Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Klarer ikke å kopiere alle filer over nettverk


Anbefalte innlegg

Jeg har et lite hjemmenettverk med 3 maskiner. Alt fungerer fint så plutselig får jeg ikke kopiert filer fra den ene pc'en til den andre. Jeg får da opp:

"Kan ikke kopiere filnavn.x: Ingen tilgang. Kontroller at disken ikke er full eller skrivebeskyttet, og at filen ikke er i bruk". Det rare er at en fil som jeg fint kunne kopiere fram og tilbake i går pluselig ikke lar seg kopiere i dag. Mange av filene lar seg kopiere uten problemer. Særlig .exe og .zip filer som feiler.

Noen som har en idee av hva dette kommer av? Det er windows xp pro og alt er riktig satt opp i forhold til fildeling etc. Som sagt så fungerer alt fint og uten at jeg gjør noe annet enn f.eks å surfe så er det som at deler av tilgangen til den delte disken faller ut....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har akkurat det samme problemet på noen av delingene på min filserver. Det fungerer en liten stund å fjerne delingen og opprette det på nytt igjen, men nye filer lagt til får det samme problemet. (dette er filer som blir flyttet til katalogene fra andre mapper). Eldre filer klarer seg fint.

 

x-test

Endret av meitemark
Lenke til kommentar

Det samme hos meg, noen ganger har det fungert å fjerne deling av disk og filer for så å dele på nytt. Da har det gjerne fungert normalt opp til mange dager. I det siste har heller ikke det hjulpet. Synes det er noe tilfeldig hvilken filer som lar seg kopiere og hvilken ikke. Noen nye som gamle som ikke lar seg kopiere og av ulike formater. Ingen som vet hva dette kommer av?

Lenke til kommentar
Sjekk hvor mye ledig plass du har på disken det kopieres til

7126974[/snapback]

 

20-40GB. Dette er en tempdisk før det flyttes videre inn i systemet.

 

Dete hørtes ut som et virus :D

7127001[/snapback]

 

Av alle ting det høres ut som høres det IKKE ut som et virus. Det høres derimot ut som om det er noe med windows som feiler.

Lenke til kommentar

Det var pga. at det var snakk om .exe filer at jeg trodde det var et virus, de "tradisjonelle" virusene fungerer ved å infisere mange filer av denne typen. Det er da ikke utenkelig at en litt sløv virusforfatter har glemt å velge "del med andre programmer for lesing" når viruset åpner -exe filen, og at viruset også glemmer å lukke filen, sånn at den forblir åpen og utilgjengelig.

 

Det at zip-filer også har dette problemet kunne tyde på at det var et antivirus-program på en av sidene som lagde problemet; antivirus-programmer må åpne "arkiv"-filer for å se om det er noen virus i dem. Prøv å disable sånne prog. midlertidig.

Lenke til kommentar

Skulle kansje spesifisert min opplevelse av problemet litt bedre. Hos meg rammer det avi og mp3-filer, gjerne også mkv filer. I korte trekk alle filer jeg laster ned kan det ramme.

 

tillegg: og det er ikke lesing av pakked filer fra antivirus sin side, siden dette er skrudd av på filserveren.

 

Dette virker mest som om windows har problemer med å legge til at filer som blir flyttet inn i en mappe skal overta mappens rettigheter.

Endret av meitemark
Lenke til kommentar
Har du sjekket rettighetene da? I avanserte innstillinger kan du velge om underfiler/-mapper skal arve rettighetene.

7134460[/snapback]

 

Alt står som det skal stå, såvidt jeg kan se. Det som er det merkelige er at det har fungert helt fint tidligere, det er bare den siste tiden det ikke har fungert (1 måned eller så).

 

Bare for å gjøre det helt klart; arv av rettigheter er aktivert.

 

Når jeg ser på filer som fungerer, står det at de skal arve rettigheter fra katalogen. Jeg skal sørge for at det kommer noen nye filer inn i mappen og gi tilbakemelding på hva de oppgir.

Lenke til kommentar

Er det en FTP server? Eller er det fildeling i XP?

 

 

EDIT. Ser at det selvsagt må være XP's fildeling det er snakk om.

 

Bruker selv en FTP server for å få stabil overføring i hjemmenettet, samt at fildeling i XP ikke står åpent. Det å sette opp en FTP server kan være en utfordring og krever gjerne to nettverkskort på servermaskinen fordi en fast IP adresse bør/må settes. Men det løser ikke nødvendigvis problemet ditt Xantix, det å sette opp en FTP. Vet ikke på hvilket nivå filene du skal dele ligger på, men dersom det er typisk "mine dokumenter" og andre mapper som musikk filer osv. vil jeg anbefale å prøve "filezilla" server og klient. Dette er freeware og ligger her http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=21558.

