Gå til innhold

Tærer ventemodus på batteriet?


29989

Anbefalte innlegg

Jeg pleier alltid å sette min bærbare pc i ventemodus i stedet for å slå den av, fordi det alltid er visse programmer/applikasjoner har oppe. Jeg lurer imidlertid på om konsekvent bruk av ventemodus skader batteriet. Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ifølge folk i denne tråden, skal det IKKE lades helt ut, og heller lades så mye som mulig.

 

Jeg tror ikke ventemodus skader batteriet veldig mye, rent bortsett fra at du sikkert må lade endel når batteriet brukes mye, det blir dårligere etter mange ladinger. Vet ikke sikkert, men tror neppe et batteri tar skade av å tappes over lengre tid, med tanke på at Li-Ion-batterier brukes i mobiler, og der tappes strøm hele tiden.

 

Ventemodus bruker uansett minimalt med strøm, tror det er ca. syv ganger lengre batteritid i ventemodus, om det ikke er enda mer.

Lenke til kommentar
det var fyren på eplehuset som sa jeg burde lade det helt fullt og helt ut osv. han sa også at det ikke var så lurt ha ha i laderen hele tiden .

7047951[/snapback]

 

Det var vel mer før i tiden folk mente at man burde lade helt ut før man ladet opp. I de senere årene har det vist seg at batteriene takler helt fint å lades ofte. Dersom batteriet er fullt oppladet og laderen står i, vil laptopen automatisk "koble ut" batteriet slik at den henter strøm direkte fra veggen. Det er derfor bare en fordel å ha laderen plugget i når det er mulig, da dette faktisk skåner batteriet når det er fullt oppladet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...