Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

nekte 1 av 3 pcer i nettverk tilgang


Anbefalte innlegg

jeg har foreløpig 3 datamaskiner i nettverk. 2 av dem er mine og den tredje er broren min sin.

 

pc nr. 1 og nr. 2 er mine og pc nr. 3 er brodern sin.

 

pc nr. 1 kan ha kontakt med nr. 2 og nr. 3

men pc nr. 3 skal bare ha kontakt med nr. 1.

 

er det noen som vet hvordan jeg kan få til dette? nå er alle 3 datane delt så de har alle tilgang til hverandre. er det mulig å sette passord på tilgangen til pc nr. 2? eller finnes det en annen måte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det spørs veldig hva du vil blokke. Hvis vi snakker fildeling kan du dele filer og velge hvilke brukere som skal kunne ha tilgang på de filene, feks velge en bruker med passord og ikke la broren din vite hva passordet er. Hvis du vil ha total blokkering kan du bruke, som nevnt ovenfor, en brannmur og blokkere for trafikk fra maskin 3...

Lenke til kommentar

Om du setter passord på gjestkontoen i windows, vil den også kreve passord for de som skal koble til maskinen via nettverk.

 

Dersom du vil sette opp et system hvor du skal ha forskjellige brukere på den maskin nr 2, og bestemme hva de forskjellige brukerne skal ha tilgang til.

 

For å sette opp dette går du på kjør: gpedit.msc

Bla deg igjennom: Lokal datamaskin-policy - datamaskinkonfigurasjon - "Windows-innstillinger" - sikkerhetsinnstillinger - lokale policyer - sikkerhetsalternativer.

Nå finner du fram en nøkkel som heter: "Nettverkstilgang: Delings- og sikkerhetsmodell for lokale kontoer, den åpne den og velg "Klassisk - lokale bruker godkjennes som seg selv". Når du nå høyreklikker på de filene/mappene du har delt skal du kunne velge hvem som har tilgang, og om personen har lov til å lese/endre eller alt.

 

PS. vet ikke om dette funker på noe annet en windows xp pro versionen. :/

Men det med passord på gjest kontoen skal både funke på home og pro.

Bruker dette på laptopen min siden jeg har masse filer delt, og vil ikke at fremmede folk skal kunne gå inn på det når jeg for eksempel er på skolen.

Så har jeg også satt opp til at en god kompis av meg kan laste opp skolefiler til en egen "upload" mappe jeg har laget. Var det noe slikt som dette du var ute etter?

 

Hilsen Simen

Endret av ziwiz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...