Gå til innhold

Pianotråden, diskutér her


rabbitmonster

Anbefalte innlegg

Akkurat slik det er. Huff, skal ikkje vere lett! Men ein blir vane med det etterkvart. Det var ein som sa til meg at det ofte er lett å "safe" når ein er nervøs. Ein spelar kanskje litt rolegare og meir forsiktig. Då er det lett for at det går i surr. Ein må berre tenkje at ein sit heime på pianoet heilt aleine. Lettare sagt enn gjort sjølvsagt :p

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Må bare skryte litt av Chopin, elsker den komponisten!

Makan til følelsesladd musikk skal en lete lenge etter.

Så einig, så einig. Eg har ikkje høyrd mykje av han, men Fantasie Impromptu er eit nydeleg stykke! Spelte det på ein konsert for eit år sidan ca, og kosar meg framleis med det no og då.

 

Er det ikkje Chopin som har laga det eine stykket som vart spelt i Pianisten?

Endret av Zapticon
Lenke til kommentar
http://www.youtube.com/watch?v=9dJ-PJ2-5Qo...feature=related

 

Hvordan spiller jeg det stykket som han spiller fra 1:16 til 1:30 ? Kan ikke noter. Også ser jeg ikke hva han spiller i høyre hånd.

Han spelar frå C og opp til F, deretter ned att til C, og vidare til G og F, før han går ned til C igjen. Veldig enkelt forklart selvfølgelig :p

 

Har funne ut det at når ein skal laga besifring til songar, er det viktigast å høyra på bassen.

Lenke til kommentar

Er ny her på forumet, og i disse eksamenstider har jeg ikke tatt meg tid til å lese gjennom alle postene i denne tråden, så dere får unnskylde meg hvis jeg spør om ting som har blitt spurt om tidligere:)

 

Jeg begynte å spille piano når jeg var 4 år, og sluttet når jeg var rundt 13, pga en hårreisende dårlig lærer. Siden har jeg spilt litt av og til, men stemmeskruene i pianoet vårt fra 1814 var løse fra treverket, og det måtte stemmes hver måned. Slutten på visen var at vi kjørte det på bosshaugen. Senere begynte jeg å spille gitar, som jeg har spilt i rundt 3-4 år nå.

Nå føler jeg at det er på tide å finne frem igjen pianoet, og har planer om å kjøpe et keyboard. Har ikke så veldig stor plass på rommet. Så kommer spørsmålet: Hva er å anbefale? Vil gjerne ha vektede tangenter (tror det er det det heter:P). Har planer om å koble det til pc'en og ta opp etterhvert, så hadde vært greit om den hadde nødvendig kompatibilitet til dette. Har prøvd å se litt, men det er jo uendelig mange modeller og merker, så tenkte det var greit å høre med noen med erfaring;) Tenker i utgangspunktet rundt 4-5000 kr, men litt flytende grense, vil tross alt ha et brukbart keyboard. Om det betyr at jeg må betale litt ekstra så får det bare våge seg. Det blir antagelig bare brukt på gutterommet. Så, fyr løs!:)

 

All hjelp mottas med stor takk:)

 

EDIT: Sett litt på Yamaha MM6. Ligger til 3590 et sted, er dette et godt kjøp? Har det vektede tangenter og andre nødvendigheter?

Endret av Flyndre23
Lenke til kommentar

Sjølv har eg eit Yamaha P140 og er svært nøgd med det. Vart anbefalt av ein onkel av meg som driv med musikk til dagleg og har eit eige studio. Kosta 12000 då eg kjøpte det, men kan godt hende det går an å få det billegare, her kostar det berre 8690 (eksludert frakt):

http://gulesider.dinpris.no/?cid=28&gi...&pid=139002

 

Kan fås i grå "hybelversjon" eller svart "konsertversjon". Meinar det har polyphony 64

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...