Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

hvilken trådløs router?


Anbefalte innlegg

Vi får om ikke lenge innlagt fiberkabel i huset. 6mbit inn og ut. Da må vi ha en trådløs router som kan dele ut internett. Vi må også kunne dele filer. Nettverket består av to stasjonære og to bærbare PCer. Hvilken enkel og rask router vil dere anbefale til en nybegynner?

 

Skal bruke linjen til nedlasting, spilling og vanlig nettsurfing. Det er viktig at den er stabil, vil ikke bli avbrutt midt inni spillinga av kutt i det trådløse nettet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva vil MIMO si egentlig? Kan noen hjelpe meg til å peke ut litt mer spesifikk?

6870842[/snapback]

 

har akkurat samme bruksbehovet som deg der. Har fiber (10mbit) inn i stua, men vil ha en wlan router å bruke på 2 laptoper her. Har så vidt sett på en D-link 54mbit-sak hos mpx.no. Er innebygd USB Printer server i routern og det virker som en genial løsning synes jeg, men har fått litt advarsel mot D-Link....noen med erfaringer fra D-Link?

Lenke til kommentar
Siden det ikke er så mange andre her kan vi hjelpe hverandre...

Som jeg har skjønt det rundt om kring her på forumet er denne routeren fra Linksys et veldig godt valg. Den er heller ikke så dyr heller.

 

Men venter ennå på forslag fra noen med litt mer erfaring enn oss  :yes:

6871189[/snapback]

 

Ja, Linksys har jeg også fått følelsen av er goodshit. Linksys og 3Com. Den D-Link'n jeg har sett på er http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=316996 Har bare laptoper, så en printerserver integrert i routern hadde vært knall.

 

MIMO er så vidt jeg har forstått det noe Multi-in-Multi-out-greier som virkelig setter fart på wlanet. MIMO skal vist nok gi opp til 240 mbit på wlan, men i praksis blir det drøye 100 av det....men fibern inn i stua her er ikke mer enn 10/10....så 100 på wlan hjelper meg heller lite. Har ikke helt den store trafikken internt på wlanet, så om farten på routern ikke bikker under 10mbit holder i grunnen i lange baner for meg...lurer på om jeg blir å gå for den d-link saken....kicker litt på det med printerserver i den....

Lenke til kommentar
Jeg må loke noe heftig, jeg finner utrolig mange anbefalinger og lovord om denne fine lille boksen, men absolutt INGEN som selger den?  :ermm:

 

#edit: never mind, den er visst gått ut av produksjon til fordel for pre-n routern.

6874419[/snapback]

Kjedelig, da får man kjøpe den isteden da.

Eventuelt så kan man kjøpe en jeg er veldig fornøyd med: Linksys WRT54GC.

Den er ganske liten og søt, og trenger man bedre antenne så er det bare å kjøpe det.

Lenke til kommentar
Har sett lit på  Linksys WRT54GC, som er nevnt ovenfor. Ser veldig bra ut den. Hvordan er rekkevidden, bor i ett treetasjers hus, greier den det med innebygd antenne?

6883266[/snapback]

Hvis det er et 3etasjes hus så kommer det jo litt annpå hvor i huset den skal stå og hva gulvene består av.

Jeg har veldig gode erfaringer med denne routeren, men jeg har ikke testet rekkevidden i et så stort hus, men jeg ville anta at man ved å plassere den i 2 etasje ville kunne få signalet frem til mesteparten huset, men for å få signalet ut til alle rommene så ville jeg anbefale en antenne, men dette er kun antagelser

Lenke til kommentar
Hvordan finner jeg en antenne som passer? Er det noe forskjell på det eller? Tror egentlig jeg kjøper routeren og ser om jeg trenger antenne, så kan jeg kjøpe det i tillegg hvis det er nødvendig...Går det ann å montere den på vegg, routeren altså?

6883530[/snapback]

Det er hull bakpå som du kan bruke til å feste routeren til skruer ja.

De selger antenne til denne digitalimpuls og sikkert flere andre steder, så det er ikke noe problem å anskaffe seg det.

Endret av Lomz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...