 

Det er ikke gitt at de filene du sliter med å overføre kan legges ut på FTP'en hvis XP nekter tilgang til dem, men regner med at det er småplukk som XP nekter delt. Det skal ikke skje med filer delt via en FTP server, de filene kopieres, de flyttes ikke, og har heller ingen restriksjoner mht. arv av rettigheter.

 

Nå er vel det meste nevnt og det viktigste glemt. Arrester meg på evt. feil og mangler.

 

Mvh.

 

GARDNR

Endret av GARDNR
Lenke til kommentar

Jeg har brukt webserveren min som en work around for å få tilgang til de filene xp ikke har ville la meg få kopiere/flytte med andre ord få tilgang til. Da har jeg lagt dem over i webserver katalogen og lastet dem ned fra nett via den andre maskinen. Som sagt er dette et hjemmenettverk og jeg deler ikke bare noen mapper men hele disken for å få tilgang til alt på den. Dette har fungert bra en stund men plutselig har problemet kommet og gått. Det finnes ikke noe direkte mønster i hvilke filer den ikke gir meg tilgang til via fildeling. Før slo jeg av fildeling og slo den på igjen noe som fikset problemet men heller ikke dette har fungert i det siste. Vel mulig at det fungerer dersom jeg slår av fildeling, slår av maskinen for så å slo den på igjen. Det er mest en server så den er nesten aldri av.

Lenke til kommentar

Hei.

Har vært borti lignende problemstilling.

Kjører win xp med standard innstillinger, med delte disker for access fra mitt nettverk.

Fikk til slutt feilmelding med for lite plass etter større filoverføringer.

Hos meg hjalp det å tømme windows sin NetHood mappe. (slettet oppføringene i den)

 

Når en da prøvde igjen, gikk det fint.

 

Må sette på vising av skjulte filer.

c: ->dokuments and settings ->"bruker" -> NetHood mappe... denne kan tømmes,

 

Virker som det er en buffer som blir full... Det jeg har delt, legger seg her som en buffer, og da er det ikke alltid plass til alt på min c: stasjon...bombe ( den er 15GB, deler 300GB)

 

Håper det hjelper deg.

 

Mh

jarnt

 

Ps:

Gi gjerne en tilbakemelding på hvordan det går..Aktuell prob.stilling.

:hmm:

Endret av jarnt
Lenke til kommentar

Mange hyggelige svar her, så jeg tar det etter tur:

 

GARDNR: FTP er en løsning ja, men siden man ikke kan feks se en film direkte fra ftp er det litt tungvindt å først måtte kopiere for så å se/høre. Det skal være så enkelt at man bare kan åpne en katalog/ mapped drive på en annen maskin og slippe å ha alt to steder. Det med to nettverskort for å kjøre en ftpserver? WTF?

 

Kronprinsen: Dette er ikke snakk om at filen er låst av et program. Om den enn var det skulle jeg uansett ha mulighet til å lese den.

 

jarnt: Kan ikke finne noen som helt mappe som kalles nethood. Legger ved 2 stk screenshot, kansje de er lettere å forstå. Begge filene ligger i samme mappe, men som du ser er det bare den ene som har riktige rettigheter (den til høyre).

 

post-48432-1161725244_thumb.png

 

post-48432-1161725261_thumb.png

Lenke til kommentar

he..he.. gir oss ikke så fort med Sysinternals...

har mange gøye verktøy..

 

2 som kanskje kan gi deg litt hjelp videre:

 

FileMon - Gir deg all filsystem aktivitet "real-time" med status.. og vil kanskje gi deg den EGENTLIGE feilmeldingen som filsystemet rapporterer...sett opp filter på programmet du bruker og voila...

 

AccessEnum - Gir deg mer utfyllende info om hvem som har tilgang hvor på en lett og oversiktelig måte..

 

begge finner du under File and Disk Utilities

Endret av Kronprinsen
Lenke til kommentar

jarnt: Kan også legge til at det ikke fungerer å kopiere filene med feile rettigheter inn i en mappe som har delingstilatelse. Vel og merke på samme disk.... Hmm. Derimot, hvis jeg først kopierer filene over på en annen disk (annen stasjonsbokstav/fysisk disk) til en mappe med deling, så får jer riktige tillatelser på filen. Tungvindt, men det vil fungere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...