Gå til innhold

Kva skal eg bli då eg blir stor?


Anbefalte innlegg

Faen, fikk selv litt lyst til å bli tømrer selv da. Men nå har jeg snart gått ferdig almenn så er evl kanskje litt for sent :(

6994004[/snapback]

Du vil bare ha snøballkrig i lunsjpausen. :p

6994113[/snapback]

 

Hvem sa noe om lunsjpausen :huh:

 

hvis du vil bli tømrer og ikke har tatt noen utdannelse så er ikke det noe problem. hvis du stikker til en bedrift (ikke sendt brev, møt opp på kontoret, eller ring sjefen) spør om å få jobbe som hjelpearbeider, da får du litt mindre lønn, jobber som hjelpearbeider (bæring rydding osv, til du kan litt mer) i 3 år, tar et restteorikurs og går opp til prøva som privatist. Da blir du tømrer, og det heter tømrer, søker du på snekker ender du opp som møblesnekker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kva med andre ting enn snekring? Vil vite litt om utvalget av ting som eg kan bli. Snekring, det å bygge hus og sånne ting, store slott, og sånt virka veldig gøy det. Er bilmekanikar noko å tenke på? Liksom fikse på bilar..? Kva lønn får du som tømrar? og bilmekanikar? Kan være fint å vite litt om kva lønn dei forskjellige jobbane går ut på. Men eg vil ikkje gjere sånn som mamma gjorde at ho ikkje likte seg på nokon jobbar så ho skifta jobb heile tida til ho vart 38 før ho til slutt fann ein jobb ho likte seg på.

Endret av maskot
Lenke til kommentar

6998581[/snapback]

 

Lønnsnivået i bilbransjen varierer, men gjennomsnittlig månedsfortjeneste er ca. 25 306.- eller ca kr 303.000.- pr år.

Overtidsgodtgjørelse er ikke medregnet.

Men det varierer veldig, som nevnt.

 

I 2005 var gjennomsnittlig månedsfortjeneste for heltidsansatte tømrer 23 949.- kroner, det vil si en årslønn på 287 300.- kroner. Tillegg for overtid, ubekvem arbeidstid og liknende er ikke medregnet
Lenke til kommentar

TØMRERE BYGGER HUS. ikkje snakk om ting du ikkje har anelse om!

6994217[/snapback]

 

Beklager på det dypeste, O' hellige sintemann :wee: Tillat meg å omformulere. Hva jobber en snekker med? Og hva er yrkestittelen til de som hogger skog? Føler det ligger litt i ordene at en snekker snekrer og en tømrer driver med tømmer, men jeg tar visst feil (ikke sarkastisk(ikke ironisk)). Da sitter jeg bare igjen med de to spørsmålene ovenfor, da. Er tømrer og tømmermann to forskjellige ting? Aldri tenkt mye over den saken der. Jeg har vært med svogeren min (som jeg lenge har trodd er snekker) på jobb noen ganger, og det ser ut til at de har det umåtelig hyggelig, men selve arbeidet frister meg ikke. Han har eget firma med et par andre karer som ansatte og de setter opp eneboliger og tomannsboliger. Gøyalt å hjelpe de med grunnmuren og noen måneder senere se de legge siste fingeren på verket.

6994373[/snapback]

Ordet snekker er ofte brukt feil, en snekker er en møbelsnekker ol. (fin snekkring)og arbeidstittelen til en som hugger ved har eg ingen anelse på, men tømrere bygger vertfall hus :)

 

Men var ikke sit då :D hehe. :p

Lenke til kommentar

Rørlegger er absolutt et anbefalt arbeid. Er stort sett innomhus, da anleggsrørleggere etc. tar seg av mesteparten av utendørsarbeidet. Krevende, men veldig allsidig yrke som jeg har forstått det. Har selv planer om å gå rør til neste år, går bygg & anlegg nå, altså grunnkurset på Byggfag + Teknisk byggfag, som det var før.

 

Edit: Lønna ligger litt høyere der enn hos en Tømrer, tror jeg. Men det er ikke mange tusenlappene i året.

Endret av christer-R
Lenke til kommentar

Jeg har selv gått GK elektro Vk1 og jobbet som elektrikker lærling i snart 2,5 år, skal opp til jul. I løpet av læretiden har jeg lært utrolig mye, ikke bare innefor faget men også generelt arbeids erfaring.

Jeg vurderer å ta almen fagelig påbygning når jeg har bestått fagprøven, ikke at jeg ikke trives som lektrikker, men jeg liker å ha flere muligheter i fremtiden.

Så vidt jeg vet, trenger man bare 1/2 år med alemfag for å kunne få generel studiekompetanse.

Vet noen om noen skoler som ligger i oslo, som tilbyr almenpåbygning?

Noen som har noen erfaringer med det?

Er veldig usikker på hvordan jeg skal gå fram, har sent en mail til Bjørkenes, men ikke fått noe svar...

 

Edit: denne burde kanskje ligge i "Jobb og utdanning"

Endret av Kuffe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...