Gå til innhold

lurer på å kjøpe guild wars


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+214asdf125

Er litt morratrøtt nå, men tenkte jeg skulle prøve å få forklart de fleste punktene!

 

Guild Wars er et rollespill der fokus ikke ligger på equipment og levels, men snarere i skills. Du kan ha åtte skills "med deg" når du ferdes utenfor byen, og disse åtte kan du velge fra et digert bibliotek (er snakk om 200ish, om ikke mye mer, for hver class). Samtidig kan du ha med deg EN "eliteskill", som er en skill som er sterkere enn de vanlige. Mange velger å bygge hele figuren/"builden" sin rundt en eliteskill.

 

Istedet for å ha en åpen verden slik som i standard mmorpg, har Guild Wars (som ikke er et mmorpg i tradisjonell forstand) instanced zones. I praksis betyr dette at du ikke vil møte andre folk når du er utenfor byene, og får din egen kopi av verdenen.

 

Siden dette spillet er instanced, gir det mulighet for større fokus på storyline (istedet for kun quests, får du quests og missions (det er disse som virkelig driver storyen framover))

 

Guild Wars sin pvp er lagbasert, det er meget lite 1v1. Du kan, om du vil, starte rett på maks level (som er 20) og få tilgang til alle skills du har kommet over i løpet av din PvE-karriere (du kan også låse opp skills med PvP-faction, noe som ligner på honor dersom du har spilt wow. Dette er hakket mer tidkrevende dersom du starter med null skills).

Det er flere typer PvP du kan delta i, der Random Arena blir den første du vil oppleve. Her settes du i en 4v4-situasjon med andre helt tilfeldig.

EDIT: Du lurte på "gode mot det onde"-type pvp. Det er ikke slik i Guild Wars, da det ikke er noen spesielle factions (horde, alliance). Alle kan spille med OG mot hverandre (det er ikke world pvp pga instancing). Det mest dominante er Guild vs Guild. PvP i Guild Wars er en ganske prestisjetung greie, og det holdes til og med tournaments i dette spillet. Du kan lese mer om dette på guildwars.com

 

Det er kun en rase, mennesker. Class-systemet i GW er bygd opp slik at du har 6 core classes, og så 2 classes for hver av de to oppfølgerne. En av disse classene blir din primære, og du får dermed tilgang på den mest unike "attributen"(og å øke denne attributen gjør tilhørende skills sterkere) til den classen.

F.eks får en primær Necromancer "Soul Reaping", som gjør at man får mana/energy hver gang noe dør. Soul Reaping har ikke en Elementalist/Necromancer tilgang til.

Dessuten har hver primær-class unik armor. For eksempel vil en monk/warrior ha 60 armor (og mer energy+energyregen), mens en warrior/monk vil ha 80/100 armor(og mindre energy+energyregen). Og ja, de 20-40 ekstra poengene i armor utgjør en god del.

 

Merk også at siden det er så mange muligheter, vil du etter hvert i løpet av PvE-delen få muligheten til å bytte fritt imellom secondary-classes. Har du laget deg en Warrior/Elementalist, så kan du (etter å ha funnet en Profession Changer) bytte fritt til Warrior/hvasomhelst. Det koster heller ingenting å "respecce", alt kan gjøres enkelt og greit fra skillmenyen.

 

HVERT GUILD WARS-SPILL ER STAND-ALONE. Dette betyr at om du leser på Guildwars.com eller lignende og finner ut at du vil prøve det, og at feks. classen "Dervish" ser råtøff ut, trenger du kun kjøpe Guild Wars:Nightfall, i motsetning til den populære overbevisningen om at du må kjøpe alle tre. Så kanskje det er hakket mer motiverende? :)

Dessuten trenger du ikke innstallere noe som helst, fordi spillet laster ned alt innhold du trenger. Dersom nettlinja di ikke er så sprek er det derimot kanskje ikke dumt med en innstallering.

Sånn grafikk/ytelsesmessig er dette spillet meget solid, du kan spille i windowmode, minimere og maksimere uten betraktelige problemer. Det er pent, samtidig som det er ganske lettvekter.

 

Sånn, du kan jo bare spørre om det var no jeg glemte!

Endret av Slettet+214asdf125
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+214asdf125
er det forskjellige servers? f.eks en norsk? eller europeiske?

 

er det et populært spill?

hvor mange lvls er der?

 

er det mye pve altså?`

inne i byene der kan jeg møte på folk? players?

men man møter ikke på noen utenfor? vis jeg forstod rett?

7259129[/snapback]

ër europeisk, amerikansk, og en del sånne asiatiske. Du kan spille sammen alle ved å dra til en "internasjonal instance" av byene.

det er 20 levels.

 

Det er mye pve, selv om fokus ligger på pvp i form av game balancing (du blir aldri feks. mye mer imba enn andre level 20s i form av epix feks.) Med andre ord blir du ikke flinkere med mindre du lærer å mestre skillsa du finner og klarer å kombinere de på en velfungerende måte!

 

I byene møter du players ja.

Man møter ikke players utenfor med mindre man tar dem med i team. (Se for deg å dra i en instance i wow, de eneste playersa du får med er de du har med i laget på forhånd) :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...