Jump to content

KompleX

Medlemmer
 • Content Count

  1542
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)

About KompleX

 • Birthday 09/26/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg er på utkikk etter en ny losjakke/peacoat. Har hatt min halvlange fra Filippa K i 4 (?) år nå, og den begynner å bli noe slitt og tynn i ulla. Tips? Vil gjerne ha en tykk i ull slik at den kan fungere som en skikkelig vinterjakke selv når det er riktig så kaldt. Vil helst også at den skal være fri for unødvendige "detaljer", for eksempel knapper uten funksjon og den slags. Navy er å foretrekke. Ga 3-4 tusen for min nåværende på salg, og vil helst ikke gå over det.
 2. Jepp, men akkurat de der er vel svindyre.
 3. Tja, ser det ligger en i Oslo, men det er et lite stykke unna. Kan du annbefale noe derfra?
 4. Skal kjøpe julegave til fattern. Kjøper gjerne noe kjøkkenrelatert og i år kunne jeg tenkt å gi han en god panne. Han har både et par greie teflonpanner og noen gode i støpejern, men ingen i rustfritt stål. Noen forslag? Kjipt å kjøpe en som slår seg etter kort tid. Spleiser med mine søsken så kan forsåvidt gå noe opp i pris
 5. Fins det noen butikker i Bergen med skikkelig peiling på løpesko? Har løpt/trent med de samme skoene i så mange år at dempingen kan sies å være ikkeeksisterende. Jeg løper også mer på asfalt nå enn før, så jeg føler jeg bør skaffe meg et skikkelig par før jeg skader meg.
 6. Tre uker for fem lapper? Satser på at prisen ble slik fordi de var bekjente, for det var igrunn skuffende lite. Syns ellers ikke det er så ille at folk snoker rundt, da jeg uansett har nok med bodplass til å gjemme ting bort i.
 7. Jeg har en leilighet på 42kvm i Bergen med en relativt god standard, og ønsker å leie den ut i sommermånedene. Dvs juni, juli og august. Har noen erfaringer rundt dette? Hva slags inntekter kan jeg forvente, og bør det gjøres privat eller gjennom et firma? Isåfall, hvilket? Google gir litt halveise svar, så jeg hadde satt pris på om noen kunne dele egne erfaringer.
 8. Gjorde det en stund før jeg fant ut at det var allright å ha litt ekstra, og fikk meg en jobb. Med en husleie på 4725, mobilregning på ~150kr, og strøm på rundt 300 hadde jeg rundt 1700 å leve på i måneden. Lag maten din selv! Ryker ekstremt mye penger hvis du henter deg pølser på Narvesen, eller kaffe og lunsj i kantina ved studiestedet ditt. Som et tillegg til punktet over: kjøp ting på tilbud. Frossenfisk, kylling fra First Price, frosne grønnsaker, havregryn, tunfisk, bønner og ris er solid mat som koster lite. Komplett middag for under 30kr er ikke vanskelig. Gjør deg i det hele tatt kjent med butikkene rundt deg og prisene deres. Dasspapir er det for eksempel masse penger å spare på. Prøv å ikke snus, svir fort av 900 hver måned hvis det går tre bokser i uka. Drikk øl på fest, og ikke til maten. Hvis du er skikkelig glad i pils, så bør du vurdere å brygge din egen. Da kan du få halvliterprisen ned til en femmer! Tren på treningssenterene tilhørende studentsamskipnadene (hvis du trener). Koster deg betraktlig mindre enn steder som SATS. Dropp brus. Usunt og unødvendig. Dropp også godteri. Sjekk hvor mye du egentlig ringer/tekster for i måneden. Mange har unødvendig dyre abonnement. Kikk også på forskjellige strømleverandører, kan være et par hundrelapper å spare hvis du er heldig. Ikke varm unødvendig mye, det er der strømutgiftene kommer fra. Vask klær på 30 grader; du er ikke så skitten.
 9. Patentkorker som kan festes på "vanlige" flasker, dvs flasker uten hull hvor patentkorken festes; fins det?
 10. Dette er noe av det jeg har lurt mest på. Om salgskostnadene nuller ut den eventuelle profitten jeg sitter igjen med etter salg.
 11. Leier for tiden en leilighet i Bergen for rundt 9,5k i måneden. Er fulltidsstudent og det samme er min samboer. Saken er at mine foreldre lenge har vurdert å investere i en leilighet, enten som et utleieobjekt eller som noe jeg kunne tenke meg å ta (altså kjøpe). De tar opp lån, jeg betaler til de, mens leiligheten blir stående i mitt navn. Det er sånn at min samboer er et år inne i en mastergrad, og jeg like langt inne i en bachelor (som jeg regner med skal bygges på til en master). Ser ikke for meg at Bergen er en by jeg ønsker å bo i så fryktelig lenge etter at jeg er ferdig studert, så spørsmålet blir om det i det hele tatt lønner seg for oss og investere i en leilighet. Kan noen ramse opp noen pros og cons for meg? Burde jeg heller leie den? Er rimelig lei av å putte penger jeg ikke for noe igjen for (sett bortifra tak over hodet) på en utleier. Samtidig er jeg usikker på om det har noe for seg å kjøpe en leilighet jeg skal bo i over så kort tid. Leiligheten det er snakk om er i sentrum, 40ish kvm, og prisen 2 000 000.
 12. Bumper denne litt. Har hatt denne i rundt et år nå, og tastaturet har blitt så fult av drit at det å skrive på det etterhvert har blitt en rimelig frustrerende opplevelse. Er det mulig å ta av de enkelte knappene? Skulle gjerne ha renset opp litt der nede, men gidder ikke prøve hvis jeg ødelegger tastene ved å ta de av.
 13. Har et lite spørsmål angående Java jeg håper noen kan hjelpe med. Utdrag: System.out.println("Oppgi et desimaltall: "); double tall = input.nextDouble(); System.out.println("Skriv en streng: "); String streng = input.nextLine(); Når jeg kjører dette, så blir jeg spurt om en doubleverdi, men istedet for å så bli spurt om en streng, så hopper programmet over "String streng = input.nextLine();", og fortsetter med koden som kommer etter. Hvorfor blir det sånn? Vet at jeg kan fikse det ved å putte "input.nextLine();" mellom linje fire og fem, men det ser litt sånn halveis ut. Er det noen bedre måte å gjøre det på?
 14. (-7x^2) - (-8x^2) blir x^2, ikke 1. Da bør resten være grei å løse.
×
×
 • Create New...