Gå til innhold

Win98 vil ikke starte (dual boot)


Anbefalte innlegg

Hei1

 

Jeg har nå hatt dual boot med Win2k og 98 i ca. 1 år.

Så plutselig vil ikke Win 98 starte opp.

Den stopper på en sort DOS skjerm med en liten hvit strek som blinker oppe i venstre hjørne.

 

 

Hvordan kan jeg fikse dette?

Har sikkert noe med å sette inn win98 cd'en ved oppstart, men hva velger jeg så?

 

En ting til: Det er svært viktig at Win2k partisjonen ikke blir skadd (virker plutselig ingen av os'ene, eller bare win98, blir mitt navn "mud")!

 

Takker i forveien,

MvH,

Joachim

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville installert W98 på nytt UTEN å formatere. Når man installerer oppå den gamle installasjonen skal i teorien alle instillinger og programmer beholdes slik som det var. Start opp på oppstartdisken og installer på den gamle plasseringen. OBS! Husk at stasjonsbokstaver kan være forskjellige i DOS og Windows, så det er viktig at du f.eks merker deg størrelsen på partisjonen før du gjør noe, slik at du ikke installerer på feil...

 

Videre kan du gjerne prøve å huske hva det siste du gjorde med W98 før det sluttet å funke, var. Slik kan du muligens få en liten pekepinn på hva som gjorde at det sluttet å funke. Det kan naturligvis være virus, eller at noen systemfiler er blitt skadet når du har hatt W2k oppe også, men reinstallasjon bør hjelpe (mot det meste untatt virus da kanskje).

 

Etter at du har lagt inn på nytt, vil førstevalget på bootmenyen være W98, men dette forandrer du lett ved å starte W2k og gå inn på oppstart og gjenoppretting.

Lenke til kommentar

Ok,

 

Jeg prøvde... lol

 

Hadde Win98 cd i ved oppstart, fikk velge mellom å starte fra hd eller cd, valgte cd, fikk så igjen velge mellom å starte fra hd, med cd, eller uten cd, valgte cd, fikk så velge mellom installering av 98, starte fra cd, eller uten cd, valgte installering, fikk da spørsmål om jeg ville fjerne filer eller ikke (systemfiler (den sa at den hadde funnet system filer fra et annet os på maskina(ikke noe snakk om partisjoner enda))), jeg svarte nei, ikke fjern, så, ettellerannet jeg ikke husker, og så ba den meg putte win98 diskett i diskettstasjonen, og så trykke J for å restarte. Jeg har da ingen diskett,... og den gikk inn i vanlig dos, hvor det kom opp en "E:>" (som er dos partisjonen av pc'en... (??)(jeg har 3 partisjoner: win2k: C, win98: D, Dos: E))

 

Huh?

 

Hjelp pls. Går det ann å starte direkte fra cd eller hd som det stod helt i starten?

 

En detaljert beskrivelse av hva jeg skal gjøre hadde vært fint (joa, beskrivelsen du ga meg var veldig fin og lettleslig, heh,,, men jeg må få dette inn med teskje (ALT for å ikke herpe systemet..... ))

 

Joachim

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...