Gå til innhold

macbook til bildebehandling?


Anbefalte innlegg

Har også Powerbook støtte for windows i likhet med macbook?

 

Mvh Thomas Nordaunet

7062203[/snapback]

 

For å kjøre rent Windows-system på MACen, må den ha Intel-prossessor.

Ellers kan du kjøre virtuell-PC, men da må du ha god tid.

 

"Alle sier at Windows er så enkelt å bruke... Derfor bruker jeg MAC OSX"

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke la dette bli en Mac VS. PC-diskusjon da... Har han ikke bestemt seg for Mac? Syns personlig at OS X er mye mye mer behaglig å jobbe med Photoshop i enn Win. Den takler det å ha mange bilder oppe på en gang bedre. Ja jeg har testet mot en PC med samme specs. Pluss at OS X bare er generelt mer behagelig å bruke enn Wn. Ikke så tungvint.

Lenke til kommentar

Jeg er kanskje litt treig med å svare, men jeg synes glossy skjerm er mye behageligere å se på.

Og dette med at PS er treigere på Intel-macs har jeg nesten ikke merket noe til (men jeg burde egentlig ikke uttale meg :tease: , driver bare med lett bilderedigering)

Lenke til kommentar

Nei det er aldeles ikke for sent å svare. Har fortsatt ikke bestemt meg enda, men var innom eplehuset forleden dag og fikk prøve en macbook. Desverre var det ikke instalert noen programvare eller bilder på den, så jeg fikk ikke prøvd den ut noe særlig. Så jeg vet fortsatt ikke hva jeg skal gjøre. Ser nå at kanskje en "vanlig" bærbar PC hadde vært tingen. Med tanke på skjermstørrelse og matt skjerm.

 

Jeg er desverre ikke oppdatert på hva som skjer innen den "bærbare dataverdenen" for tiden, så om noen her kunne vært behjelpelig med å nevne noen modeller(PC) som passer fint til mitt formål så hadde det vært supert! Prisen bør ligge rundt 10 000 lappen.

 

Igjen, jeg er evig takknemlig for alle svar. Og den som er mest behjelpelig får en kjempestor klem hvis vedkommende vil :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-sipbcKoO

Hei enmas.

Jeg kjører MacMini 1,66 Core Duo med full CS2 og driver proff bildebehandling med filer opp til flere hundre MB. Har nå kun 1 GB minne, men skal oppgradere til 2GB snart.

 

Har ennå til gode at maskinen "stall"er eller skaffer meg noen probs selv om jeg kjører de tyngste bildefilene med opptil 7-10 layers! Alt skjer i emulering med den innebygde Rosettaen. Jeg merker kun at oppstart tar 20-30 sekunder, men det gjør den virkelig enten den emulerer eller ikke.

 

Du kan få en MacMini til 4800,- med studentrabatt, skaffe deg en billig og meget god CRT monitor til 2-3000 og et billig USB tastatur og en god Logitech/Microsoft mus (alternativt et tegnebrett til 1000), og du har en maskin som kjører bilder. Det er det jeg bruker.

 

En bærbar er kanskje viktig for deg. Kjøp en brukt en til å kjøre Win. Ta den med deg til skolen. Jeg kommer aldri til å angre på at jeg gikk for stasjonær og stor/god skjerm til bildebehandling. Forhåpentligvis skal jeg snart oppgradere til en iMac 24'' med maks juice. Da kommer CS3 til å koste!

 

Lykke til med valget ditt. Men husk at for under 9.000 har du en fiks løsning. Den siste tusenlappen kan du prutte på en gammel, men helt god bærbar Windows-maskin. My 2cents worth.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...