Gå til innhold

Ønsker videokamera, skal redigere på PC.


Anbefalte innlegg

Hei!

Eg har nettopp kjøpt nytt DVD-kamera, Sony dcr-dvd305E.

Trudde dette kameraet skulle egne seg bra for redigering, men etter å ha

lest på dette forumet forstår eg det slik at DVD-kamera ikkje er noko særleg

når ein skal redigere?

 

Eg kan enno bytte kameraet i butikken. Sidan eg vil ha det moro med

redigering på PC, er det då betre med eit DV-kamera?

I så fall, kva kamera anbefaler dere?

 

Ønsker videokamera egnet for redigering i en prisklasse på rundt

5000-6000kr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er betre med eit DV-kamera ja. DVD-kamera nytter seg av MPEG2, ein codec som gjer videoen mindre praktisk å redigere, og som har støtte blant langt færre redigeringsprogram enn DV-formatet. GS300, som 2Olav nemnte er nok eit godt val.

7351099[/snapback]

DVD er også mer komprimert, som gir dårligere bildekvalitet (spesielt i bevegelser og i bilder med mye detaljer). Og skal du redigere DVD materiale, så må videoen forandres fra og til dv-kvalitet flere ganger, som reduserer bildekvaliteten ytterligere. dv-tape er i dv-kvalitet fra opptak til ferdig resultat, så selv om du brenner dv-opptak på DVD, så er det langt bedre enn DVD opptak til DVD.

 

Vil også sterkt anbefale GS-300. I mine øyne det klart beste kameraet i denne prisklassen.

 

*3CCD. Teknikk som brukes på profesjonelle kamera, blant annet på de største TV-stasjonene som NRK og TV2. 3 sensorer i stedet for en, som fanger opp hver sin primærfarge (rød, grønn, blå). Dette fører til skarpere bilder og bedre farger. Andre kamera (med 1CCD) virker blasse i forhold. Panasonic er vel eneste produsent med 3CCD kamera under 10.000 kroner. De fleste andre produsenter venter til 20.000-kroners klassen før de tar med 3CCD teknikken. Et kamera til 20.000 kroner er klart bedre, men 3CCD har mye for seg også på kamera under 10.000.

 

*Optisk bildestabilisator (ikke elektronisk/digitalt, som er dårligere).

 

*Leica-lisensiert optikk.

Lenke til kommentar
Etter mykje klabb og babb fekk eg lov å bytte, men prisen på

panasonic NV-GS300 var 7000kr!

Er kameraet verdt så mykje penger??

Trenger svar ganske raskt, eg må gi et svar til butikken....

7398874[/snapback]

Selv om du får kameraet billigere, så er det verdt 7000 kroner ja. Men hvis du har kjøpt fra nettbutikk for mindre enn 14 dager siden, så har du angrerett vet du. Da kan du få igjen pengene, og kjøpe GS300 fra et billigere sted om du ønsker det.

Lenke til kommentar

Ja, hold deg til en produsent. Om du bruker Sony, Panasonic, TDK, JVC eller et annet merke har ingenting å si, men bruk kassetter fra den produsenten så mye som overhodet mulig. Brukes kassetter fra en annen produsent (venners kassetter eller nødløsninger), så kjør en rensekassett 5-10 sekunder etterpå, men ikke lenger enn det.

 

Sjekk din nærmeste foto/elektronikkbutikk hvilket merke de fører, og spør om det er deres "primærmerke" som de kommer til å føre fremover. Velg så dette merket. Å velge nettbutikkens merke kan være dumt, da du ikke er interessert i å betale masse i porto og vente flere dager hver gang du trenger en tape.

 

Det er heller ingen grunn til å velge de dyreste kassettene, bortsett fra langtidslagring av f.eks ferdigredigert materiale. Eneste fordelen er at de holder på signalene lenger enn de billige. Bildekvaliteten er nøyaktig den samme (lagres digitalt). Men de er faktisk skjørere, så til hverdagsbruk er det bedre å bruke de litt billigere kassettene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...