrive inn slikt for hånd, så etter litt leting i html-koden viste det seg at posten faktisk lagrer alt i hop i en lang fin tekststreng.

 

Trikset er å legg inn et par adresser først. Så trykker du "forhåndsvis", da blir det mellomlagra, så kan du åpne kildekoden og lete etter de adressene du tasta inn. Da vinner du variablene du skal tukle med. Disse variablene åpner du med FIrefox sin DOM-inspector.

 

På forhånd har du lage en kjempelang tekstreng fra adresselista di i Outlook elelr thunderbird el. Denne tekstrengen limer du nå inn vha. DOM-inspectoren. PLutseelig ahr du massevis av adresser som posten sender ut til.

 

Husk å legge ved en personlig beskjed.,

 

PS. Fint om folk poster her etter hvert som amn finner lure triks. En ting jeg fant ut er at stedsnavnet tilsynelatende ikke har noe å si, det er kun postnummeret. Stedsnavnet blir beregena fra postnummeret. Er ikke 100% sikker på åssen det funker, for det er enkelete postnummere som har flere stedsnavn (ja, ikke mange, men noen få).

 

PS2. Dette er veldig snillt av posten, så ikke misbruk tjenesten. Ikke lim inn 20 000 adresser som ikek fører noe steds hen, da bare stenges tjenesten. Har sjøl brukt den til 50 adresser, noe som gikk bra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
En ting jeg fant ut er at stedsnavnet tilsynelatende ikke har noe å si, det er kun postnummeret. Stedsnavnet blir beregena fra postnummeret. Er ikke 100% sikker på åssen det funker, for det er enkelete postnummere som har flere stedsnavn (ja, ikke mange, men noen få).

7368930[/snapback]

Er vel ingen postnummer som har flere stedsnavn. Omvendt derimot....

Lenke til kommentar
Er vel ingen postnummer som har flere stedsnavn. Omvendt derimot....

7370507[/snapback]

 

Jo, jeg tror faktisk det er tilfelle. Hadde et databasekurs for et par år siden hvor vi brukte nettopp dette som en vanskelig problemstilling. Om jeg ikke husker helt feil er det om lag 1500 postnummer og av de er det syv som har samme postnummer. Tror det er et par sære steder i Oslo.

 

Men om man er veldig interessert så kan man jo laste ned lista fra posten og prøve å auto-normalisere den i MS Access eller noe.

Lenke til kommentar

Nja... det e delvis sant det du sier Tunheim. Det jeg tror du tenker på er at i den nedlastbare versjonen av EPAB (Elektronisk postadressebok) står flere postnummere oppført flere ganger, dette er kun for å angi hvilke gater som omfattes av postnummer.

 

Når vi laget en database med poststeder på skolen så opplevde vi ikke de problemene du beskriver.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...