Gå til innhold

unzipping og renaming av store arkiver


Anbefalte innlegg

jeg lastet nylig ned noen store bildearkiver på noen hundre zip-filer som hver inneholder rundt tyve bilder, og jeg trenger en måte å unzippe dem på uten og måtte ta en og en... det eneste zipprogrammet jeg har er det som følger med KDE på SUSE - Ark, og det klarer ikke å unzippe mange filer på en gang. er det noen som har noen gode forslag til et stabilt program som kan unzippe hundrevis av filer? trenger ikke å ta alle på en gang, bare den tar alle automatisk..

hadde også vært kjekt med et renamingsprogram slik at jeg får endret navnet på bildene til det jeg vi de skal hete. vil gjerne slippe å endre navnet på tusenvis av filer manuelt..

er det noen som vet om noen gode programmer som passer til dette? helst med GUI?

 

edit: og nei, det dreier seg ikke om porno...

Endret av Nonst0p
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

denne metoden fungerte utmerket når jeg skulle unzipe flere zipfiler hvor enten innholdet i zipfilen lå i en egen mappe eller filene hadde forskjellige navn. det ble derimot problematisk når jeg fant en haug med zipfiler som inneholdt filer med samme navn.

jeg må dermed enten først legge zipfilene i egne mapper og unzippe de i hver sin mappe (men <find . -iname '*.zip' -exec unzip {} \;> flytter alle de unzippede filene til mappen du utfører kommandoen i) eller unzippe filene i nye mapper med zipfilens navn som navn. kommandoen unzip har en funksjon for dette (-d <mappenavn>), men da havner jo alle filene i samme mappe, nemlig <mappenavn>. så, er det noen som har erfaring på dette området og vet hvordan du fikser parameterne i kommandoen <find . -iname '*.zip' -exec undzip {} \;> slik at jeg kan få unzippet filene i egne mapper? evt en annen måte å gjøre det på?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...